СФСМВР-ИСТОРИЯ И РЕАЛНОСТ

Синдикална федерация на служителите в МВР

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: СФСМВР-ИСТОРИЯ И РЕАЛНОСТ

Мнениеот kapandura » 28 Яну 2010, 00:56

00
Последна промяна kapandura на 14 Апр 2010, 00:33, променена общо 1 път
kapandura
MASTER

Мнениеот малкия » 28 Яну 2010, 00:58

Куче написа:
малкия написа:
Куче написа:Лично искам да питам ..."малкия". Вале, избран си за председател на СФСМВР на ИНК...така ли е?
Е ти овчарино няма, ли да поведеш това стадо на тучна трева?.

Сега на въпроса. Не се смятам за овчар защото не смятам членовете на СФСМВР за овце. Не ги смятам и за стадо. Имаме много работа за вършене, но се надявам да я вършим заедно.

Хе хе ,защо ме дърпаш за езика пич. Типично по партийски ми отговаряш. И аз така ще ти отговоря...Дела ,дела и пак дела.....водачо! 8-)

Не те дърпам за езика и не не ти отговарям "типично по партийски" - пиша това, което мисля. За делата тепърва ще си говорим, надявам се. Но нека да те питам нещо. Защо ме наричаш "водач"? Да не би да си куц или сляп, та ти трябва такъв? Не искам да съм ти водач. Искам заедно да направим поне нещичко, което да помогне на служителите в МВР да си вършат работата по-качествено и по-мотивирано. Хайде сега пак ми кажи, че ти отговарям "типично по партийски". Или остави на един друг човек да обяснява как говоря общи приказки (щото неговите са изпълнени с конкретика)...
Синдикат

Мнениеот kapandura » 28 Яну 2010, 00:59

00
Последна промяна kapandura на 14 Апр 2010, 00:33, променена общо 1 път
kapandura
MASTER

Мнениеот малкия » 28 Яну 2010, 01:00

kapandura написа:
малкия написа:
kapandura написа:Този човек се закле пред НК, че не е членувал в пол. партия и после го извъртя, че бил член на нещо си, което било регистрирано по друг закон /ВМРО/.

Чудя се дали kapandura може да намери поне един делегат на Извънредната Национална конференция, който да потвърди, че съм се клел по време на конференцията за каквото и да е.
Истината е, че когато бях предложен за член на УС зададох въпрос. Той беше формулиран приблизително така: "Има ли в залата някой, който да стане и да каже в очите ми, че съм бил член на политическа партия?".
Когато задаох този въпрос kapandura стоеше заедно с мен пред делегатите като един от номинираните за членове на УС (което изключва възможността да е спал и сънувал, че съм се клел).
Единственото логично обяснение за мълчанието на kapandura (доколкото след въпроса ми той мълча заедно с останалите делегати) е, че към 19.12.2009 г. kapandura не е разполагал с информация за членството ми във ВМРО навремето. Аз обаче имам впечатлението, че действията (и бездействието) на kapandura не винаги са логични. Може пък и да бъркам, знам ли...

Нямам повече въпроси към теб.
Все пак благодаря за отделеното време.

Очевидно и отговори нямаш. Е, както и да е... А за отделеното време не е нужно да ми благодариш, още повече, че вероятно е последното такова.
Синдикат

Мнениеот SFS » 28 Яну 2010, 01:29

SFS написа:
SFS написа:
малкия написа:Напълно е възможно резултатът от мача да е именно такъв, какъвто казваш.
Имаш ли предложения?

Защо позволявате на ЦЦ и ББ да ви хапват лаврите и си правят пиар на тяхната сметка със заслугите на членове на синдиката. не го позволявайте...това е важно и трябва да се знае от обществеността. Така когато тези си заминат успехите ще си заминат с тях и пак полицая ще е гол в активи пред хората. Променете тази порочна практика и успехи от членове на синдиката да се записват ако не е желателно на името на синдикалиста то задължително на организацията. ББЦЦММ това са временни явления СФС е вечна

Чакам отговор!?!?!?

Чакам си за трети път...четвърти няма да има!?
Ревизор - Одитор

"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
Аватар
SFS
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Местоположение: Земята,С.Америка,Канада, Квебек,Монтреал, Ласал H8R 2Z4

Мнениеот katana » 28 Яну 2010, 03:03

Видях тука, че г-н Серафимов ми е болднал образованието и заеманата длъжност.
Ето едно уточнение: Назначен съм на тази длъжност на 01.07.2009г. Към съответната дата е била в сила следната норма на ЗМВР - "Чл. 217. (1) (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) За разследващи полицаи са назначават след конкурс лица, които отговарят на изискванията за постъпване на служба в МВР по чл. 179 и имат висше образование." Уважаемият колега Серафимов /също мл. Разследващ полицай отскоро/ като завършил и дипломиран юрист вероятно е бил на тази лекция по ОТП, в която е разглеждано действието на правните норми по време и място. В тази връзка болдването, което е направил, за мен изглежда като учудване, породено от елементарно непознаване на теорията на правото. Що се отнася до скрития контекст в болдването, че се занимавам с работа, за която не съм квалифициран, ще задам два въпроса - първият е дали същият Серафимов е готов да обяви публично в посочени от мен медии за негова сметка, че работи по-зле от мен на базата на резултатите от официална справка, която ще изискам за дейността си, за времето което съм бил мл. РП в случай, че нямам нито едно просрочено досъдебно производство, имам процентно повече от неговите /на дипломиран юрист/ постижения в областите мерки задържане под стража, влезли в сила присъди по ДП срещу ИИ и взети обвинения по ДП срещу ИИ?
Вторият въпрос е защо г-н Серафимов укрива съзнателно и не заявява известния му факт, че през настоящата 2010 завършвам семестриално по индивидуален план редовното си обучение в Софийски университет "Св. Кл. Охридски", така че скоро ще имам и официалната диплома.
Допълнително ми е интересно къде ли е успял и за колко време да се дипломира и с какъв успех по предметите, свързани с работата му като мл. РП г-н Серафимов, както и каква ли ще да е връзката между работата му в СФСМВР и назначаването му на длъжност мл. РП през миналата година? Понеже иска да "изкара от дупките им всички", е редно и той от своя страна да си каже всичко без лозунги - точно и конкретно - има ли, няма ли връзка, щото си е направо съвпадение да си хем активист на СФСМВР, хем да станеш мл. РП, нали г-н Серафимов? Искам да уточня само за сведение на г-н Серафимов, че независимо че съм записан редовно обучение през 2006г. и през цялото време съм работил редовна смяна, не съм взел досега един ден отпуска за учене, пък съм бил за 6 семестъра три пъти с отличен успех. Ти, Лъчо, можеш ли така? :ugeek:
Последно, че стана много - един личен съвет - Лъчо, не видях и едва ли можеш да покажеш с какво точно лично ти си се изявил като член на УС на СФСМВР. В същото време има много хора, които работят активно, независимо дали ти харесва, за каузата СФСМВР. Не идентифицирай собственото си положение с това на Федерацията. Тя си е имала, има и ще си има проблеми, но ще продължи да работи с или без теб. Щом искаш да помагаш - добре дошъл, винаги има нужда от хора в СФСМВР, които искат да работят и такива са добре дошли. Обаче ако искаш да пречиш и да подриваш авторитета на организацията, да внушаваш по всички достъпни за разума ти начини / а те не са много, ако искаш, ще ти покажа още, ако ме помолиш/, няма да срещнеш съчувствие и подкрепа. Аз меря думите и делата по отношение на СФСМВР на два пъти - първо дали са от полза за членовете и после дали същите са направени с чисто сърце и желание. Превеждам ти - горещият ти ентусиазъм и многото ти постове не дадоха кръв за колегата в "Св. Екатерина", който е в тежко състояние, нито за колегата от Своге, дето го застреляха. Други го направиха това, такива, дето нямат мн. време да се занимават с теб и писанията ти - просто хората са свикнали да работят и да гледат проблемите очи в очи, а не да се крият зад компютъра си.
Знам, че не ти е леко и че имаш свои виждания за СФСМВР - това е прекрасно, не се знае, като нищо може и да си прав. Обаче като си видял проблем, да ми седиш и да рониш сълзи като вдовичка за нещо си, за мен не е мъжко - хвани се и направи така, че проблемът да се реши или последиците от него да са по-малки. Пак повтарям - всяка помощ във всеки момент е добре дошла.
Дано не останеш с впечатление, че имам лошо отношение към теб или към други, които отправят критики и упреци - според мен това е добре, макар че отнема доста технологично време само докато изчетем всичко. Продължавай в същия дух да си критичен - дано и други да се събудят и да се заинтересуват от проблемите. Пък ако може и да те надминат и да предложат нещо различно от описание на фактите под формата на емоционална критика - ех, - но, млъкни сърце, както е казал поетът...
katana
Синдикат
Синдикат

Мнениеот kapandura » 29 Яну 2010, 01:23

00
Последна промяна kapandura на 14 Апр 2010, 00:34, променена общо 2 пъти
kapandura
MASTER

Мнениеот kapandura » 29 Яну 2010, 01:38

00