малкия написа:dakota_ написа:
Хайде да не говориш от името на всички... знам, че е модерно да се говори от името на всички и в МВР! Синдикатите са си присвоили това право да говорят от името на всички в МВР, но ти недей да казваш, че всички да са напуснали държавата по времето на комунистите. Примерно аз и семейството ми и през ум не ни е минавало да напуснем НРБ и да отидем ма живеем в страна от капиталистическият лагер... Познавам и други като нас и това респективно не означава всички, а само някои неудовлетворени от режима хора.
...
Ще си спестя коментара по отношение на тогавашния режим - не мисля, че му е тук мястото.
Но като съветваш другите, следвай и сам съветите си - хайде и ти да не говориш от името на всички и да не обобщаваш.
Лично аз членувам в синдикат, който досега е говорил само и единствено от името на членовете си. От твое име не съм си позволявал да говоря.
Ако се опиташ да се върнеш назад във времето, ти членуваш от самото начало в този синдикат и няма как да не се сетиш, че първият синдикален лидер "Щирлиц" говореше от името на всички в МВР, а повечето служители на МВР не бяхме съгласни с изказванията на Щирлиц. След "роенето" се появи друг лидер на твоят синдикат и нещата продължиха да се случват по същият начин
До момента много колеги не знаем каква членска маса има вашият синдикат, каква членска маса има синдиката на Щирлиц и каква членска маса има синдиката на онова момче, което преди да направи синдикално ЕТ оглавяваше вашият синдикат.
За нашата дирекция имам информация колко заявления са подадени до директора за превод по банков път на членски внос към вашият синдикат... за синдиката на "Щирлиц" също имам някакви данни, който са срамно ниски, а за синдикалното ЕТ на ГГ е направо смешно да се говори, но всички ви допускат да преговаряте от името не на членската си маса, а от името на всички, защото промените, които налагате касаят не само членската ви маса, а всички до един служители на МВР!
При тази ситуация за мен синдикатите говорите от името на всички,ако не съм прав, кажи къде греша