кпц написа:Туй добре, даже похвално.
На моя приятел все пак не му станало ясно, как за действията на един отговорност носи друг?
Като това:
Борисов заплаши с уволнение петима директори в МВР, иска резултати срещу контрабандата http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/10/ ... ori_v_mvr/
За описаните по-горе полицейски действия отговорност носи н-ка на управлението. Н-ка на управлението не задържа изброените лица, задържат ги полицаите, но в случай на проблем н-ка на управлението е този, който поема отговорността пред директора. Познавам един такъв началник, който при едни обстоятелства със задържани лица за осуетяване на полицейска проверка и възникналите в последствие усложнения, написа рапорт до директора и обясни, че нещата са се случило по негова заповед и случаят приключи в полза на полицията.
Кажи на твоят приятел, че от първостепенна важност е н-ка на управлението да знае точно с кои полицаи от наряда може да извършва такива действия, защото е много важно как се попълват задължителните документи в такива случаи и какви ДЗ се пишат.
Но не се съмнявай, че има такива управления, в които поне 5-6 човека от ОР и поне 5-6 човека от ППД могат и знаят как да работят в такива условия
По отношение на казаното от Премиера, аз никога не бих оставил на този пост хасковският директор, но това е мое лично мнение и от мен не зависи нищо.
Казва съм го и друг път, както началника на районно управление има разширени правомощия в района си, така и директорите на ОД имат страшно големи правомощия в рамките на дирекцията и е въпрос на личен опит, подготовка и желание да си затегнат редиците на хората в дирекцията.
Няма да ти издам голяма тайна, че реално дирекцията се ръководи от зам. директора. В Хасково трябва да са луди да назначат за зам.директор човек, който не става за КО... пак мое строго субективно мнение... Няма да ти издам също голяма тайна, че да се назначи директор на ОД назначението се съгласува с областният управител и с местният лидер на управляващата партия