В пресата за МВР...

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот kermit » 17 Окт 2016, 19:39

ЛУД ЕКШЪН! Гонка завърши със стрелба и прострелян шофьор в Старозагорско, полицаите стреляли по автомобила на престъпника

http://stz7.com/%D0%BB%D1%83%D0%B4-%D0% ... B8-%D0%BF/

Екшънът се е разиграл около 23.20 часа в събота по пътя между селата Конаре и Паничерево, при разклона за Гурково, съобщиха от МВР в Стара Загора.

Автопатрул на Участък – Гурково при РУ – Казанлък, движещ се по пътя между селата Конаре и Паничерево, при разклона за Гурково бил засечен от навлизащ в кръстовището лек автомобил „Опел Вектра“, който не спрял на знак „Стоп“. За да избегне удара, водачът на служебната кола навлязъл в лентата за насрещно движение. Нарушилият правилата за движение шофьор ускорил рязко и автопатрулът го последвал с включени светлинна и звукова сигнализация.

Когато колата била догонена, водачът ѝ на няколко пъти се опитал да изблъска полицейския автомобил извън пътното платно. След предприети няколко неуспешни опита да бъде спрян, единият от полицейските служителите възпроизвел няколко изстрела със служебното си оръжие – първоначално във въздуха, а впоследствие и по гумите на автомобила.

Преследваното превозно средство било спряно и са предприети действия по извършване на полицейска проверка. Колата управлявал собственикът ѝ – неправоспособният К.И. /34 г./ от Гурково, криминално проявен и осъждан. Заедно с него пътували още общо осем души – шестима от тях (41-годишна жена от гр. Гурково и четирима жители на сливенското село Баня – мъж на 42 години, жена на 29 години и две непълнолетни момчета на 15 и 17 г.) в купето, а две 16-годишни момчета, също от село Баня – в багажника на колата.

Освен че шофира без книжка, тестът с техническо средство показал, че К.И. е седнал зад волана след употреба на алкохол. Съставен му е АУАН и му е връчен талон за медицинско изследване, срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 б от НК. В хода на проверката К.И. се оплакал, че усеща болка в левия крак, под колянната става. След като е установена огнестрелна рана, той бил откаран от екип на ФСМП – Гурково в старозагорската болница, където е настанен за лечение в травматологично отделение, без опасност за живота.

Служителите на МВР са тествани за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен. Извършен е оглед на местопроизшествието. В Окръжна следствена служба към Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувано следствено дело.

Интересно как за неспиране на стоп палка се става престъпник.
Тия олигофрени са могли да застрелят децата в багажника без да са виновни за нищо. Голяма простотия да се стреля по автомобил подминал стоп палка.
kermit
Полицай
Полицай

Мнениеот osata » 17 Окт 2016, 19:57

А какво е трябвало да се направи?

Подробности не знаем, колко време е траяла "гонката" и т.н., но, вариантите най-грубо казано са:

1. Стреля се по гумите, за да се спре автомобила, след като е опитал да изблъска полицейската кола и явно няма да спре сам.

2. Кара се зад него, той вдига 100-120 км/час, настига автомобил, кръстовище, насрещно движещ се, става тежко ПТП и умират хора и в случайно движещия се друг автомобил.

3. Кара се зад него, но в резервоара на патрулния автомобил има 5-6-7-10 литра бензин ( всички ли карате фул резервоар патрулките? ). Бензина свършва, колата изчезва, след няколко часа полицията звъни на собственика на колата, той излиза сънен и пиян и казва "аааа, откраднали са ми колата". Оттам нататък всеки адвокат знае как да продължи и кой ще загуби делото.

4. Полицаите казват "давай да не се занимаваме" и оставят видимо неспазващият законите човек да си кара как си иска, а те отиват да си пият кафето и пушат цигарите на някое кръстовище.

Да стигнем и до вариантите, че служебният автомобил може да е прегрял или да е пред авария от агресивното каране ( липса на антифриз, на масло, менте накладки, изтрити гуми...) и е трябвало да се вземе решение. Изискването за патрулните полицаи е да имат завършено средно образование, а те за секунди трябва да вземат решение, за което после 11 съдии с по над 5000лв месечна заплата ще анализират и тълкуват в продължение на няколко години.
Хубавото е, че няма пострадали невинни хора в този или в други автомобили, както и случайни пешеходци, ако автомобилът е преминал през населени места!!!
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот dakota_ » 17 Окт 2016, 20:27

