СОБТ: БЪЛГАРСКИТЕ АНТИТЕРОРИСТИ

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: СОБТ: БЪЛГАРСКИТЕ АНТИТЕРОРИСТИ

Мнениеот Raptor » 29 Мар 2010, 15:11

Идеята ми беше да подскажа, че съм запознат донякъде с нещата поради спецификата на образованието и службата ми. Не съм служил в СОБТ, нито в 68-а бригада Специални сили, но това не ми пречи да съм бил при тях по служба и да познавам доста хора от тези подразделения. И като казвам съвипускник, нямам предвид гимназията или някой техникум.
Помня опитите за създаване на атитерористични подразделения от наборни войници /вкл. и в МВР/. Някъде имаше доста добри постижения, но като цяло идеята си беше обречена още в началото. Две години наборна служба не стигаха за подбор, обучение и сработване на екипите до степен за практическо използване. А най-тъпото в случая беше че тъкмо започнеш да постигаш нещо практически стойностно и хайде УВОЛНЕНИЕ!. Въпреки това бяха доста полезни - някои много добри момчета /естествено, които желаеха/ ги взеха на работа в МВР, а няколко постъпиха и в СОБТ.
http://www.xnetbg.com/

"E pluribus, unum!"
От многото, едно цяло!(лат.)
Аватар
Raptor
КОМИСАР

Мнениеот oto skorzeni » 29 Мар 2010, 18:49

Ако правилно съм разбрал,Раптор,ти си завършил НВУ,специалност "Войсково разузнаване",за което имаш моето уважение.Там винаги са се подготвяли отлични специалисти.Прав си,че от наборници не може да се получат подготвени антитерористи.И cz75bdpolice е прав,че много момчета напускат армията заради тъпото отношение на глупавите генерали ,които не разбират естеството на специалната война.И парите са фактор,въпреки че,с международните мисии могат да получават прилично заплащане за уменията си и риска.Освен в охранителните структури много заминават и в чужбина,един от най-добрите ми приятели,с когото заедно тренираме от 5 клас и заедно служихме,в момента служи на Франция,а беше най-добрият в набора ни,роден командос,и прякора му беше такъв "Баретата".
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот BARETATA » 29 Мар 2010, 20:03

Много хора има с този прякор ,като този ,който визираш . Да те питам сега служил ли някъде ??? Говоря за специални части или свързани с тях . Някога имал ли си желание за СОБТ . Друго да те питам,защо си напуснал . Не те питам на лични ,а точно тук ,защото засягаме доста важна Част от звената на МО и МВР,а най-вече за СОБТ ... Преди те бях питал,ама няма кой да ми отговори ?
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот osata » 29 Мар 2010, 20:17

Баретинеееее,
той човека си написа, че е морска нинджа от "Тихина" ;) .
А и като знам нашите хора от тим какви пари дават на някои хора, особено от там, няма да се очудя да работи там, но няма да си каже. :mrgreen:
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот BARETATA » 29 Мар 2010, 20:20

Абе знам го ,че е от "Тихина" , ясно няма значение,благодарско брат , няма да спамя собствената си тема повече ... Ако има желание да каже ...
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот ponex » 29 Мар 2010, 21:00

oto skorzeni написа:Към ponex,продължавай да тренираш усърдно,и се дипломирай.Тук присъстващите са полицаи,и е нормално да те посъветват да постъпиш в полицията.Аз бих те посъветвал да се пробваш в армията.Ако отговориш на критериите и постъпиш в специалните сили ще имаш много интересни моменти,и възможност да видиш свят и да участваш в реални бойни действия.

Специални сили на армията ? Интересно може ли малко повече информация,за какво става дума към НВУ ли трябва да се насоча и тн. :P
ponex
Нов
Нов

Мнениеот BARETATA » 29 Мар 2010, 21:03

Питай го на лични,тук е само за СОБТ , така че има ЛС , за тази работа
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот oto skorzeni » 30 Мар 2010, 00:14

Барета,за трети път ме питаш дали служа,и аз за трети път ти отговарям,че се уволних преди 12 години и не служа,не знам дали четеш отговорите ми.Не съм кандидатствал в СОБТ,защото ме бяха разочаровали с държанието си,когато дойдоха на специализация по водолазно дело при нас.Не работя в ТИМ,макар че имах предложение,но отказах,някои колеги приеха,на мен морала не ми го позволява,но не обвинявам тези които го направиха, заплатите в екипите за лична охрана там не са кой знае колко големи,някои се прехвърлиха впоследствие в отдела за сигурност на "България еър",там заплатите мисля,че са по-добри.
oto skorzeni
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот osata » 30 Мар 2010, 21:12

oto skorzeni написа:... в отдела за сигурност на "България еър",там заплатите мисля,че са по-добри.

Не е много по темата, ама наистина се говореше, че парите там ще са доста добри. Предполагам, че едно 3000лв на месец им идват, но не знам по колко полета им се падат месечно. Преди около две години един човек спомена за там, ама с ръка на сърце си казвам, че някои качества ми липсват. Той и не се обади после де..... :mrgreen:
A и идеята пътник не ми се нрави много ;)
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот cz75bdpolice » 30 Мар 2010, 22:13

osata написа:
oto skorzeni написа:... в отдела за сигурност на "България еър",там заплатите мисля,че са по-добри.

Не е много по темата, ама наистина се говореше, че парите там ще са доста добри. Предполагам, че едно 3000лв на месец им идват, но не знам по колко полета им се падат месечно. Преди около две години един човек спомена за там, ама с ръка на сърце си казвам, че някои качества ми липсват. Той и не се обади после де..... :mrgreen:
A и идеята пътник не ми се нрави много ;)

Това да не е нещо като аналог на щатските въздушни шерифи.Цивилни агенти по сигурността,които имат за цел предотвратяването на терористични атентати в самолетите ,подобни на тези от 11.09.2001г.Незнаех,че в България има подобна служба.Пасажер 57.
,,СТРАХЛИВЕЦЪТ УМИРА ВСЕКИ ДЕН,А СМЕЛИЯ-САМО ВЕДНЪЖ,,-ДЖОВАНИ ФАЛКОНЕ
http://www.youtube.com/watch?v=pMG8SN4Kzug
cz75bdpolice
Полицай
Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България