Днес 20.03.-"Да върнем МВР на хората"

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Днес 20.03.-"Да върнем МВР на хората"

Мнениеот dinkovm » 20 Мар 2010, 22:04

А сега на къде...?
Аватар
dinkovm
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Автоконтрольор » 20 Мар 2010, 22:07

dinkovm написа:А сега на къде...?

Май пак стигнахме до под кривата круша.
"Хората лъжат, уликите не..." - Д-р Гилбърт Грисъм
Аватар
Автоконтрольор
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот SYNOPTIK » 20 Мар 2010, 22:17

dinkovm написа:А сега на къде...?

Елементарен и също така много труден въпрос !
Ясно е едно-пари няма !
По всяка вероятност са откраднати,но крадците не са ги крали за да ги излежават после,а умело са замели следите си... Трудно е да се назоват,защото са минали 20 години,и бая народ е замесен.
Лично за мен ще е достатъчно да има една по-ясна визия за близкото бъдеще в МВР,защото всекидневните приказки и слухове,за вдигане на годините за пенсия,отнемането на 20-те заплати,при пенсиониране и т.н.,буквално "психясват" редовият служител. Чувства се една несигурност,и мислите просто отиват в друга посока,а не в правилната-за изпълнение на поставените задачи.
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот osata » 20 Мар 2010, 22:25

SYNOPTIK написа:Лично за мен ще е достатъчно да има една по-ясна визия за близкото бъдеще в МВР,защото всекидневните приказки и слухове,за вдигане на годините за пенсия,отнемането на 20-те заплати,при пенсиониране и т.н.,буквално "психясват" редовият служител. Чувства се една несигурност,и мислите просто отиват в друга посока,а не в правилната-за изпълнение на поставените задачи.

Дори и до дни да има ясна стратегия и програма за следващите 10 години дори, нека не забравяме, че всичко може да се промени. Аз лично не виждам смисъл, служител, който преди 23 години е решил и се е отдал на т.н. държавна служба, с ясната мисъл, че каквото му даде държавата това ще е, ще чака само на заплата, няма да работи втора работа и т.н., но ще се пенсионира след 20 или 25 години, изведнъж някой да промени едностранно правилата и да се окаже, че ще се пенсионира на 60 години, няма да вземе 20 заплати и буквално си е изгубил живота с тази идея. Всеки интелигентен човек си прави сметката за бъдещето, дори и за след пенсионната си възраст, всеки си прави сметката.
За наше съжаление МВР буквално е опитно мишле за преструктуриране..... всеки идва, оставя си "идеята" и си заминава от власт.
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот kapandura » 20 Мар 2010, 22:31

00
Последна промяна kapandura на 14 Апр 2010, 22:55, променена общо 1 път
kapandura
MASTER

Мнениеот osata » 20 Мар 2010, 22:43

kapandura написа:
osata написа:Във Варна пред ОД МВР се събраха над 200 служители.
Имаше служители от всички подразделения на ОД, и присъствие от служителите на МП - Съдебна охрана.
Имаше журналисти, поставени въпроси и отговори.

Използвам трибуната тук да изкажа разочарованието си от някои медии - след като тази сутрин прочетох заглавие в сайта dnes.bg че "Полицаите ще се съберат на мирен протест срещу решението за заплащане на осигуровките от страна на държавната администрация." и написах коментар, че протеста е организиран месеци назад и няма как причината да е изцяло за осигуровките, сега като се прибрах се опитах да напиша мнение се оказа, че съм баннат. :D
http://www.dnes.bg/sofia/2010/03/20/otk ... -mvr.88065

Каквото и както и да е справедливо, ако медиите представят по различен начин картинката......
Да видим другите медии как ще се представят.

Оса, Оса.
Медиите винаги работят за правителството, казано по друг начин ДАНС.
Което и комуто е угодно това се рекламира.
Ние сме само едни "пионки".
Зададе ли си въпроса, защо дни преди планирания, от преди месец протест, се появи информацията касаеща осигуровките?!?
Такива "пързалки стават", че фантазията ни е бедна

Освен въпроса, знам и отговора:
Иванчо бил в казармата. Майка му починала. Командира се чудил как да му каже и събрал строя. Иванчо - майка ти умря, баща ти умря, баба ти умря, дядо ти умря, сестра ти умря, кучето ти умря..... Иванчо се свлякал на земята и в този момент командира го потупал - споко бе, само майка ти!

Така че и аз се питах вчера с какъв акъл се налива масло в огъня, но бързо намерих отговора - споко бе, няма ви сваляме заплатите. Точно като вица с Иванчо. И всички отдъхват, че няма да ги свалят, а за увеличение...... важното е, че номерът е отбит. А че няма пари държавата - напълно ми е ясно!
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот kapandura » 20 Мар 2010, 22:49

00
Последна промяна kapandura на 14 Апр 2010, 22:56, променена общо 1 път
kapandura
MASTER

Мнениеот SYNOPTIK » 20 Мар 2010, 23:33

Този клип е предоставен с любезното съдействие на m-r_Vekilski
Ако изобщо не се движиш, оковите почти не се усещат.
Щастието е единственото нещо, което при делене се умножава.
Аватар
SYNOPTIK
PoliceBG

Мнениеот osata » 21 Мар 2010, 00:27

Хубави кадри, хубава музика.
Жалко, че поводът за това събиране не може да се нарече "хубав".
Въпреки, че за мен лично, тези събирания влияят положително на служителите в МВР и им дават самочувствието, което е загубено в годините.
Мисля си, че кадри като от горният клип са един голям плюс. Всеки полицай/пожарникар/или друг служител ще види, че не само той вижда нередностите, несправедливостите, всеки честен и кадърен служител в това министерство ще зърне отново надеждата, че мечтите му тези несправедливости да бъдат изчистени може и да се сбъднат. Не го ли усетихте и вие? ;)
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот фиеста » 21 Мар 2010, 01:47

Ами не го усещаме! Дето има една приказка - кучето си лае, креванът си върви.... Ние си правим протести и даже и министърът си е с нас.... И какво от това? Ентусиазмът от преди година и нещо вече почва да спада, а нищо не се е променило. И няма и изгледи за промяна. А колкото до това, че видите ли държавата била в криза - е това го слушаме вече 20 години. Хайде стига бе! Как така за някои има, за други не? Декември уж спряха премии на съдебната власт, но след едно протестно писмо им ги върнаха. Е те сигурно най са заслужили, както и депутатите, дето си индексират заплатата на тримесечие. Интересното е, че по време на криза се вдига, я тяхната /депутатската/ се определя от средната в обществения сектор. Ами значи са се вдигнали заплатите, ама ние нещо не сме разбрали. Ние трябва да се радваме, че няма да падат. Е това ми звучи като подигравка.
фиеста
старши Полицай
старши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България