cveteto написа:от osata » 06 Мар 2010, 23:06
О Вили, причината този форум да остане от 2000 с 200 потребителя първо е временното му затваряне миналата година, отделно и срива на сървъра и пълното му изтриване ( за наше съжаление, защото просто този форум съдържаше жесток архив - за спомен, не за друго ).
А иначе относно твоята заплата:
1. Ако човек работи някъде без пари - или има някакъв интерес, или някакви помисли, или е идеалист - финансово обезпечен от другаде.
2. Ако човек работи за много пари - или се е уредил по някакъв начин, или работи много.
3. Ако човек работи за нормални пари - значи е някой като нас.
Оса, отговарям единствено от уважение към теб и към админите, както и към коректните потребители на този форум - финансово обезпечена съм отдругаде (от доходите на съпруга ми - да е жив и здрав, и от работа по проекти) и мога да си позволя да работя за идеите си. И то толкова, колкото кресливците не са работили през целия си живот, събрано накуп. (Надявам се, че няма да счетеш това за "грях"). Дълбоко убедена съм, че оздравяването на обществото ще започне от оздравяването на органите на реда. Искам да видя в Бг организация, аналогична на полицейските синдикати в другите европейски страни - силна, демократична, почтена,със съществен принос за реформирането на българската полиция. Организация, с която се съобразяват всички. Считам на основание на опита и познанията си, че и аз мога да дам своя мъничък дял такава организация да се случи. Благодаря на момичетата и момчетата от СФС, които явно също считат така, защото досега не са ми гласували недоверие.
Сега малко история - спомнете си седмиците преди 27 септември 2009 г. - тогава пак почти същите хора (с изключение на Лъчезар Серафимов) пищяха колко е излишно излизането на митинг. Да припомня на лесно забравящите - два дни след въпросния саботиран от тях с всички сили митинг се сформира работна група, която подготви текстове за изменение и допълнение в НК в посока по-голяма защита на полицейските служители при изпълнение на служебните им задължения и текстовете влязоха в новия НК.
Пак същите крещяха срещу 12 декември 2009 г., но в деня на честването на годишнината от протестите точно преди Коледа бяха пуснати парите за дрехи, които МВР като услуга към финансовия палячо Дянков се канеше да върне обратно в бюджета във вид на икономии.
Това, че няколко души оглушават света с крясъци, които се засилват до кресчендо, когато СФСМВР обяви протестни действия или по-твърди инициативи, говори само, че сме на прав път - настъпваме по мазола хора, които с цената на всичко защитават статуквото. Това, че нападат мен персонално, говори за две неща - първо, един МЪЖ не би си позволил обиди към жена, второ, не им стиска да се изправят лице в лице с опоненти - мъже. Тях апропо ги нямаше нито на ФС през ноември, нито на НК. А там 172 представители на 84 дружества си казаха думата - НЕ на съглашателството с ръководството на МВР и личните облаги, не на лидери и лидерчета от всякакъв сорт и тип, ДА на колективния ум и действия. Ако това някому се вижда малко, да събере повече привърженици за идеите си. И да ги реализира, ако може.
P.S. Приемете извиненията ми за цитираните цифри. Обичам този форум въпреки помията, с която някои го заливат. Но това не е проблем на форума и още по-малко на админите.
Сега го видях.
Браво. нямам думи.