В пресата за МВР...

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот dakota_ » 23 Юни 2015, 19:25

малкия написа:
dakota_ написа:Грешиш, синдикален член съм, членувам в синдикат и една партия и един синдикат за цял живот ми стигат ;)
Командировките по турската граница ще продължат до отпадане на необходимостта от тях!
Необходимостта може да отпадне, ако министерството реши да назначи и обучи служители за охрана на ДГ или спре потока от пришълци и се прецени,че гранична полиция може да се справи с наличният ресурс да охранява ДГ. До тогава командировки ще има, независимо дали това се харесва на синдикатите, независимо дали се трупа извънреден труд!

На който не му харесва горното има различни варианти :D Може да се оплаче на мама си и тате си, може да плаче по форуми, може да си бие пръта и да ходи да работи по специалността си на друго място...има и други варианти, но не са за публичен форум ;)

Не може и не трябва като се изправите пред микрофон да говорите от името на ВСИЧКИ служители в МВР!
Мнозина от вас като се изправят пред микрофон забравяте да кажете, че говорите от името на синдикалните си членове / и то не на всички/ и говорите от името на всички... Получава се нещо от сорта - Ние Борис III Цар на Българите 8-)

Твоя работа е да се съберете отново и да вземете да си уточните мерника, щото се излагате! Едни искате мама, други искате тате... Едни искате г-жа Бъчварова да подаде оставка, другите казват, че никой не ви е упълномощил да искате оставката на г-жа Бъчварова и се получава една работа, не ми е работа, как'Сийке :lol:

Е, тогава отправяй въпросите си към ръководството на синдиката, в който членуваш.
Лично аз никога не съм говорил от името на ВСИЧКИ служители на МВР - за това наистина не съм упълномощен. Допускам, че някой може и да има амбиции да се изказва в стил "Ние, Борис...". Даже знам имената на някои, които трябваше да си отидат от нас по повод, близък до тоя.
Дали ще се съберем отново, дали ще си "уточняваме мерника" и подобни зависи до голяма степен от тези, които са ни упълномощили да говорим от тяхно име - предполагам, че е така и в синдиката, в който членуваш.
И докато не излизам встрани от това, за което съм упълномощен, няма как да държа сметка за това, което казват другите.

Вальо, ние с теб сме на едни години. Не те съдя, че се събираш с курви, лошо е, че се договаряш и вярваш на *урви. Като гледаш кои хора са в ръководството на двете отломки от СФС наричащи се синдикати, не можа ли да видиш колко *урви има сред тях и да не се връзвате на общ протест. Как ти звучи това:
По-лошото е,че след протестите в петък и събота, в неделя по ТВ"Европа" и други чувам нещо различно, заявеното от Валентин Попов предните дни. Вальо,синдикалните организации имахме обща позиция и не е редно да казваш друго,без наше съгласие. Никъде не сме заявявали,че искаме оставката на Бъчварова.

Постави се на мястото на страничен човек, който не знае, че преговаряте и се договаряте с *урви, какво ще си помисли.
Ще си помисли, че образно казано не сте добре с главите и не знаете какво искате!
С тези хаотични и безпредметни действия объркахте дори собствените си синдикални членове!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот малкия » 24 Юни 2015, 08:47

Това на ръководството на твоя синдикат каза ли го?
Синдикат

Мнениеот dakota_ » 24 Юни 2015, 08:49

Разбира се, нали не се съмняваш, че съм до болка откровен и пред синдикално ръководство и на съвещания при Директора :D
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот spoon » 03 Юли 2015, 18:50

Манолова към Бъчварова: Кой управлява МВР? Има ли пилот в самолета, или само стюардесата се е качила? (видео)

