Академия на МВР - Без конкурсни изпити...

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Академия на МВР - Без конкурсни изпити...

Мнениеот kankudai » 07 Юни 2010, 23:28

BARETATA написа:Не съм съгласен за Литературата , може да има Тест по граматика и правопис, но литературата не . Историята също , защото ти ако 12 години не си я учил , сега ли ?

По отношение тестовата форма може да се спори доста. Има както плюсове, така и минуси. За литературата съм съгласен,ч е трябва да бъде развиване на тема, а не тест. Иначе няма как да развиеш и покажеш богатството на езика и знанията си.
За историята - все пак доколкото помня се включваше само българска история, която се учи в 11ти клас :) Или поне някога се учеше. След реформите в образованието нямам представа как е сега.
Последна промяна kankudai на 07 Юни 2010, 23:42, променена общо 1 път
kankudai
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот oto skorzeni » 07 Юни 2010, 23:37

Какви са тези кандидати,те не знаят българска граматика,а от тях се очаква един ден,когато завършат АМВР да водят разследвания и да пишат доклади,ФП им е най-малкия проблем,факта,че премахнаха изпитите по история и литература ще изиграе лоша шега за качеството на курсантите.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот doznatel1 » 08 Юни 2010, 12:37

oto skorzeni написа:Какви са тези кандидати,те не знаят българска граматика,а от тях се очаква един ден,когато завършат АМВР да водят разследвания и да пишат доклади,ФП им е най-малкия проблем,факта,че премахнаха изпитите по история и литература ще изиграе лоша шега за качеството на курсантите.

Съгласна съм, че тази година както е без изпити по Лит. и Ист., много ще са неграмотните кандидати. За съжаление! :(
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот SYNOPTIK » 08 Юни 2010, 13:14

Мисля,че оценката по Литература от матурата е достатъчна и не е нужно допълнителен изпит.
По е тревожно,че и от 7 юни има 60% с НЕ на психо изпита.
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот BARETATA » 08 Юни 2010, 13:27

Наистина матурита са достатъчни , но за психото и мен ме притеснява този факт . А за неграмотността на евентуално приетите , такива съм виждал , които премнаха през БЕЛ и История , като не знаят къде се намират .
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Beata » 08 Юни 2010, 13:37

Много кандидати отпаднаха още на ФП. Но при ПИ процента наистина е голям.Не мога да се съглася с това, че един активен спортист има по-малък шанс на ПИ от другите.Напротив!Никога не сме се надявали на връзки, защото ги нямаме.........Победата е сладка, когато я заслужиш сам.Притеснителното в моя случай е, че все по-често в къщи се говори за Враня.За една майка това е твърде страшно.Знам, че тук не е мястото за тази тема и се извинявам.
Beata
Нов
Нов

Мнениеот Автоконтрольор » 08 Юни 2010, 13:46

Госпожо, за Враня са далеч по сложни и ФИ и ПИ.Най-малкото трябва да има стаж в МВР поне 3 години, за да кандидатства там.
"Хората лъжат, уликите не..." - Д-р Гилбърт Грисъм
Аватар
Автоконтрольор
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот kankudai » 08 Юни 2010, 13:58

SYNOPTIK написа:Мисля,че оценката по Литература от матурата е достатъчна и не е нужно допълнителен изпит.
По е тревожно,че и от 7 юни има 60% с НЕ на психо изпита.

Честно да ти кажа не съм много съгласен с това. Аз лично матурата изобщо не я възприемам като сериозен зрелостен изпит. Мнозина я взимат безпроблемно, а когато се явът на Литература в СУ, УНСС, ВИУ, НБУ и прочее, едвам връзват ройките. И това не е само с литературата - история, география (тази година излагацията беше много голяма специално по този предмет), английски, немски... взимат матурата безпроблемно, а след това на изпита за ВУЗ - пълно *******. Как може човек на матура да има 6, а на изпит 2-3 седмици по-късно по същия предмет - 2 или 3?
kankudai
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот slaron » 08 Юни 2010, 15:28

Да ти кажа ли или сам ще се досетиш как се провалят на кандидатстудентските изпити? ;) :)
Иначе - за матурите си прав, и аз съм на това мнение! :!:
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот Beata » 08 Юни 2010, 15:45

Автоконтрольор написа:Госпожо, за Враня са далеч по сложни и ФИ и ПИ.Най-малкото трябва да има стаж в МВР поне 3 години, за да кандидатства там.

За Враня той е наясно. Имам предвид за изпитите.Благодаря все пак за инфото.Това за стажа сигурно ли е?!Благодаря!
Beata
Нов
Нов

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България