Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

slaron написа:Много се извинявам, че се намесвам в диалога м/у вас, но това, нашето, демокрация ли е?!

фиеста написа:Гласувах "против". И не от прекалено човеколюбие. За мен е доста по-тежко наказание това, да си между четири стени доживот, отколкото една бърза смърт. Но това е най-малкото. Все пак живеем в 21 век и претендираме да сме цивилизовани. "Око за око, зъб за зъб" е добро, но е доста отживяло като мислене. Учили сме на теория /а няма да е зле и на практика да е така/, че не тежестта на наказанието, а неговата неизбежност играе роля за генералната превенция.

doznatel1 написа:фиеста написа:Гласувах "против". И не от прекалено човеколюбие. За мен е доста по-тежко наказание това, да си между четири стени доживот, отколкото една бърза смърт. Но това е най-малкото. Все пак живеем в 21 век и претендираме да сме цивилизовани. "Око за око, зъб за зъб" е добро, но е доста отживяло като мислене. Учили сме на теория /а няма да е зле и на практика да е така/, че не тежестта на наказанието, а неговата неизбежност играе роля за генералната превенция.
Поука никаква от това наказание няма да си вземе лицето, по скоро да не се препълват затворите!

Автоконтрольор написа:doznatel1 написа:фиеста написа:Гласувах "против". И не от прекалено човеколюбие. За мен е доста по-тежко наказание това, да си между четири стени доживот, отколкото една бърза смърт. Но това е най-малкото. Все пак живеем в 21 век и претендираме да сме цивилизовани. "Око за око, зъб за зъб" е добро, но е доста отживяло като мислене. Учили сме на теория /а няма да е зле и на практика да е така/, че не тежестта на наказанието, а неговата неизбежност играе роля за генералната превенция.
Поука никаква от това наказание няма да си вземе лицето, по скоро да не се препълват затворите!
Отчасти съм съгласен, НО... Нима тези, които стоят в затворите с 20 30 години и излезнат, и пак направят някакво деяние, си вземат поука?Съгласен съм и с мнението на фиеста.Визирам- "не тежестта на наказанието, а неговата неизбежност играе роля за генералната превенция.".Относно поуката, това си е решение от страна на извършителя, ако иска да си взема, ако иска да не си взема, то си е за негова полза.

фиеста написа:Имаше подобна тема и преди и там също попитах - а съдебната грешка? А ако точно ти си, който я е допуснал? Защото е лесно да си "за" смъртното наказание, особено като не ти вземаш решението и не изпълняваш присъдата.....

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 205 госта