СОБТ: БЪЛГАРСКИТЕ АНТИТЕРОРИСТИ

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: СОБТ: БЪЛГАРСКИТЕ АНТИТЕРОРИСТИ

Мнениеот osata » 30 Мар 2010, 22:18

Ами откровено да ти кажа, без да съм изпадал в подробни разговори, когато ми споменаха за идеята за създаване на това звено да го наречем, предположих, че тази авиокомпания собственост на холдинга ТИМ ще направи опит да дръпне и вози израелските туристи до България, които са доста на брой, особено лятото. Обществена тайна е охраната на техните полети ;)
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот cz75bdpolice » 30 Мар 2010, 22:30

Щом си плащат израелските туристи няма лошо да ги охраняват.Все пак те са едни от най-застрашените от терористични атаки.Но това,че тази авиокомпания има такова звено за сигурност е много добре.В западния свят ,където опасността от тероризъм е осъзната всички авиокомпании имат подобни отдели за сигурност.
,,СТРАХЛИВЕЦЪТ УМИРА ВСЕКИ ДЕН,А СМЕЛИЯ-САМО ВЕДНЪЖ,,-ДЖОВАНИ ФАЛКОНЕ
http://www.youtube.com/watch?v=pMG8SN4Kzug
cz75bdpolice
Полицай
Полицай

Мнениеот oto skorzeni » 30 Мар 2010, 22:54

Когато заплатите са добри,качеството на служителите е по-високо.Там се подбират само специалисти,предимство имат диверсантите,защото те са тренирани в "терористични"действия и знаят как мислят потенциалните терористи.Екипите за лична охрана минаха преподготовка в Израел при тамошни специалисти,предполагам,че и те са минали такава,отдела за сигурност на "ЕЛ АЛ" се слави с най-добрите "въздушни шерифи" в света.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот cz75bdpolice » 30 Мар 2010, 23:11

В Израел са едни от най-добрите инструкрори за VIP охрана и SWAT потготовка.Чувал съм,че за да изкараш един курс при тях трябва да платиш 10 000 долара,но си струва защото в последствие ще работиш за добра заплата като персонална охрана.Дори и американските Сикрет сървис и SWAT се обучават по техни методики.
,,СТРАХЛИВЕЦЪТ УМИРА ВСЕКИ ДЕН,А СМЕЛИЯ-САМО ВЕДНЪЖ,,-ДЖОВАНИ ФАЛКОНЕ
http://www.youtube.com/watch?v=pMG8SN4Kzug
cz75bdpolice
Полицай
Полицай

Мнениеот oto skorzeni » 30 Мар 2010, 23:32

Израелците са всепризнати специалисти в ВИП охраната и неконвенционалната война.Американците, и не само те тренират често с тях,наскоро ГСГ-9 бяха на съвместни учения с "Ямам".Това не означава обаче,че израелците са по-добри от тях,напротив,просто с годините са се оформили няколко основни "школи"за специална война,едната е англо-американската,другата е съветската(руската),и третата е израелската.Относно курсовете в Израел съм чувал противоречиви отзиви,доста скъпи,израелците се стараят да разкрият минимално от своето "ноу хау",но пък завършилите ги получават сертификати с които могат да работят и са търсени в целия свят.За цената не се наемам да давам мнение,но от човек който е бил там знам,че не е останал очарован-малко тактическо шофиране,малко стрелба,малко "крав мага",работа с взривни материали и толкова.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот osata » 31 Мар 2010, 22:37

oto skorzeni написа:Когато заплатите са добри,качеството на служителите е по-високо.Там се подбират само специалисти,предимство имат диверсантите,защото те са тренирани в "терористични"действия и знаят как мислят потенциалните терористи.Екипите за лична охрана минаха преподготовка в Израел при тамошни специалисти,предполагам,че и те са минали такава,отдела за сигурност на "ЕЛ АЛ" се слави с най-добрите "въздушни шерифи" в света.

И после мутри били - такава структура изградена дори и в НСО нямаме. Без уредени хора, ежемесечни нормативи, а иначе за личните охрани - сигурно това са единственито от този род, които ако случайно се сбият някъде и се разбере, горят с глоби от 1000лв нагоре. Затова понякога т.н. "военщина" е еквивалент на дисциплина, и когато някой каже аман от военщина в МВР, той казва аман от глупавата военщина, а не от полезната.
Ето за това стабилни служители напускат и армия и МВР, защото трудът и уменията им се ценят някъде. Въпрос на време и професионален опит и пускат рапортите.
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот kankudai » 04 Апр 2010, 12:59

Задава се нова книга за отряда http://komandos.dir.bg/_wm/diary/diary. ... 46&dflid=3
kankudai
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот BARETATA » 11 Апр 2010, 11:26

Какви коментари има само под тази статия за книгата , не може така сложих и там коментар.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот oto skorzeni » 11 Апр 2010, 18:27

Не знам какво ще си измисли автора в тази нова книга,вече имаше 2 ако не се лъжа-"Тайните на Враня" и "Командоса от Червените барети",като "таините" е доста подробна,то от тогава СОБТ нямат кой знае колко много излизания и операции,броят се на пръсти.Сигурно ще е преразказ на предишните,но все пак ще си я купя когато излезе.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот osata » 11 Апр 2010, 19:04

oto skorzeni написа:Не знам какво ще си измисли автора в тази нова книга,вече имаше 2 ако не се лъжа-"Тайните на Враня" и "Командоса от Червените барети",като "таините" е доста подробна,то от тогава СОБТ нямат кой знае колко много излизания и операции,броят се на пръсти.Сигурно ще е преразказ на предишните,но все пак ще си я купя когато излезе.

Прав си, но това, че тиражът на старите си е ограничен и вече не се намира, а има интерес, защо не Библиотека "Командос" да не преиздаде книгата си с малки промени и допълнения. Аз имам само едната, но определено почти е сигурно, че няма да си закупя новата.
Аватар
osata
КОМИСАР

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България