Общи положения ;-)

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Общи положения ;-)

Мнениеот dakota_ » 26 Фев 2016, 14:10

Border_Officer написа: ще добавя страхливо копеле. На един лов се измъкна като мокра връв от страх да не пострада и остави един колега за малко да го разкъса диво прасе.

Изключваме въпросният човек, кажи как е могъл да помогне на нападнат от диво прасе ;)
Два инцидента имам и в двата инцидента Бог ми е помогнал да се спася. Единият път бяхме заложили примки и отиваме на другият ден с още един колега да видим какво се е хванало. Той отива при неговите примки, аз към една от моите. Забелязвам, че се е окачило диво прасе, даже лек сняг го беше покрил на земята. Приближавам и дори леко приклекнах над него. Не съм предполагал, че може да е полумъртво, изведнъж като рипна, разпра ми клина и бедрото.
И двама да бяхме, пак същата работа. Хубавото е, че поне колегата ме откара в болницата.
Другият случай беше с разярени диви прасета, разминах се само с удар в краката и добре, че имаше кучета наоколо та се отървах само с това.
Всички тия неща са от мои грешки,и благодаря на Бог, че винаги ми е помагал.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Border_Officer » 26 Фев 2016, 21:31

Твоя греша е, че се опитваш да защитаваш един негодник. Знаеш ли колко не обичам да се залагат примки и поставят капани за лов на животни. Това е бракониерство и виждаш какво ти се е случило, ако колегата ти е бил страхливец, незнам как си щял да се придвижиш до болницата. Това е един от начините за помощ, не да избяга като види зор ;)
Преди десетина години един колега в гората пада в яма изкопана от бракониери, телефона го е спасил, че е бил в него и е имало покритие. Извадихме го с изкълчен глезен, а бракониера заслужава да го зароват жив в ямата.
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Border_Officer » 26 Фев 2016, 21:54

vladimirov17 написа:Миналото лято ходих по желание командировка на ДГ,въпреки,че от нашия сектор рядко пращаха и ходеха предимно по-младите колеги.Бях на Грудово/така предпочитам да го наричам/ и давах на горно КСП точно в района на моята и съседните две застави.Жалка картина,сви ми се сърцето от разрухата и безхаберието на държавата.Видях и заставите и остатъците от прилежащите постройки...ужас,като знам,колко безсънни нощи съм изкарал там.Може на доста колеги да им се стори глупаво,но имам носталгия най-малко заради реда и организацията по охраната,която имаше тогава!Инъче за сдуханите фатмаци и дивите офицери нека не говорим :D ,това си бе част от пейзажа!

Грудово го наричам и аз, така му казват и колегите. Няма живот в Грудово, ако видиш млад човек повечето са безработни. Преди демокрацията имаше четири поделения и беше пълно с хора. Заставите бяха оставени да бъдат разграбени и унищожени. Пашата на Г.Ябълково, Белеврен, Желязково, Крайново, Г.Шарково, това всичко е история. Има момчета служили някога на границата като дойдат и видят какво е сега, сълзи им течат от очите. Имахме непробиваема граница, а сега имаме разграден двор.
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 27 Фев 2016, 23:13

Border_Officer написа:Твоя греша е, че се опитваш да защитаваш един негодник. Знаеш ли колко не обичам да се залагат примки и поставят капани за лов на животни. Това е бракониерство и виждаш какво ти се е случило, ако колегата ти е бил страхливец, незнам как си щял да се придвижиш до болницата. Това е един от начините за помощ, не да избяга като види зор ;)
Преди десетина години един колега в гората пада в яма изкопана от бракониери, телефона го е спасил, че е бил в него и е имало покритие. Извадихме го с изкълчен глезен, а бракониера заслужава да го зароват жив в ямата.

