МаринСемерджиев написа:Дали са КНО на грешния човек. Подобна реакция е меко казана неадекватна и опасна за околните. Колкото до статистиките, голяма част от такива предотвратени прониквания с взлом дори не влизат в тях, защото хората не виждат смисъл дори да съобщават за тях. Около мен е пълно със случай на открадното имущество от гаражи, мазета и т.н. за които хората дори не съобщават(не казвам че те са повод за употреба на КНО, просто давам пример за точността на подобни статистики), не виждат смисъл от намеса на полицията, просто прежалват инструменти и имущество за някой и друг лев и това е. Случай на изнасилени бабички, бити и измъчвани пенсионери при грабежи в дома им има много. Цели райони в България страдат от битова престъпност, престъпления които винаги могат да прераснат в нещо по сериозно, поради простата причина, че няма реакция срещу тях. В отговорите на колегата dakota ме стресна нещо, което казано от длъжностно лице е меко казано стряскащо. Необходимата подготовка по закон е повърхностна и символична. "Изпитът се провежда от структурите на МВР, съгласно чл. 10 от наредба № I3-575/02.03.2011 г. на МВР". Аз ли нещо не съм разбрал, доколкото виждам подготовката на даден индивид за боравене с КНО е обект на преценка от страна на служител на МВР. Споменава се,че системата на МВР произвежда " униформени психари" без необходимата стрелкова подготовка, а в негово лице е възпитала съвременния Джеф Купър. Обикновен човек си вади изводи, че въпросното високи ниво на професионализъм е постигната с лични средства, с лично КНО, с тренировки проведени по собствена инициатива в свободно време. Защо тогава гражданин, който не е под "пагон" да не може да достигне ако не това, поне задоволително ниво на стрелкова подготовка и оръжейна култура?
Останалото е гражданско съзнание и отговорност към околните
Виждаш ли защо не трябва да ти се издава разрешително за ОО, стряскаш се лесно от нищо и никакво казано по повод на хора с разрешителни за носене на ОО.
Изпитите за шофьори се провеждат от служители на ДАИ, но курсистите се обучават в частни школи... за 40 минути можеш ли да се закълнеш, че ще допуснеш само добре обучените шофьори по време на курса да получат СУМПС?
Същото е с обучението по горната наредба... Ако си ходил в казармата хвърли едно око на тези клипове
https://www.youtube.com/watch?v=-gbqtrH9zHohttps://www.youtube.com/watch?v=d58vS6eJAy4Стряскаш ли се като гледаш клиповете, защото аз не се стряскам, ами ми се иска да го пребия с вилата тоя палячо в униформа... Ти да не мисли, че някой като е облякъл униформа и е препасал пищов на кръста е хванал Бога за рога, че е станал полицай?
Нали тия полицаи са хора като мен и теб, нали целта ни е да допускаме по-малко грешки при избора и обучението. Нали за това са наложени тези изисквания да докажеш нужда от ОО и чак тогава да получиш разрешително за ОО...
Кой ти е казал, че в МВР работят безгрешни хора и никой не греши при подбора на кадри?
Какво толкова стряскащо има като преди да отидеш на лекар не отиваш при първият срещнат лекар, а прочуваш и отиваш при определен лекар за да се опиташ да избегнеш грешката, ако някой е допуснал такава при полагане на изпитите му за лекар и взимане на диплома.
Схващаш ли за какво става дума или е хладно и даже студено?
Знаеш ли като се тръгне на задържане и в справката видиш, че лицето за задържане има законно притежавано ОО... Знаеш ли как се ходи да се задържа такова лице и какви мерки се взимат в тази връзка. Ако не знаеш, виж какво свърши в Лясковец един маймуноподобен главен секретар на МВР и да знаеш, че така не се прави.
Да не съм назначил аз този човек за главен оперативен ръководител на МВР?
Моята работа е като издавам разрешителни за ОО да не допускам грешки, които после да ме карат да си скубя косата и да съжалявам, че съм ги допуснал.
По-добре да отрежа 2-3-ма по-малко, отколкото дам разрешителни на 2-3 повече и после да съжалявам...
Ако искаш да направим разбор и на случаят под моста с униформеният психар, ако нещо не ти е ясно питай, аз съм готов да ти отговорям стига въпросите ти да са от моята компетентност!