Пазете честта на униформата !!

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Пазете честта на униформата !!

Мнениеот BARETATA » 09 Дек 2009, 20:57

може и така де,наистина си признавам,че имам изкривенност ,поради службата.Приемам това ,което ми казваш Лорд.
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 09 Дек 2009, 21:05

BARETATA написа:..... имам изкривенност ,поради службата......

:D И аз съм деформиран професионално, но и аз не знам как успявам да влизам в чужда кожа все още и да си опонирам, надявам се не е форма на шизофрения... :lol: ;) :mrgreen:
КОМИСАР

Мнениеот BARETATA » 09 Дек 2009, 21:07

Не е не е,винаги мислиш по-разумно от мен в тия работи :D
Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 09 Дек 2009, 21:16

Така е брат,аз така се изказах срещу мненията на Съра,че все едно не е от МВР и давайте снимайте ги ,нещо от сорта - "Вие нищо не работите".А че тя е предвидима,то се вижда.

А и винаги съм казвал .,че в Нета има проблем с разбирането,тоест казвал съм го на мои хора де,сега го казвам и тук.
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 09 Дек 2009, 21:28

Не подкрепям пукането на гумите,за да стане ясно и спирам да коментирам,защото се получава думи с двойно значение.

А относно гаражите,на Обществото никога не може да се Угоди.Просто се служи ,съгласно ЗМВР
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Куче » 09 Дек 2009, 21:51

BARETATA написа:
Sir Humphrey написа:Повече камери! Повече GSM-и с възможност за запис! Докато на някои хора им дойде най-сетне акъл в главите, че ТАКА НЕ Е РЕДНО ДА СЕ ПОСТЪПВА!

а ти пак говориш ей така,само да нервираш ситуацията.

Той "съра" почти винаги е в опозиция.... :lol: Да повече камери да има , но да вземат да сложат малко камери и при магистратите. Тия пишлемета които снимали колежката , ако бяха си счупели главите пак щяха да обвинят полицията.., че карат без каски и най-важното без СУМПС и полицаите пак виновни. Между другото при вас Сър имате ли камери?
Аватар
Куче
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dinkovm » 09 Дек 2009, 21:57

Аз съм съгласен да работя постоянно с камера. Да ми я сложат в патрула в стаята или на челото даже , ако искат.
Аватар
dinkovm
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Куче » 09 Дек 2009, 22:07

osata написа: и най-важното - защита на полицая при правилните му действия срещу "Големи" хора.

Точно , преди като работих в патрула бях уволняван 99 пъти от " Големи" хора :evil: То не че сега не се е случвало в тая ми служба , но камера в колите като в САЩ на колегите е добра идея!.
Аватар
Куче
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Sir Humphrey » 09 Дек 2009, 22:12

Куче написа:Той "съра" почти винаги е в опозиция.... :lol: Да повече камери да има , но да вземат да сложат малко камери и при магистратите. Тия пишлемета които снимали колежката , ако бяха си счупели главите пак щяха да обвинят полицията.., че карат без каски и най-важното без СУМПС и полицаите пак виновни. Между другото при вас Сър имате ли камери?

В централната сграда на МВР ли?
Вероятно има.

Въпросът е ВСЕКИ, който нарушава правилата, да си носи последствията. Без значение дали е полицай, съдия, прокурор, клошар или мутра.

Те може и да са пишлемета-хулигани, но никъде, в никой нормативен акт не пише, че орган на МВР има право да наказва чрез рязане на гуми. Някой по-нагоре беше писал, че си има установен ред - производство по ЗМВР и ЗАНН, УБДХ. Всъщност не е ясно каква е точно причината да им среже гумите - за какво нарушение ги наказва госпожата.

Същото се отнася и до другия господин в униформа от Долни Дъбник - удря, нагрубява и заплашва с убийство човек, който е между два и три пъти по-слаб от първия и няма как да представлява каквато и да е заплаха към момента на удрянето, нагрубяването и заплашването, защото вече е въдворен в РУМВР.

Всъщност вероятно из страната непрекъснато се случва това нещо - превишаване на правомощия от страна на орган на МВР. Но само два случая са заснети и излезли в публичното пространство. Колкото повече пъти биват заснемани такива случаи, толкова по-често органи на МВР ще броят до десет преди да си превишат правомощията.
Така и хората ще бъдат по-спокойни, ще има повече порядък, репутацията на МВР ще се повиши. Всички искаме това да стане, нали?
Аватар
Sir Humphrey
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот BARETATA » 09 Дек 2009, 22:19

Имаш будна гражданска позиция и напълно те подкрепям.Ако има възможност все пак поработи малко ИППД,пък да говорим.Или отиди в някоя група за Задържане,или така и така си в МВР,ходи в БОП-а.Премини през някои тежки звена или просто се занимавай с доста от Изметта на обществото и ще видиш,че не си прав,че доста от нас,включително и Ти,си превишаваме правата.БЪркаш и до някъде може да се сметне за Обида,ама аз не съм тънкообиден
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България