Академия на МВР - Без конкурсни изпити...

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Академия на МВР - Без конкурсни изпити...

Мнениеот kankudai » 07 Юни 2010, 23:12

miki6696 написа:е какво бе умник може и да има някоя грешка ама сега за първи път пиша на кирилица

Искаш да кажеш, че за 19 години (предполагам си на толкова) сега пишеш за първи път на кирилица?
Много се съмнявам в това. Друго си беше, когато имаше изпит по литература и история. Кандидатите освен да тренира, трябваше и да понаучат нещичко. Имам познати на които ученето не им беше от любимите занимания, но за изпита в АМВР сядаха и учеха с часове и то не 1 или два месеца, а цяла година. Готвеха си се като за серизен кандидат-студентски изпит, защото на изпита отправдания от сорта на "сега за първи път пиша на кирилица" няма.
Поздрави.
kankudai
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот BARETATA » 07 Юни 2010, 23:14

Не съм съгласен за Литературата , може да има Тест по граматика и правопис, но литературата не . Историята също , защото ти ако 12 години не си я учил , сега ли ?
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот kankudai » 07 Юни 2010, 23:28

BARETATA написа:Не съм съгласен за Литературата , може да има Тест по граматика и правопис, но литературата не . Историята също , защото ти ако 12 години не си я учил , сега ли ?

По отношение тестовата форма може да се спори доста. Има както плюсове, така и минуси. За литературата съм съгласен,ч е трябва да бъде развиване на тема, а не тест. Иначе няма как да развиеш и покажеш богатството на езика и знанията си.
За историята - все пак доколкото помня се включваше само българска история, която се учи в 11ти клас :) Или поне някога се учеше. След реформите в образованието нямам представа как е сега.
Последна промяна kankudai на 07 Юни 2010, 23:42, променена общо 1 път
kankudai
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот oto skorzeni » 07 Юни 2010, 23:37

Какви са тези кандидати,те не знаят българска граматика,а от тях се очаква един ден,когато завършат АМВР да водят разследвания и да пишат доклади,ФП им е най-малкия проблем,факта,че премахнаха изпитите по история и литература ще изиграе лоша шега за качеството на курсантите.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот doznatel1 » 08 Юни 2010, 12:37

oto skorzeni написа:Какви са тези кандидати,те не знаят българска граматика,а от тях се очаква един ден,когато завършат АМВР да водят разследвания и да пишат доклади,ФП им е най-малкия проблем,факта,че премахнаха изпитите по история и литература ще изиграе лоша шега за качеството на курсантите.

Съгласна съм, че тази година както е без изпити по Лит. и Ист., много ще са неграмотните кандидати. За съжаление! :(
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот SYNOPTIK » 08 Юни 2010, 13:14

Мисля,че оценката по Литература от матурата е достатъчна и не е нужно допълнителен изпит.
По е тревожно,че и от 7 юни има 60% с НЕ на психо изпита.
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот BARETATA » 08 Юни 2010, 13:27

Наистина матурита са достатъчни , но за психото и мен ме притеснява този факт . А за неграмотността на евентуално приетите , такива съм виждал , които премнаха през БЕЛ и История , като не знаят къде се намират .
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Beata » 08 Юни 2010, 13:37

Много кандидати отпаднаха още на ФП. Но при ПИ процента наистина е голям.Не мога да се съглася с това, че един активен спортист има по-малък шанс на ПИ от другите.Напротив!Никога не сме се надявали на връзки, защото ги нямаме.........Победата е сладка, когато я заслужиш сам.Притеснителното в моя случай е, че все по-често в къщи се говори за Враня.За една майка това е твърде страшно.Знам, че тук не е мястото за тази тема и се извинявам.
Beata
Нов
Нов

Мнениеот Автоконтрольор » 08 Юни 2010, 13:46

Госпожо, за Враня са далеч по сложни и ФИ и ПИ.Най-малкото трябва да има стаж в МВР поне 3 години, за да кандидатства там.
"Хората лъжат, уликите не..." - Д-р Гилбърт Грисъм
Аватар
Автоконтрольор
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот kankudai » 08 Юни 2010, 13:58

SYNOPTIK написа:Мисля,че оценката по Литература от матурата е достатъчна и не е нужно допълнителен изпит.
По е тревожно,че и от 7 юни има 60% с НЕ на психо изпита.

Честно да ти кажа не съм много съгласен с това. Аз лично матурата изобщо не я възприемам като сериозен зрелостен изпит. Мнозина я взимат безпроблемно, а когато се явът на Литература в СУ, УНСС, ВИУ, НБУ и прочее, едвам връзват ройките. И това не е само с литературата - история, география (тази година излагацията беше много голяма специално по този предмет), английски, немски... взимат матурата безпроблемно, а след това на изпита за ВУЗ - пълно *******. Как може човек на матура да има 6, а на изпит 2-3 седмици по-късно по същия предмет - 2 или 3?
kankudai
младши Полицай
младши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България