Направено е точно каквото трябва и лично аз бих поощрил колегите да изпълняват служебните си задължения точно по този начин!
До средата на 90-те години и малко след това масово при отказване да се спре на подаден сигнал с палка, автомобила се преследваше, гледаше се да се изведе извън града и се стреляше по автомобила докато го принудим да спре и да се подчини на полицейските разпореждания!
Няма да забравя никога един случай в една дирекция при акция в началото на демокрацията изпуснахме трима човека, които успяха да преодолеят и отцеплението и се наложи да ги преследваме.... след едно стабилно преследване в резултат на взаимодействие между две съседни дирекции, колеги от другата дирекция ги чакаха на пътят преди един мост и бяха въоръжени с дълго оръжие. Получихме указания по станцията да изостанем, защото беше взето решение да се стреля от упор по автомобила. Хубавото беше, че изпуснаха пътя и се обърнаха в едно дере преди да стигнат засадата. На място беше директора на съседната дирекция др.Енев и понеже бяха отцепили движението и имаше граждани, да не гледат как ги маркираме, само каза - Не тук, не тук, момчета, в управлението. Няма да ти казвам какво се случи в управлението. Същото трябва и сега да се случва с такива, които открито и безцеремонно се подиграват с полицията и мислят, че могат да се измъкнат ненаказани при такива и други случаи на явно неподчинение и незачитане на закона.
Хипотетично водача на казанлъшкият автомобил може да е карал автомобил бомба, да взриви автомобила в бензиностанция или жилищен блок. Какво щеше да кажат после за действията на полицията. Много е лесно отстрани да се казва какво не е трябвало, а всъщност е ясно, че действията на колегите са били действия свързани със ЗМВР и те са изпълнили служебните си задължения!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот сигма3 » 17 Окт 2016, 21:58

kermit написа:Интересно как за неспиране на стоп палка се става престъпник.
Тия олигофрени са могли да застрелят децата в багажника без да са виновни за нищо. Голяма простотия да се стреля по автомобил подминал стоп палка.

".....Когато колата била догонена, водачът ѝ на няколко пъти се опитал да изблъска полицейския автомобил извън пътното платно...."
Чети и се опитай да разбереш прочетеното!!!
Щом не се подчинява,опитва да изхвърли от пътя униформен автомобил,което е нападение ,а в багажника можеше да няма хора,те нямат и място там,а примерно бомба,която се опитва да вкара в града......
сигма3
Полицай
Полицай

Мнениеот Водолеи » 17 Окт 2016, 22:20

dakota_ написа:Няма да забравя никога един случай в една дирекция при акция в началото на демокрацията изпуснахме трима човека, които успяха да преодолеят и отцеплението и се наложи да ги преследваме.... след едно стабилно преследване в резултат на взаимодействие между две съседни дирекции, колеги от другата дирекция ги чакаха на пътят преди един мост и бяха въоръжени с дълго оръжие. Получихме указания по станцията да изостанем, защото беше взето решение да се стреля от упор по автомобила. Хубавото беше, че изпуснаха пътя и се обърнаха в едно дере преди да стигнат засадата. На място беше директора на съседната дирекция др.Енев и понеже бяха отцепили движението и имаше граждани, да не гледат как ги маркираме, само каза - Не тук, не тук, момчета, в управлението. Няма да ти казвам какво се случи в управлението.

Не е в началото на демокрацията, а по време на възродителният процес и не бъркай милиция с полиция, макар такива като теб да не могат да скъсат с милиционерското си минало. Бил съм и аз милиционер, но ей слава Богу не успях да зацикля като теб и да не мръдна от милиционерското си минало.
Както го наричаш др. Енев може да не знаеш, но беше н-к на ДС в Русе, после стана директор и няма как един закърмен с комунистически идеи милиционер да не разпореди да се ползва "Калашников" по трима бегълци по политически причини.
Избиите си от главата комунистическото минало, избии си от главата, че може с лека ръка да се извади ОО и да се стреля по автомобил само, щото не се е подчинил на подаден сигнал със стоп палка.
Дали е опитал да изблъска полицейският автомобил е въпрос на експертизи и доказване! Дали е засякъл полицейският автомобил или те са го засекли също е въпрос на доказване.
За теб явно понятия като доказателства не важат щом става дума за участие на полицаи.
Нали си административен ръководител, поне така определяш длъжността на н-ка на РУ. Така ли взимаш административните си решения като игнорираш всичко друго освен рапортите на полицаите. Нали имаше еднo нещо, на което казват невинен до доказване на противното. Не го ли казваш самият ти като защитаваш уволненият Темелков, кажи го и сега и не бързай да поощряваш ползването на ОО при неспиране на стоп палка.
Само да те светна, че и аз участвах по онова време в онази акция от страната на съседната дирекция и знам какво се случи в управлението, но след няколко месеца дойде демокрацията и тия хора бяха оневинени. Преследването по политически и религиозни причини е престъпление и милицията извършваше престъпления като преследваше хора, които не бяха съгласни със смяната на имената и не бяха съгласни да бъдат третирани като врагове!
Водолеи
Нов
Нов

Мнениеот dsuzunov » 17 Окт 2016, 22:49

Преследването по политически и религиозни причини е престъпление и милицията извършваше престъпления като преследваше хора, които не бяха съгласни със смяната на имената и не бяха съгласни да бъдат третирани като врагове!

Централна гара Пловдив, жп. спирка Буново, хотел Сливен...
Това малко ли е за да ги оневиняваш? Трябва ли, заради смяната на имената да трепеш хора, в това число деца? Това, че са заложили взривното устройство във вагона за майки с деца и са предвиждали да гръмне точно в тунела, за да има неколкократно повече жертви, какво е ако не е чиста проба ТЕРОРИЗЪМ!!!
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот малкия » 18 Окт 2016, 08:25

Автопатрул на Участък – Гурково при РУ – Казанлък, движещ се по пътя между селата Конаре и Паничерево, при разклона за Гурково бил засечен от навлизащ в кръстовището лек автомобил „Опел Вектра“, който не спрял на знак „Стоп“. За да избегне удара, водачът на служебната кола навлязъл в лентата за насрещно движение. Нарушилият правилата за движение шофьор ускорил рязко и автопатрулът го последвал с включени светлинна и звукова сигнализация.

Когато колата била догонена, водачът ѝ на няколко пъти се опитал да изблъска полицейския автомобил извън пътното платно. След предприети няколко неуспешни опита да бъде спрян, единият от полицейските служителите възпроизвел няколко изстрела със служебното си оръжие – първоначално във въздуха, а впоследствие и по гумите на автомобила.

За мен това решава въпроса. Без да е нужно да се връщаме до Кримското мурабе или до Първата световна.
Последна промяна малкия на 18 Окт 2016, 08:26, променена общо 1 път
Синдикат

Мнениеот Водолеи » 18 Окт 2016, 08:26

dsuzunov написа:
Преследването по политически и религиозни причини е престъпление и милицията извършваше престъпления като преследваше хора, които не бяха съгласни със смяната на имената и не бяха съгласни да бъдат третирани като врагове!

Централна гара Пловдив, жп. спирка Буново, хотел Сливен...
Това малко ли е за да ги оневиняваш? Трябва ли, заради смяната на имената да трепеш хора, в това число деца? Това, че са заложили взривното устройство във вагона за майки с деца и са предвиждали да гръмне точно в тунела, за да има неколкократно повече жертви, какво е ако не е чиста проба ТЕРОРИЗЪМ!!!

Не оневинявам никой, даже добавям Варна, църква в село Бенковски, но помисли добре кога се случава всичко това и по какъв повод. Мирни жители на мирна държава изведнъж разбират, че държавата иска да им смени насилствено имената. Тогава се почва с тези атентати. Сега да припомня и атентата в църквата "Св.Неделя" организиран и осъществен от терористичната партия БКП, която управляваше държавата ни около половин век. Същите тези терористи без капка срам обвиняват други хора в тероризъм. Подлагат ги на гонения, мъчения и терор само, защото искат да се казват по техен начин и да зиповядат тяхната си религия.
Като цяло на гоненния бяха подложени всички религиозни граждани.
Да ми дава някой пример с "др. Енев", който беше началник на репресивната ДС е унизително, да се дава пример за милиционерски терор е недопустимо.
Да се бърза да се казва, че полицията е невинна, а е виновен всеки друг е непрофесионално.
Да се определя длъжността н-к на РУ като административна показва като какъв се определя самият началник.
Водолеи
Нов
Нов

Мнениеот Водолеи » 18 Окт 2016, 08:31

малкия написа:

За мен това решава въпроса. Без да е нужно да се връщаме до Кримското мурабе или до Първата световна.

Ако е така, това отчасти решава въпроса, но това е известно само от рапортите на полицаите.
За мен това е много важно:

две непълнолетни момчета на 15 и 17 г.) в купето, а две 16-годишни момчета, също от село Баня – в багажника на колата.

Не искам да знам как би живял стрелялият на месо по автомобила, ако беше убил децата в багажника.
Нали по това полицията трябва да се различава от нарушителите на закона.
Ползването на ОО е крайна мярка и ако имаше убити деца сега щеше да се пишат други неща.
Водолеи
Нов
Нов

Мнениеот dakota_ » 18 Окт 2016, 09:16

Водолеи написа:
dakota_ написа:Няма да забравя никога един случай в една дирекция при акция в началото на демокрацията изпуснахме трима човека, които успяха да преодолеят и отцеплението и се наложи да ги преследваме.... след едно стабилно преследване в резултат на взаимодействие между две съседни дирекции, колеги от другата дирекция ги чакаха на пътят преди един мост и бяха въоръжени с дълго оръжие. Получихме указания по станцията да изостанем, защото беше взето решение да се стреля от упор по автомобила. Хубавото беше, че изпуснаха пътя и се обърнаха в едно дере преди да стигнат засадата. На място беше директора на съседната дирекция др.Енев и понеже бяха отцепили движението и имаше граждани, да не гледат как ги маркираме, само каза - Не тук, не тук, момчета, в управлението. Няма да ти казвам какво се случи в управлението.

Не е в началото на демокрацията, а по време на възродителният процес и не бъркай милиция с полиция, макар такива като теб да не могат да скъсат с милиционерското си минало. Бил съм и аз милиционер, но ей слава Богу не успях да зацикля като теб и да не мръдна от милиционерското си минало.
Както го наричаш др. Енев може да не знаеш, но беше н-к на ДС в Русе, после стана директор и няма как един закърмен с комунистически идеи милиционер да не разпореди да се ползва "Калашников" по трима бегълци по политически причини.
Избиите си от главата комунистическото минало, избии си от главата, че може с лека ръка да се извади ОО и да се стреля по автомобил само, щото не се е подчинил на подаден сигнал със стоп палка.
Дали е опитал да изблъска полицейският автомобил е въпрос на експертизи и доказване! Дали е засякъл полицейският автомобил или те са го засекли също е въпрос на доказване.
За теб явно понятия като доказателства не важат щом става дума за участие на полицаи.
Нали си административен ръководител, поне така определяш длъжността на н-ка на РУ. Така ли взимаш административните си решения като игнорираш всичко друго освен рапортите на полицаите. Нали имаше еднo нещо, на което казват невинен до доказване на противното. Не го ли казваш самият ти като защитаваш уволненият Темелков, кажи го и сега и не бързай да поощряваш ползването на ОО при неспиране на стоп палка.
Само да те светна, че и аз участвах по онова време в онази акция от страната на съседната дирекция и знам какво се случи в управлението, но след няколко месеца дойде демокрацията и тия хора бяха оневинени. Преследването по политически и религиозни причини е престъпление и милицията извършваше престъпления като преследваше хора, които не бяха съгласни със смяната на имената и не бяха съгласни да бъдат третирани като врагове!

Явно сме участвали в различни мероприятия. Тримата не бяха бегълци по политически причини, а бяха криминално проявени лица, които се бяха укрили в района на един по онова време квартал на окръжен град, а сега село. Изпуснахме ги при опит за задържане, отцеплението и то ги проспа и побягнаха с автомобил....
Др. Енев по това време беше Директор на ОУ на МВР, един честен и почтен човек, който си остана такъв и след излизането си в пенсия от МВР!
Понеже споменаваш милиционерско минало, много малко време съм бил милиционер и по-голяма част от службата ми е като полицай.
Няма значение как се наричаме, милиция или полиция, важно е какво носим в сърцето си.
Понеже споменаваш длъжността н-к на РУ, ще ти кажа, че за тази длъжност се изисква човек да има качествата на добър административен ръководител. Може да си много добър полицай, но да не ставаш за административен ръководител. Вече не ходя и на стрелби да не хабя патрони, които могат да ги изстрелят колеги, които длъжността им налага ежедневно ползване на оръжие. Вече не нося и служебно оръжие, естеството на службата ми не го налага. Налага ми се да решавам въпроси с осветление и отопление на управлението. Въпроси свързани с ремонт на ВИК инсталация и покрив на управлението и куп други административни дейности. Сам може да прецениш дали Н-к на РУ може да се определи като административен ръководител.
Относно терора няма да засягам тази тема. Няма нормален човек, който да не е осъдил т.н Възродителен процес. Знам и друго, че съм се родил в НРБ, учил съм и съм завършил в НРБ и съм положил клетва да служа на НРБ.
Каквото е било държавното устройство на това съм служил и през ум не ми е минало да се срамувам за службата ми като милиционер и сега като полицай!
Ако решиш пиши ми на лични, може да излезе, че се познаваме и може да се окаже, че дявола не е чак толкова черен... ;)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса