Сашо написа:Здравейте, може ли един въпрос от компетенцията на оръжейниците в полицията. Случая е такъв, че написаха един дебел акт на баща ми за 500 лв. По закон за опазване на оръжието и боеприпасите. Значи татко излиза на лов с дружинката и по време на лова му прилошава вдига кръвно и викат линейката. Откарват го в бърза помощ, но доктора не е искал да качва в линейката пушката и патроните да не гръмнат вътре. Оставили са патроните и пушката в друг човек да ги пази. Минава на проверка полицията и горските и прибират пушката и патроните и пишат акт на татко и на човека прибрал пушката. Татко е писал половин ден обяснения и пак го глобиха 500 лв. Може ли някой от вас да каже какво да правим и към кого да се обърнем за помощ да отмени глобата?
Без да съм оръжейник в полицията
Ако всичко си описал както е било, НП ще падне в съда.
Съвет от мен, баща ти да помисли добре по повод на случката и да открие кой му е враг в дружинката. Полицията не "грее" навсякъде, че да направи проверка точно в този момент и да състави АУАН на баща ти... На мястото на баща ти силно бих се замислил дали да излизам на лов с тази дружинка...
Успях и да се оправя ловджията, че лов го чака