В днешната преса

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот dakota_ » 25 Сеп 2016, 22:39

Отиде си спасителят на 11 живота от пътния ад край Бяла

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2016/09/2 ... ala.316605

През 2006 г. автобус падна от моста край Бяла и 18 души загинаха
Героят, спасил 11 човешки живота при ужасяваща катастрофа край Бяла през 2006 година Атанас Генчев, е починал.

Скръбната вест съобщи в профила си във Facebook неговият племенник Светлин Наков.

"Загубихме вуйчо ми, един доблестен българин, спасил 11 човешки живота в нечовешко бедствие, загубил здравето си покрай изживяното. Мир на праха му", написа Наков.

Припомняме ви, че на 7 декември 2006 година автобус падна от моста край Бяла и 18 души загинаха. Атанас Генчев, станал очевидец на трагедията, спаси останалите 11 души. За героизма той получи статуетка, грамота и 200 лв., а шофьорът причинил катастрофата - Синан Алиев, получи 10 години затвор.

"Нищо не искам, само едно уважение, което не получих. Най-ярко помня, когато започнаха да звънят телефоните на загиналите хора. Изпатил съм си много заради това, че казах истината, че шефът на пожарната беше пиян, аз вадя хората, той пада върху тях, бях изгонен, следствен. Онкологично ме оперираха. Прекарах инсулт. Всичко е последица от преживяното. Зяпачи имаше много, но не мога да упрекна хората, те не са виновни, така са ги възпитали", разказа с огорчение неотдавна Генчев, който беше обявен за "Най-достоен българин" за 2006 година.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот kermit » 04 Окт 2016, 20:01

Цецка Цачева вечеря за 1 700 лева

http://www.dunavmost.bg/Bulgaria/News/6 ... 1-700-leva

Писмо на една бедна българска майка, публикувано във вестник Зора, взриви интернет на 13 юли 2015 година.

В него жената разказва от първо лице история, свързана с Председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Историята отваря очите на обикновените хора за неща, които досега са били скрити и ако са истина, са възмутителни.

Искаме да ви припомним тази история, защото днес Цецка Цачева иска да стане президент на България.

Може ли подобна личност да бъде обединител на нацията и лице на България?

Нека си припомним все пак писмото на Елена Иванова:

„Искам да споделя нещо с вас.

Работя в ресторант в центъра и сама си гледам двете си деца. Вчера в 18 чеса в ресторанта ни се вдигна лека шумотевица.

Цецка Цачева идва на вечеря.

Ок, идва, НСО проверява обекта, влизат в кухнята.

Накараха всички работници да си сложат силиконови ръкавици, поискаха проби, намазки и ред други неща, даже се стигна до заповедта клиентите на ресторанта да не посещават WC-то на етажа.

Влезе въпросната г-жа и започна да поръчва за 4-ма души. Поръча 15 ястия +плато от риба, все скъпи ястия.

Когато се върна посудата видяхме, че е пробвала по хапка - две от ястие. Сметката им беше близо 1 700 лв.

И тогава се сетих, че аз вземам жалка надница, а тези светилища, които правят ежедневни циркове и ни обясняват, че няма пари за детски надбавки, че няма пари и ще дава на хората само в натура...

Повярвайте ми, искаше ми се от целия този фарс на края на деня да не се бях раждала, а камо ли да гледам деца в тази държава.

И на децата ни е отредено да мизерстват още преди да се родят, заради удобството на тези хора."

Тия нямат наяждане и напиване. Изпукала е 1700 лв., аз трябва да работя два месеца за тези пари. Сметката я плащаме всички от джоба си.
kermit
Полицай
Полицай

Мнениеот dakota_ » 04 Окт 2016, 21:09

Най-лошото нещо е да гледаш в чуждото канче. Какво ти дреме на теб кой колко пари е изхарчил за вечеря?
Това е Председател на НС, получава заплата, получава пари за представителни разходи, има бюджет като Председател на НС и преценява колко може да изхарчи за вечеря.
Отделно от това, кой ти каза, че това е истина... Не съм фен на Цачева, но ненавиждам хора, които правят чужди сметки.
Миналият месец на празника на Вяра, Надежда, Любов, понеже имам много добър повод за черпене на този празник, с трима приятели в заведение съм платил сметка над 300 лв. Тримата сме държавни служители, получаваме добри заплати и съм ги поканил да ги почерпя като съм им казал да поръчат на корем...По твоята тъпа логика съм изхарчил пенсиите на двама пенсионери... В събота съм си купил две книги от книжарница за около 50 лв. да спра да чета книги ли. Като отиде едно семейство на кино и остави 60 лв. да гледа един филм какво да прави да спре да ходи на кино ли?
Аман от злобни и негодни помияри, които се сравняват с другите хора и излъчват злоба и омраза заради това, че са негодни.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот kermit » 11 Окт 2016, 18:48

Наивници изпищяха: 3 000 000 лева ни потънаха във финансовата пирамида „Проксима ООД”!

Наивници наляха над 3 000 000 лева в чейндж бюро в столицата в очакване на бърза печалба, но загубиха големите суми до стотинка. Вече пета година потърпевшите се опитват да разберат какво става с вложенията им.Преди години собственичката на чендж бюрото „Проксима ООД” Виолета Пенкова убедила десетина свои приятели, състуденти и познати да вложат големи суми пари, за да въртят бизнес с акции и ценни книжа, съобщи Нова телевизия. Обещала им и лихва, която била малко по-висока от тази в банката. Повечето от потърпевшите твърдят, че са внесли суми над 100 000 лева. Част от тях дори са продали свои имоти, за да направят вложения.

През 2012 година обаче бюрото фалирало, оттогава има и започнато производство в Прокуратурата, но все още няма повдигнато обвинение. Потърпевшите знаят къде живеят Виолета Пенкова и нейният съпруг. Двамата не работят от години, живеят скромно, но хората смятат, че се издържат от техните пари.

Под носа на държавата да изгорят толкова много хора с такива големи парични суми.
kermit
Полицай
Полицай

Мнениеот кпц » 17 Окт 2016, 16:58

Повдигат още 4 обвинения на бившя шеф на РПУ-Асеновград
http://dnes.dir.bg/news/prokuratura-mvr ... 0680?nt=10
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот kermit » 17 Окт 2016, 19:36

кпц написа:Повдигат още 4 обвинения на бившя шеф на РПУ-Асеновград

Ако не ме лъже паметта един виден възпитаник на милиционерското училище и Магнаурската школа в симеоново защитаваше точно този бивш шеф на управлението в Асеновград.
Няма да се учудя ако му стане адвокат във форума и го защити отново.
kermit
Полицай
Полицай

Мнениеот dakota_ » 17 Окт 2016, 20:36

кпц написа:Повдигат още 4 обвинения на бившя шеф на РПУ-Асеновград

Три от новите обвинения са за това, че с цел да набави за себе си имотна облага, изразяваща се в кариерно израстване и получаване на поощрения и награди, в периода от 13 март 2014 г. до 13 юли 2015 г. в Асеновград Димчо Темелков не е изпълнил служебните си задължения по различни текстове от Закона за МВР, инструкции, заявителски материали за престъпления, вътрешни правила и множество изисквания от длъжностната му характеристика като началник на същото управление. От деянието са могли да настъпят немаловажни вредни последици за МВР.

Разследването е установило, че Темелков не е регистрирал, не е провел оперативно-издирвателна дейност, не е отчел анализа на постъпилата информация, не е оценил съобщения и постъпили заявления с оглед данни за извършени престъпления от общ характер, не е извършил проверка и не е докладвал материалите в компетентната Районна прокуратура-Асеновград, по общо 18 подадени жалби и заявления от пострадали граждани за извършени различни по вид престъпления.

Четвъртото обвинение касае документно престъпление. Установено е, че Димчо Темелков е съставил официални отчетни документи пред Областната дирекция на МВР-Пловдив, свързани с броя на получените съобщения за извършени престъпления и тяхното отработване, в което е удостоверил неверни обстоятелства.

