кпц написа:5% увеличение на заплатите на магистратите и служителите
"Решението бе взето на днешното заседание на съвета тихомълком, без дебати и обсъждания, точката бе внесена като допълнителна и маскирана като "актуализиране на Таблица №1 на ВСС и Класификатор на длъжностните в администрацията по чл. 341 от ЗСВ, считано от 01.09.2016 г.".
http://legalworld.bg/57597.5-uvelicheni ... elite.html
А някои други духат супата.
Миньори, лекари от бърза помощ и учители ще духат супата...
Преди няколко дни по повод на един образно казано инцидент ми се наложи да чета ДЗ и обяснения от колеги във връзка със случилото се. Отделих няколко "творби" и повиках една колежка инспектор "ДПС" бивша учителка по БЕЛ да седне и с червен химикал да поправи всички правописни грешки в творбите.
Две от тях почервеняха от поправки... накрая я попитах каква оценка би поставила на тия хора като учител.
Почервеня от срам, защото двете творби бяха на инспектори... заключението до, което стигнахме е, че става дума за функционална неграмотност. Тия хора изпитват и създават сериозни затруднения за изпълнение на служебните си задължения.
Тия хора, на тази база не мога да ги пипна с пръст и не мога да взема никакви мерки спрямо тях, освен, че им върнах творбите да ги препишат като се съобразят с поправките в червено.
Тия хора не само, че не заслужават увеличение на заплатите, но заслужават да ядът дървото, да се направи проверка как са се сдобили с дипломи за висше образование и как са преминали през конкурсната процедура да станат държавни служители от МВР!
Това е един твой линк http://www.no-comment.bg/maloumnici-i-n ... esta.20194 какво увеличение на заплатите да даде държавата на малоумници и кога държавата ще си изчисти кошарката от малоумници и негодници и да стимулира финансово и материално само хората, които наистина заслужават да бъдат стимулирани и уважавани.
Да си чул някъде синдикален лидер да излезе и да говори открито за функционалната неграмотност в МВР, да си чул синдикален лидер да излезе и да поиска МВР да вземат мерки срещу негодниците и малоумниците в системата?
Ако си чул или прочел някъде такова нещо, дай ми линк да мога и аз да го прочета, защото аз чувам само за протести за даване и искане за все повече и повече блага....