Понякога примките са добро дело, спасяват местните от свински нападения ;) Знаеш ли какво е да си насадиш картофена нива, да чакаш да вадиш картофи, а глиганите да минат и да те отменят 8-) Да изровят каквото могат, а другото да го стъпчат.
Яма не съм копал, но аджамия е паднал в ямата. Като се копае яма за капан, с брадва правиш нишан на дърво до ямата, иначе сам можеш да паднеш после в нея. В гората винаги има риск да се случи нещо, за това се внимава. Може и на клюса да се стъпи, на мен клюса ми съсипа едно ловно куче...
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Border_Officer » 06 Мар 2016, 17:05

Бай Иван те е научил на тия бракониерски похвати ;) . Няколко дни бях малко отпуск и нали светът е малък,както се разхождаме с жената около морето насреща ни твоят приятел Р.А от Русе с жена си и дъщеря си :) Мислех да го подмина, но айде да сме хора, изпихме по кафе. Следиш ли новините с учението "Граница 2016" :D
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 06 Мар 2016, 20:57

Не е от Русе, а от едно малко русенско село ;)
Чух, че Миглена Кунева е дала много висока оценка за проведеното учение :lol: :mrgreen:
Преди няколко години на територията на дирекцията проведохме учебно мероприятие, образно казано по противодействие на престъпността. Зам. директора, моя милост и един от секторните играехме престъпниците, които се оттеглят с лек автомобил от МП :) Наложи се Директора да ни звъни по телефона, да не се правим на луди, а да се оставим да бъдем задържани :D На разбора беше дадена висока оценка на участниците в проведеното учение, а учението бе отчетено като много успешно ;) 8-)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Border_Officer » 07 Мар 2016, 13:28

Без оценката на Кунева все едно нищо не сме свършили :)
Тази женица и за министър на отбраната да я предложат и за такъв ще се съгласи да стане, от всичко разбира и по всички въпроси има готови клишета за отговор :D
Едно време, когато имаше армия водехме постоянно занятия, а на занятия като "ЩИТ" и "Родина" демострирахме бойна подготовка на най-високо ниво, а границата ни беше непробиваема.
Сега за един час занятие и проглушиха медиите с високи оценки и изказвания от хора, които не съм сигурен, че изобщо разбират за какво става дума.
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 07 Мар 2016, 14:51

Border_Officer написа:Без оценката на Кунева все едно нищо не сме свършили :)
Тази женица и за министър на отбраната да я предложат и за такъв ще се съгласи да стане, от всичко разбира и по всички въпроси има готови клишета за отговор :D
Едно време, когато имаше армия водехме постоянно занятия, а на занятия като "ЩИТ" и "Родина" демострирахме бойна подготовка на най-високо ниво, а границата ни беше непробиваема.
Сега за един час занятие и проглушиха медиите с високи оценки и изказвания от хора, които не съм сигурен, че изобщо разбират за какво става дума.

Имаше армия, имаше и МВР, но тогава имаше два пола - мъже и жени.Мъжете не си бръснеха краката и гърдите. Тези от мъжете, които го правеха не служеха в армията и МВР и им викахме пед**аси. Сега има три пола и се напълни с такива от третият пол, които си бръснат краката и гърдите и ние чакаме служба и резултати от пед**аси.
От сутринта двама такива са ми обърнали червата и понякога ми се иска да отрежа едно парче маркуч и ...
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот karakashev_1981 » 07 Мар 2016, 19:15

Отзад... :)
karakashev_1981
Нов
Нов

Мнениеот Border_Officer » 07 Мар 2016, 20:25

dakota_ написа:
Border_Officer написа:Без оценката на Кунева все едно нищо не сме свършили :)

Имаше армия, имаше и МВР, но тогава имаше два пола - мъже и жени.Мъжете не си бръснеха краката и гърдите. Тези от мъжете, които го правеха не служеха в армията и МВР и им викахме пед**аси. Сега има три пола и се напълни с такива от третият пол, които си бръснат краката и гърдите и ние чакаме служба и резултати от пед**аси.
От сутринта двама такива са ми обърнали червата и понякога ми се иска да отрежа едно парче маркуч и ...

Преди можеше да се бие с маркуча или с гьостерицата лекувахме слободията. Сега не можеш да го пипнеш с пръст. Ще се оплачи на синдиката, ще заведе дело, ще те съди, че си му нарушил правата.
Преди години на Г.Дервент, а и по другите гранични села, като имаше селски сборове, пияндурници като объркат пътя и се омотаят по кльона, па като ги барнат бойците от заставата, бой докато изтрезнее. На другият ден гледа като теле в аптека :D
Сега ги гледаш бежанци атакуват границата и нямаш право да му претрошиш краката, че идва да ти яде хляба неканен от никой.
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Гранична полиция