Нещата ще се разрешат временно по най-селският начин. Временно, защото дори сега да отложат премахването на 20-те заплати при пенсионирате, това предстои и ще се случи през 2016 год.
Отблъскващото е, не решението да се премахнат 20-те заплати, начина е отблъскващ. Преди изборите се пази пълна тайна, което може да бъде разбрано, но след изборите това решение трябваше да бъде поставено пред ССП за обсъждане. Не може да се взимат такива важни решения на тъмно и само по решение на касиера на държавата.
Това е селско изпълнение, селско изпълнения и поведението на г-жа Бъчварова и поведението на гл. секретар.
Не може да си главен оперативен ръководител на МВР и да не си подадеш оставката в знак на солидарност и в знак на несъгласие с това, което се случва на тъмно с теб и колегите ти.
Оставям настрани другите емоции по повод на случващото се в МВР, ще си позволя един съвет към колегите. Не пускайте рапорти за напускане на МВР, ако не сте сигурни в себе си и не сте обмислили добре действията си.
В момента съм в отпуск и от сутринта двама колеги ми продъниха телефона да ми звънят и да търсят съдействие. В понеделник водени от емоция са подали рапорти за напускане на МВР. Днес са отишли да изтеглят рапортите, но са ударили на камък, директора е парафирал рапортите с "ДА" и връщане назад няма.
Едно е да казваш, че напускаш МВР, както прочетох и гледах в нета изявлението на Иво Тодоров от ССМВР, съвсем друго е да пуснеш рапорт за напускане. В единият случай плашиш куче със салам, в другият случай рискуваш да останеш и без това, което ти е в кърпа вързано.
Хората са казали, че бързата кучка слепи ги ражда. Това важи и за едната и за другата страна.