Ако някой административен ръководител, който разбира от работата си в МВР прочете тези обвинения ще се усмихне и махне с ръка... Хубавото е, че всеки е невинен до доказване на противното!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот kermit » 24 Окт 2016, 18:18

Павел Лилянов с 5 обвинения от прокуратурата в Свиленград

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1616868

Районната прокуратура в Свиленград привлече като обвиняем 66-годишният Павел Лилянов, бивш шеф на митницата в града, по пет обвинения - за хулиганство с особена дързост, за закана за убийство спрямо две лица, за незаконно притежаване на огнестрелни оръжия и боеприпаси, за неспазване на правилата за боравене с огнестрелно оръжие, което води до опасност за живата и здравето на хората и за причиняване на телесни повреди на повече от едно лице и по начини и средства, опасни за мнозина.

До момента е установено, че на 22 октомври, около 22 часа, в имот до бивша жп спирка в Свиленград той стрелял със законно притежаван ловен автомат, като произвел изстрели към двама братя, обитавали сграда в имота. В резултат те били ранени в краката. След стрелбата Лилянов се прибрал в дома си в Свиленград, където бил задържан от служители на полицията. При претърсване в дома му са открити огнестрелни оръжия, едно от които без разрешително за притежаване и боеприпаси, за част от които също нямал разрешително.

С постановление на наблюдаващия прокурор Павел Лилянов е задържан за срок до 72 часа. Под ръководството на Районна прокуратура-Свиленград продължават действията по разследването, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.
kermit
Полицай
Полицай

Мнениеот dakota_ » 24 Окт 2016, 20:28

Павел Лилянов е едно лай*о, което е било началник на митница, когато аз бях с чин някъде около капитан. Писалият статията може да е ходил по това време на детска градина.
Това е един добър повод да се провери как се издават разрешителните за ОО на територията на това РУ и е добър повод да бъдат преразгледани разрешителните за ОО на някои ологофрени със законно притежавани ОО.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dakota_ » 03 Ное 2016, 09:33

Загиналият Мирослав носел само вода и ракия

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/ ... ia-6060928

Намереният мъртъв под връх Ботев 34-годишен Мирослав Късовски е изпил солидно количество ракия в хижата вечерта преди да тръгне към върха, съобщи началникът на сопотския отряд спасители Цвятко Цветков.

Пред „24 часа“ той коментира, че след като се събудил загиналият програмист изпил и две бири.

След това взел още алкохол и вода и тръгнал към върха. Не е носел храна със себе си.

300 военни търсят изчезналия от пет дни под връх Ботев

Трети ден издирват изчезнал мъж в Стара планина

Според разпитаните свидетели бил сигурен, че ще успее да изкачи върха за няколко часа,

а след това искал да слезе в местността “Паниците” край Калофер.

След 7-дневно издирване тялото му беше открито вчера в местността “Маринка”, която се намира от източната страна на връх Ботев:

“Районът е открит. Силният вятър сваля температурите до минус 15-20 градуса.

С тънкия си колоездачен екип Мирослав не е могъл да оцелее на този студ и вероятно е починал от измръзване”, коментира шефът на карловския спасителен отряд Христо Стаматов.

Той заяви още, че близо до мястото, където е открит Мирослав има заслон, но в деня на изчезването му там е имало гъста мъгла. Предполага се, че по тази причина той не е могъл да го открие.

Трагичен случай, но понеже по медиите излезе информация от приятели на въпросният колоездач, че бил опитен планинар. Да не вземе някой да се излъже, че опитните планинари излизат зимно време в планината само с вода и ракия. Този човек няма нищо общо с опитните планинари, но за сметка на това изправи на крак цялата държава. Изкарани бяха военни подразделения да го издирват, изкаран беше военен вертолет да го издирва от въздуха. Обвинени бяха хора, че били закъснели с издирването... В същото време се оказва, че са издирвали човек, който е излязъл в планината да се самоубие и както в повечето случай се случва, човек реши ли да се самоубие спасение няма.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса