dsuzunov написа:Zangador написа:dsuzunov написа:Zangador написа:Добре намерих компютър с кирилица. На френски функцията ми е "pilote de amx 10rcr" тоест на френски пилот си значи шофиор. И въпроса ми е дали ще имам еднакъв шанс с другите, защото дочух, че връзкарчетата влизали най-често, което не ми се нрави много. За калибрите не съм минал курс за оръжейник, че да ги познавам до такава степен, която споменахте, важното е, че знам как да си реша проблемите с оръжието, как да си го почиствам и как да манипулирам с него без да излагам моите хора на опасност.
Имате равни шансове за кандидатстване с всички останали.
И щом притежавате гореописаните умения, защо не кандидатствате в силите за специални операции към МО?
До колкото ми е известно, в Отряда за борба с тероризма (СОБТ), конкурсите са само за служители на МВР.
И на мене ми е известен този факт и точно заради това искам да се присъединя към МВР. Известно ми е, че в този отряд не се спира да се тренира и именно това търся да съчетая работата си със здрави тренировки и учения. Това потърсих като за начало в легиона, но не го намерих и ще продължа да го търся и след като се уволня , а именно в България на държавна служба. И ,колкото за МО, ще съм ви благодарен ако ми дадете малко повече информация.
Сили за специални операции има в Пловдив - 68-ма бригада за специални операции и до колкото ми е известно - във Варна някакво поделение наречено "Тихина", което подготвя бойни плувци. Дейността ми е далеч от специалните части и това, което знам е от обща култура. Във форума има колеги които са на "ТИ" със специалните операции и е по-добре те да се включат.
Ако искаш да служиш в спец частите на БА , вариантите са два : в 68 - ма бригада Специални сили ( под. 32 990 - Пловдив ) или в 65 Морски Специален Разузнавателен Отряд "Тихина" ( под. 22 580 - Варна ) . Имай на предвид обаче,че в момента се провеждат реформи в армията ( разбирай го- съкращения ) и 68 - ма бр. СС до 2014 г. по план трябва да стане полк ( респ. да намалеен с един батальон ) , а промени в състава на 65 МСРО засега не се предвиждат...
Вариантите за постъпване във въпросните поделения също за два: първи вариант - искаш да станеш офицер - учиш 4 години в НВУ "В.Левски" , след това те разпределят в някое от тези поделения като лейтенант от БА.Втори вариант - искаш да станеш войник ( или сержант ) - отиваш до Военното окръжие и питаш за свободни места, след което кандидатстваш, ставаш войник (редник) , след 2-3 години ефрейтор, след това пак кандидатстваш в Сержантския Колеж към НВУ "В. Левски" ,учиш 2 години и ставаш сержант от БА.Имай на предвид обаче, че докато не приключат трансформациите в БА , няма да се приемат нови войници , разрешени са само вътрешни размествания.А тези трансформации,разформирования и прочие,трябва да приключат до 2014 г.Също така трябва да знаеш , че за да служиш в някое от тези две поделения , трябва да покриеш определени нормативи по физ.годност, които не са никак леки , както и да преминеш през АЛК (авиолекарска комисия) във ВМА - София за парашутист - разузнавач (водолаз) . След като успешно постъпиш на служба , физическата и другите видове специални подготовки в тези поделения са доста тежки и трябва да си много добре подготвен физически и устойчив психически.
Дано да съм помогнал с нещо.Желая ти късмет!