Да спрем войната по пътищата!!!

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Да спрем войната по пътищата!!!

Мнениеот Raptor » 23 Дек 2009, 10:52

http://www.focus-news.net/?id=n1320150
Към 2020 г. броят на загиналите при катастрофи да бъде намален с 20 %, иска МВР
22 декември 2009 | 15:39 | Агенция "Фокус"
София. Нов Закон за движение по пътищата ще бъде разработен догодина с цел намаляване на пътнотранспортните произшествия, стана ясно след заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението, предаде репортер на Агенция „Фокус”.
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов каза, че МВР си поставя амбициозните задачи към 2020 г. броят на ранените в резултат на катастрофи да бъде намален с 20 %, а на загиналите – с 40 %. Предвижда се с 60 % по-малко да са загиналите деца на пътя.
От вътрешното ведомство ще се стремят при налагане на глобите за нарушения по пътищата да се изчисти субективният фактор и налагането на глобите да става със запис от технически устройства. Сумите, които ще се събират, ще отиват за подобряване на инфраструктурата и разяснителни кампании, включително в училищата.
http://www.xnetbg.com/

"E pluribus, unum!"
От многото, едно цяло!(лат.)
Аватар
Raptor
КОМИСАР

Мнениеот doznatel1 » 23 Дек 2009, 14:20

Искренно се надявам като се е заел да го свърши докрай, и по малко да говори, повече да действа!
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот osata » 23 Дек 2009, 15:34

Звучи грозно, но някои хора вярват ли си?
Как ще намалеят жертвите, като автомобилите ще се увеличават, т.н. младеж масово погазва законите и то по особено рискован и малоумен начин.... а като станат водачи на МПС забравят че не са пред компютъра, т.н. магистрали са с две ленти, а при натоварен трафик те не стигат... когато 2020г. имаме много магистрали, те ще се окажат тесни за многото МПС...

Това са ала бала приказки.. нима като загиват по над 50 000 човека годишно в България от ракови болести се прави нещо по въпроса? Не ми се влиза в подробности, че ще ви отвратя.

А и както Раптор беше извадил една статистика..... преди 20 години колко жертви е имало при ПТП в България?
Дано да е истина, но надали някой ще помни какво някой е казал преди 20 години.... и няма и смисъл да помни.
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот osata » 23 Дек 2009, 23:41

Кадри от целия свят - навсякъде стават инциденти:

Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот BARETATA » 23 Дек 2009, 23:48

е грозна работа,ама много грозна,за жалост обаче я има
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Deacon Frost » 24 Дек 2009, 14:05

Такива клипчета трябва да се цензурират, като ги гледам и :evil: :evil: :evil: . Заровил съм няколко приятеля в следствие на катастрофи, 1-ния като пресичащ пешеходец, а другия като седящ на дясната седалка, той дори мразеше колите и не обичаше да кара и затова си намешае шофьор. Абсолютно подкрепям мнението че грозотиите на пътя ги правим само ние, шофьорите, ако се спазваше закона щяхме да сме живи. Казвам го като любител на спортни автомобили и горд притежател на такъв, какво и като член на 2 автоклуба и вип член на единия, просто... всичко опира до главния мозък, всичко друго е оправдание ! Колата ми ускорява от 0-100 за 7секунди и т.н. и за 6 годишния ми стаж зад волана с близо милион км, понеже не слизам от волана нямам нито едно птп, нито като виновник нито като непряк участник, значи... има нещо правилно в това което си мисля.
Turbos make torque, torque makes fun.
Deacon Frost
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот osata » 24 Дек 2009, 16:45

Ееее, намали малко от рибата.. :lol: милион километра за 6 години си е около 166 666 в период на година или по 450км на ден без изключение.... да не те хване ДАИ ;) :D .
Изчислено е грубо и на ум - ако има грешка - sorry ;)
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот Deacon Frost » 24 Дек 2009, 17:25

Е хубу де, да кажем съм имал предвид ужасТно много километри :lol: , не съм добър в точните сметки, имам 3-ка по математика :lol: Но както и да е, важното е че не километрите, опита или обучение или нещо подобно имат значение затова дали си потенциален убиец на пътя, казах го за да направя паралел с броя на ПТП-тата ми ;), които са нула. Много много пъти съм бил на косъм от инциденти главно заради грешките на други "шофЕри", винаги съм казвал че е хубаво да си добър и да имаш тренинг, но е още по-хубаво да може да преценяваш ситуацията преди да се е случила. Мисля поне със 100 метра напред, говоря за градско, в по-сериозен трафик се натоварвам повече, но има резултат. На половината си приятели съм наливал в главите "мислете 100 метра на пред, само един поглед трябва да се нахвърля набързо ситуацията, колко коли има, най-вече какви са, регистрация, т.е. от кой град са шофьорите, часа на деня, мястото, времето в годината ако щете и т.н. 100 метра напред наблюдавам какво става, кой как кара, с ква кола кара, напрежението, какви мигачи се подават и т.н., стремя се да следя всичко на пътя 100 метра напред, и теоретично къде ще се намирам след малко като стигна тоя 100тен метър. С тренинг и настройка това нещо се постига лесно и е факт че единствените драскотини по колата са тия дето съм ги правил по паркингите или като ходя на някой язовир за риба като карам йз драците :D
Turbos make torque, torque makes fun.
Deacon Frost
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот BARETATA » 24 Дек 2009, 17:27

Тежък пътен инцидент отне живота на 48-годишна жена

Временно движението по пътя Нова Загора -Стара Загора е отклонено

Сигналът за тежката катастрофа на пътя Стара –Нова Загора по посока Бургас е подаден към 15.00 часа.
По първоначална информация л.а. “Пежо” със софийска регистрация и “Шкода” са се ударили челно. От удара на място е починала пътничката в пежото. Водачите на двата автомобила са отведени в болница, животът им е вън от опасност. Все още на мястото на пътния инцидент се извършва оглед, изясняват се и причините за възникналото произшествие.
Поради интензивния трафик в тази посока, движението се отклонява през с. Хрищене – Дълбоки Извор и се включва към централния път.
Пътна полиция отново припомня на водачите да шофират с особено внимание и скорост, съобразена с пътните условия.

http://press.mvr.bg/News/news091224_02.htm
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот doznatel1 » 31 Дек 2009, 16:34

Четирима в Пирогов след катастрофи

Четирима ранени в катастрофи са приети в УМБАЛСМ „Пирогов”, съобщиха от лечебното заведение.

Между ранените има и две деца.

Със сътресение на мозъка и счупена дясна ключица в Детската неврохирургия е на станен Сл.К. на 13 г. Момчето е ударено от автомобил в гр. Банкя, докато е карало колело.

Пред Софийския университет „Св. Климент Охридски” е пострадала 17-годишната М.Х. Тя е със счупен таз.

От Ботевград, със счупена раменна кост, е докаран 28-годишният П.П. Настанен е във Втора травматология.

В същата клиника е приет П.К. на 19 г., със счупена раменна кост, пострадал след катастрофа в Перник.

http://www.dnes.bg/crime/2009/12/31/che ... rofi.83351
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България