От първия ден, в който съм министър, диалогът със синдикатите в МВР е водещ за мен. Това заяви по време на парламентарния контрол вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя отговори на въпрос зададен и от депутатите от БСП-Лява България Кирил Добрев и Мая Манолова. "Близо месец продължава протестът на служителите на МВР, а вие въобще не им обръщате внимание. Според мен МВР е достигнало дъното. Административната реформа е зациклила, което води до проблеми и при пенсионната реформа. Проблемите не са един и два. Не искам да говоря за извънредния труд на полицаите и заплащането му, нито пък за облеклото им. Онзи ден ме спря патрул. Всичките четири полицаи бяха с различни униформи. Въпросът ние какво правите, за да подобрите положението на служителите в МВР", зададе въпроса Добрев. "Протестите не са заради липсата на диалог. На полицаите им бяха дадени конкретни отговори на всички въпроси и искания. Някои от поставените проблеми даже вече са решени. По повод униформите. Бяха отпуснати 5 млн. лева и новите униформи вече се раздават. Просто трябваше техническо време", разкри Бъчварова. "По отношение на пенсионната реформа. МВР не прави пенсионна реформа. Позицията на полицейските синдикати беше представена и защитена от мен пред министър Ивайло Калфин. Някои от техните искания няма как да бъдат приети, защото тук говорим за широка и всеобхващаща реформа. Това им го казах лично и министър Калфин си направи труда да запази всички преференции, които е възможно. Разбирам, че те са срещнали с вашата парламентарна група, в което няма нищо лошо", каза още вицепремиерът. "По отношение на извънредния труд. Това е скъпа мярка и не е добра за нашите служители. Организирали сме конкурси за гранични полицаи. Когато поех поста бяха за 100 души, а сега вече са за 200. Ще се проведат ускорени курсове, за да може тези хора незабавно да започнат работа. Най-сериозната мярка е завършването на оградата по българо-турската граница, която да намали напрежението", посочи вътрешният министър. Червеното острие Мая Манолова пое топката от Кирил Добрев и атакува сериозно Бъчварова. "Очевидно е, че не сте наясно с настроенията на служителите в МВР и не познавате техните проблеми. В момента зрее ново напрежение, защото не си изпълнявате поетите задължения. Говоря за напрежението по българо-турската граница и професионалния стрес, на който са подложени хората. Питам се, като не знаете за тези проблеми, кой управлява МВР? Има ли пилот в самолет или се е качила само стюардесата? Това е единствената институция, в която служителите си отработват отпуските. Приканвам ви да излезем после пред палатката на протеста и да разговаряме с тези хора", обяви Манолова. "Не ви прави чест да давате лековати и жълти изказвания. Явно не сте си синхронизирали опорните точки с тези, които протестират", не се даде Бъчварова. "Информацията ви е стара. Отказвам да изляза с вас, защото сме от двете различни страни на барикадата. Интересно ми е откъде сте толкова добре информирана. За 100 дни като министър винаги съм се ръководила от идеята за диалог и работа в полза на служителите на МВР", завърши вицепремиерът.

http://www.novini.bg/news/292006-%D0%BC ... 0%B5%D0%BE).html
spoon
Полицай
Полицай

Мнениеот Елена » 07 Юли 2015, 07:45

Шокиращи кадри от полицейска бруталност

http://gospodari.com/%D1%88%D0%BE%D0%BA ... 82482.html

Господари на ефира получи зрителско видео на шокиращо полицейско насилие. Виждаме как полицаи удрят шамар на момче и повалят на земята момиче, за да извършат скандален арест.

Язък за разпънатата палатка пред Парламента и язък за усилията да се търси обществена подкрепа за исканията на тези от палтката. Ще се убеди обществото да подкрепи МВР служителите в исканията им, ама в някой друг живот. Такива негодни униформени палячовци трябва да се чистят от МВР.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот mrbean » 07 Юли 2015, 12:08

Това не е ли малко прекалено евтин начин да се накарат овците да блеят? Това видео е на над година. Второ, тия наркоманчета гнусни са строшили стъклото явно на колата дето е паркирана там. Трето, не знам колко железни нерви трябва да имаш като полицай, за да търпиш да ти се репчи някакво наркоманско леке и да ти каже "Аз си тръгвам". Какво се очаква да направят тези полицаи? Да им донесат стерилни спринцовки, капачки и запалки и да ги пратят по живо по здраво?
mrbean
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Елена » 07 Юли 2015, 13:02

mrbean написа:Това не е ли малко прекалено евтин начин да се накарат овците да блеят? Това видео е на над година. Второ, тия наркоманчета гнусни са строшили стъклото явно на колата дето е паркирана там. Трето, не знам колко железни нерви трябва да имаш като полицай, за да търпиш да ти се репчи някакво наркоманско леке и да ти каже "Аз си тръгвам". Какво се очаква да направят тези полицаи? Да им донесат стерилни спринцовки, капачки и запалки и да ги пратят по живо по здраво?

Явно бъркаш видеото с друго видео, но това е изцяло твой проблем, това първо. Второ, не пиши за неща, които не си сигурен и не знаеш. Трето, който няма железни нерви да си стои вкъщи и да работи на друго място. Четвърто, петима палячовци не могат да се справят по подходящ начин без да нарушават ЗМВР да задържат двама граждани, които отказват да изпълняват полицейско разопореждане. Стига се до комичното положение да викат подкрепление за нещо, което е свързано с ежедневната дейност на полицията.
Очаква се полицаите да не употребяват физическа сила срещу човек с белезници, очакава се и други неща да не се случват по време на работа на полицаите на улицата, защото с неадекватните си действия уронват престижа на МВР. Полицаите са известни кои са и по случаят тече проверка. Вижда се от тези, които знаят какво да гледат, че има нарушения на правилата!
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот mrbean » 07 Юли 2015, 13:13

Виждам достатъчно всеки ден възпитанието на келешите - нагли, арогантни, агресивни. И не виждам нищо ненормално в случая. Не виждам и къде е въпросното действие "бой", за което се скимти навсякъде?
mrbean
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Елена » 07 Юли 2015, 14:03

Виждай каквото си пожелаеш! Никой не те кара да виждаш нищо в посоченият клип. Има хора, които след гледане на клипа ще вземат отношение по това дали се вижда нарушение или не се вижда. Който има очи за тези неща и знае как трябва да тече полицейска проверка,вижда каквото трябва да се види и взима отношение! Който няма очи за тези неща и не знае как трябва да тече полицейска проверка, прави коментари като твоят. Утре едни такива клоуни като ти набият шамари на улицата и ще запееш друга песен!
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот mrbean » 07 Юли 2015, 14:44

Грешиш, драга. За разлика от теб, аз съм възпитан, и не само възпитан, а възпитан в държава, в която е извън моята представа да се обръщам с неуважение към полицай. За да се провокира насилие, виновни са двете страни, защото в крайна сметка сме хора! Не би искала да дойде деня, в който полицаите ще са заменени с машини, които да следват буква по буква закона и правомощията си, повярвай ми. И, в краткия ми 30 и кусур годишен жизнен път, уважителното отношение към полицаи ми е отвръщало единствено с уважително отношение от тяхна страна. Защото, драга, обществените права идват с обществени задължения и отговорности. Отговорните хора изпитват уважение към околните и най-вече към себе си. Та в този род на мисли, надали някога ще изпадна в ситуацията на тая пияна мърда и тоя пухльо от клипа, т.к. по начало не бих си позволил да се приведа в толкова жалко подчовешко състояние по улиците на града. И повярвай ми, ако това лекенце беше мой син, или не дай Боже, моя дъщеря, "боя" на полицаите щеше да бъде детска игра в сравнение с това, което щеше да му/й се случи вкъщи - ако имаха родители на място, тия нямаше да могат да си седнат на гъза докато не се очовечат. Отвратително е, че в днешно време българския родител е най-безотговорното същество, с което съм се сблъсквал - хвърля там 2лв за закуска на пишлемето и го праща на училище.
mrbean
младши Полицай
младши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса