от Спиро » 26 Май 2016, 20:33
Здравейте, пострадах от кражба и не знам какво да направя, че да ми обърнат внимание и да ми се помогне. Преди седмица крадци са влезли през нощта в двора ми и са ми откраднали коня и кравата. Има и доста откраднат инструмент, но не ми е толкова важен колкото животните. Потрошени са метални врати на обора на кравата и на коня и са изведени. Разбит ми е гаража и е откраднат доста инструмент. Повиках полиция, дойде полицая на селото. Огледа разбитото и каза, че сигурно няма да се намерят животните и откраднатото. Вчера беше пазарен ден в града и като отидох видях дрелката ми да я продава някакъв вехтошар. Обадих се в полицията да изпратят някой да дойде да направи проверка, но по телефона ме попитаха имам ли документ за дрелката. Казах, че нямам документ и отказаха да дойдат. Опитах да си я взема, но стана скандал и докато се разправях дрелката я взе човек и изчезна. Записах номера на колата на вехтошаря, записах имена на свидетели и потърсих полицая на селто. Пак същата работа ми каза, че трябват документи. Дрелката я познавам, защото съм я оцапал с оранжева боя и отделно ключа е повреден и се включва с един външен ключ. Невъзможно е да се бъркам. Какво може да ме посъветвате да направя и как да търся продавача на дреклата. Не е от селото, не го познвам, но дрелката е моя. Може да знае нещо и за животните ми. Знам в полицията да се обадя, но не помага. Изгубено ли е всичко, имали шанс да се помогне с търсенето. Нямам документ и за животните, но имам снимки на коня и свидетели, че е мой. Може ли да се докаже така, че коня е мой ако го намерят?