СФСМВР в Съвета за социално партньорство в МВР

Синдикална федерация на служителите в МВР

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: СФСМВР в Съвета за социално партньорство в МВР

Мнениеот dinkovm » 06 Яну 2010, 18:35

фантом написа:тате каза,че ония от правнио отдел не се съобразявали със нещата където сме им казвали и че малкия е прав
досега само са ни мотали
тате казва също,че камикадзе не требе да цитира ората избирателно,защото по този начин си плюе у сурата,като дава лош пример на другите за синдиката и меверето,оти ората от новио управителен савет дека са го избрале са читави и сите са се съгласиле със техното избиране.
Той казва още ,че това дека Капандурата го е писал пак е избирателно и пак не помага на ората и он си плюуе у сурата сам самичък.

Той - твоят тате е много арен човек. Слушай го много е прав. Това за "Капандура" още повече.
Аватар
dinkovm
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот камикадзе » 06 Яну 2010, 22:31

фантом написа:тате каза,че ония от правнио отдел не се съобразявали със нещата където сме им казвали и че малкия е прав
досега само са ни мотали
тате казва също,че камикадзе не требе да цитира ората избирателно,защото по този начин си плюе у сурата,като дава лош пример на другите за синдиката и меверето,оти ората от новио управителен савет дека са го избрале са читави и сите са се съгласиле със техното избиране.
Той казва още ,че това дека Капандурата го е писал пак е избирателно и пак не помага на ората и он си плюуе у сурата сам самичък.

Айде кажи на тато си да ти покаже нещо написано от който и да е като предложение,също така и отказа на правния отдел!
камикадзе
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот камикадзе » 06 Яну 2010, 22:51

Ефект ще има,но няма да е веднага г-н Попов.От нас се иска постоянно да се дават експертни мнения.Да не се заблуждаваме,че сме се изправили с/у некадърници.
Преди време Серафимов беше предложил всички нормативни актове на МВР,противоречащи на законите в страната да се атакуват в съдилищата.По този начин притискаме министерството от две страни.Няма нищо тайно,екстремиско в нашите действия!
камикадзе
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Polix » 07 Яну 2010, 00:35

На всеки по един или друг начин му се иска нещата,които касаят нормативната уредба, която се ползва от различните служби в МВР, които противоречат на отделните закони по възможно най- бързия начин да бъдат смоевременно променени и съобразени с новите реалности. Това обаче е доста труден и сложен процес, който ще става още по -труден, тъй като ако се погледне в по-широк аспект само в рамките на една година ако направим бърз преглед колко закони,кодекси,правилници и прочие са се променяли доста често ще ни стане "доста трудно за ориентиране",чиято тяхна промяна обаче се налага от задължението на страната ни да синхронизира местното си законодателство с европейското,което е с особен приоритет.
Ясно е, че основен проблем са инструкциите и другите вътрешни нормативни документи,с които работим и всеки в своето приложно поле на работа знае и къде именно е проблема. За съжаление през годините се прекъсна добрата практика "отгоре надолу" да се изпращат за мнения и предложения различните проекти на различни нормативни документи,като се заложи на "екипни групи",които за съжаление не могат да отчетат специфичните проблеми например на работата на районните инспектори, на разследващите полицаи и т.н. Не се търси вече мнението до ниво "редови служител" например как да бъде урегулиран въпроса за взаимодействието между отделните звена вътре в МВР и тези, които излязоха от МВР и другите институции, а практиката показва, че който работи в реална обстановка е запознат "до болка" с проблема в дадената проблематика.
Колкото до идеята да се атакуват в съда всички нормативни актове, които противоречат на законите в страната,това според мен е твърде крайна мярка и излишен разход на време и пари, защото може в един момент това да се окаже ,че в синхрон например с европейското законодателство и тогава?
От личния си опит знам само едно - сядайки на "масата на преговори" трябва когато поставяш определен проблем да си наясно не само какъв е той и докъде се простира, а какви вероятно да бъдат механизмите за неговото решаване, да имаш готовност да предложиш няколко варианта за евентуално решение и какво следва да бъде променено в тази връзка и т.н. Или конкретно казано -на зададения от теб въпрос да имаш ти за себе си и готов отговор.
Изборът е един и нека той винаги да е правилният
Polix
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот малкия » 07 Яну 2010, 00:37

Принципен въпрос - защо априори трябва да се приема, че сме се изправили срещу някого (дали въпросните някои са некадърници или професионалисти е второстепенен въпрос, струва ми се)? Дълбокото ми убеждение е, че ръководството на МВР и синдикатите в МВР би трябвало да са по-скоро партньори.
Втори въпрос. На кого от нас се плаща за експертно менение? Министерството си има експертите, на които плаща (заслужено или не - друга тема) за да предлагат решения на един или друг проблем. Работата на един синдикат според скромното ми мнение е да следи дали тези решения са в полза или ущърб на членовете му - и да реагира адекватно.
И трето. Лично моето мнение е, че преди атака в съда би трябвало да се даде възможност на ръководството на МВР да приведе въпросните актове в съответствие с действащите закони. Но и тук имам въпрос. Защо предложението на Серафимов не беше реализирано? Дори и при обтегнатите ми лични отношения със Серафимов не виждам как бих могъл да стоваря отговорността за това върху него.

P.S. Въпросите са отправени към колегата камикадзе, постингите ни с Polix явно са се засекли.
Синдикат

Мнениеот фантом » 07 Яну 2010, 18:14

Каямикадзе,тате каза,ти па да напишеш кое е това което ние сме предложили и то ебило прието.
Пример,за това което е предложено и не е прието е гл.20 от змвр.,ама ти па не можеш да посочиш кое се е променило,каза тате и да не се пхраиш на такъв какъвто не пси.
Тате каза,че това дека го пише поликс е много умно и малкия е много предпазлив и умен човек и нема да се остави да бъде воден за носа от никой.А тоа поликс е требвало да стане в УС,оти такива ора като него са много малко вече у меверето.
фантом
Нов
Нов

Мнениеот Hammer » 07 Яну 2010, 18:18

фантом написа:Каямикадзе,тате каза,ти па да напишеш кое е това което ние сме предложили и то ебило прието.
Пример,за това което е предложено и не е прието е гл.20 от змвр.,ама ти па не можеш да посочиш кое се е променило,каза тате и да не се пхраиш на такъв какъвто не пси.
Тате каза,че това дека го пише поликс е много умно и малкия е много предпазлив и умен човек и нема да се остави да бъде воден за носа от никой.А тоа поликс е требвало да стане в УС,оти такива ора като него са много малко вече у меверето.

Що ли ми намирисва на стила на писане на Стони ???
Изображение
Аватар
Hammer
КОМИСАР

Мнениеот Polix » 07 Яну 2010, 19:55

Към малкия
Стана ми ясно, че въпросите не са насочени към мен, но втория въпрос определено не ми хареса и ще се обоснова защо:
Хайде да върнем малко "лентата назад", какво бе формулирано към МВР което послужи като основа за "пушене", "пиене на вода" и т.н. - 6-те ИСКАНИЯ.
Да, те по своята същност бяха сбор от нерешени проблеми през годините, но част от тях си бяха по своята същност именно искания.
Тогава идва логично да се изведат два основни модела, а именно:
1. Да партньорство между синдикатите и МВР,но по отношение на решаването на проблеми, които касаят урегуриране законовите и други проблеми свързани с преките служебни задължения на всеки един от нас,правото на защита като държавни служители при изпълнение на тези служебни задължения и желанието за реални резултати за тези ни действия ,което да води до повишаване на доверието на обществото /респ. гражданите/.
2.Но- неминуемо изпъкват и онези искания по отношение на социални и други придобивки, повишаване на социалния статус на работещите в МВР, където е абсолютно задължително и присъствието на всички синдикати и което се изпуска като момент и на представители на нечленуващите в действащите синдикати.
Тук вече думата партньорство би могла да отиде в графата "пожелания".
За съжаление в тази ситуация има ясно изразени два полюса - от едната страна "работодателя", а от другата ние, работещите по като държавни служители или по трудово правоотношение, които условно са делегирали "правата и задължението" на определен синдикат да ги представлява пред работодателя и да води преговори от тяхно име.
Тук нещата не следва да са на принципа - ние ви казваме какво ИСКАМЕ, а експертите ви следва да намерят решението . Да ама не.Нещата изобщо не опират до това дали даден експерт е добър или не,защото едва ли можем да преценим колко и какво като качество работа е свършил и колко добър професионалист е. Който и експерт да застане първо той ще защитава интересите на работодателя и синдикатите следва да го убедят, че например тази финансова рамка която е предложил е изкривена или не е формулирана правилно или не е защитена. В крайна сметка бюджета се приема от Народното събрание и мнението на експерта се явява междинното звено към нещо.
Ролята на синдикатите е не да "влизат в ролята на наблюдатели и едва ли не контролни лица", а в ролята на страна по определени преговори.
За съжаление с мислене от рода "ние ви казваме" какви са ни проблемите и какво ИСКАМЕ, а пък вие се оправяйте как ще ни угодите" няма да се постигне значителен напредък.
Polix
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Куче » 07 Яну 2010, 22:10

Защо ме карате да ви тегля....по една..." богословия" на всичките. Има една поговорка- " много приказки на пазара" , или ще го има тоя синдикат или се скривайте всички в дупките и се носете по течението на реката , в това число слагам и себе си 8-) .
Пак ще го кажа......големи хора сме , а душичките ни МАЛКИ :evil:
Аватар
Куче
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Polix » 07 Яну 2010, 22:46

Ако те устройва варианта да теглиш "благословии наред", ами давай. Да вярна е и тази поговорка,която цитираш. Ако искаш обаче един синдикат да го бъде и ти да бъдеш част от него трябват няколко неща - инат, вяра, известна доза амбиция и да си обсолютно сигурен, че това е правилния начин. Вярата в този синдикат я имаш, за останалото и ти можеш да направиш нещо. А колкото до благословиите - от личен опит знам , че ги ползвам основно в два варианта - да разтоваря от нещата които ме дразнят крайно или от факта колко прецакани се чувстваме в определени ситуации.В последния случай най-вече "благославям себе си".Ако до тук си изпитал голяма доза раздразнение - съжалявам,че явно написаното от мен не ти е харесало или те е подразнило - не това ми бе идеята. Спирам да пиша засега по тази тема.
Polix
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към СФСМВР