Искам да започна работа в полицията

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Един завършен идеалист иска да влезне в системата

Мнениеот Deacon Frost » 20 Дек 2009, 00:00

Това което казваш Оса, звучи добре, предвид че ще е направено удобно за желаещи като мен. Само като вметка искам да добавя, бях преди няколко дена във военно окръжие и разговора ми с дежурния беше, учудващо за мен, доста продължителен,културен и подробен, говорихме си като хора, абе готин човек, разбирахме се с две думи. Дано ми е тръгнало на такава вълна :)

Някой има ли наблюдения дали последно време има голям или малък наплив на кандидати ? Знам че са 33 местата, но имам предвид 15 понеже по т.1 15 места са за хора с "С" категория, засега нямам, а другите 3 май не бяха за категория Е полицаи. Искам да знам дали ще се боря със 100 човека за едно място или с 2-ма примерно. Главно ме притеснявам физическия изпит, за другите си имам самочувствието, на физическия винаги може да излезе някой който е по-добре подготвен, пък и донякъде си е ген все пак :D
Turbos make torque, torque makes fun.
Deacon Frost
младши Полицай
младши Полицай

Re: Искам да започна работа в полицията

Мнениеот osata » 20 Дек 2009, 00:14

Ами поради безработицата и вечното тръбене, че в МВР е много хубаво винаги има кандидати. В големите градове обаче е по-сложно. При положение, че 9 месеца ще бъдете стажанти със заплата ... не съм сигурен но я има 300-350 лева..... Примерно в град като Варна малко хора с чисти помисли и идеали биха се хванали.
Но под 200 човека според мен няма да са кандидатите.
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот Deacon Frost » 20 Дек 2009, 00:24

Е.. 200, двеста, какво да се прави, гледам да извлизам положителното от всичко, поне ако ме приемат удовлетворението че съм бил по-добър от останалите ще е голямо :), пък и... това е нещото което ме тласка, удовлетворението от свършената работа, от себе си. Заплатата на стажант, бе и 100лв да е, кой ти ги дава :lol: :lol: :lol: както се казва, номера да изкарам бременноста (9 месеца) успешно жив и здрав. Мога да вметна че съм израстнал в едно от най-днусните местенца във Вн, кв. Възраждане и съм видял отрепките и мизерията на улицата в същината си. От продаването на оръжия, наркотици, треви и т.н., до сводничество и износ на хора и проституция. Все неща които още повече ме нахъсват да бъда част от другия лагер :) "Идеали"... хубаво го каза.
Ще споделя понеделник-вторник като имам резултат от срещата с кадровиците, а дотогава не е нужно да спираме темата :), всякакво инфо би ми било полезно.
Deacon Frost
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот osata » 20 Дек 2009, 00:33

Че Възраждане в момента е доста хубав квартал. Дори и преди...
Ами успех пожелавам на всички кандидати, а както се казва - нека най-добрите победят.
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот Deacon Frost » 20 Дек 2009, 00:43

Хехе стига де, чак пък доста хубав. Ходил съм в доста от местните "квартири" и познавам повечето отрепки лично, доста бой съм ял и раздал с въпросните,та съм си спечелил мястото и не ме закачат. Всичките дребни,наркоманчета, дилърчета на трева, сутеньори и обирджии ги познавам лично :D , може от там да съм си изкривил мнението за квартала, но както и да е. Живея/вях в 19-ти блок, сигурно знаеш че това е на 10мин пеша от 3-то РПУ, просто факт, но винаги съм чувствал някаква сигурност че наблизо има концентрация на полицията и ми е било комфортно. Все съм вярвал в правдата и закона и съм се стремял, макар само с личната си борба да променя нещо, в краен случай само си спечелих титлата на черната овца както се казва, много се надявам да бъда одобрен и вече да имам закона на страната си (тука знам какви теми могат да се отприщят,споко) и да помагам на хората, понеже има и такива които имат нужда от закрила и помощ.
Deacon Frost
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот osata » 20 Дек 2009, 00:49

Deacon Frost написа:.... Живея/вях в 19-ти блок, сигурно знаеш че това е на 10мин пеша от 3-то РПУ, просто факт, но винаги съм чувствал някаква сигурност че наблизо има концентрация на полицията и ми е било комфортно. ....

Да ти кажа откровено до преди 7-8 години Трето районно беше на около 50 метра от 19-ти блок. :D ;)
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот Deacon Frost » 20 Дек 2009, 00:54

:lol: Е това последно ме изкефи, виж... не се бях замислял. Помня че имаше един период дето бяха "плъзнали" много под прикритие или както йм казваха, цивилки, и се измислиха всякакви закодирани думи, знаци, правиха се списъци с потенциалните полицаи и т.н. Абе... незнам дали говорим за същите наща, ама да се спра че ще оспамим темата :lol:
Deacon Frost
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Deacon Frost » 22 Дек 2009, 16:17

Привет отново. Както казах ще пиша като имам повече яснота по темата. Днес беше първия ден в който отвориха бюро Човешки ресурси в дирекцията във Варна. Раб.време от 10:00 - 12:00. Аз успях да влезна към 11:20, дотогава бяха минали към 50 човека и още 10-тина имаше чакащи, явно наплива ще е голям, но... как да кажа... конкуренцията не изглеждаше много обещаваща, мислех че ще ми се налага да се озоря доста :lol: . Малко нескромно от моя страна но, за 33места от които само 15 ме устройват и много кандидати за тях, най-малкото виждам или ще виждам всеки като пречка, е... освен другите 14 с които може да сме колеги един ден, живот и здраве, но... няма как да знам кои ще са :lol: . Те така, двамата човека които представляваха отдела бяха отзивчиви на въпроси и изчерпателни като информация относно документите и тяхното приготвяне. Както се разбра това е само 1-ви етап от кандидатсването, срок-а е до 22-ри Януари.

П.П. Стискайте палци хора, наистина желая да бъда полицай с цялото си същество.
Deacon Frost
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот osata » 22 Дек 2009, 20:06

Пич - запомни това от мен - НИКОГА НЕ ПОДЦЕНЯВАЙ СИТУАЦИЯТА ИЛИ ХОРАТА СРЕЩУ ТЕБ ( В ТВОЯ СЛУЧАЙ КОНКУРЕНЦИЯТА ).
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот doznatel1 » 22 Дек 2009, 20:12

Осата е адски прав, но като се сблъскаш с изпитите сам ще го разбереш. Само ентусиазъм не стига, трябва много усилия, много повече да се напънеш и не да си правиш проучвания за конкуренцията, а си постави цели и ги постигни.
Аватар
doznatel1
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Въпроси от граждани, съвети от служители