В пресата за МВР...

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот dakota_ » 16 Окт 2015, 14:12

Чета коментари по интернет форуми, че горната новина едва ли не, е добра новина.
Горната новина за мен е много лоша!
Лоша е заради трагичният инцидент, лоша е в международен план и е много лоша за служителите в МВР!
Навсякъде чета за рикошет във въздуха. Рикошет във въздуха не може да има. Куршум не може да рикошира без да се удари в нещо и да промени посоката си. Инцидента е по оста Дюлево - Аврамовият мост, за да има рикошет "във въздуха" би трябвало изстрела да е произведен под моста.
Да произведеш изстрел във въздуха и да си отдолу под моста, вариантите са два, или си ненормален, или си пълен аутсайдер и не знаеш какво може да причиниш с повереното ти оръжие.
Не ми се мисли, ако куршума наистина е рикоширал и вместо в мигрант, да отнеме живота на колега. Щеше да се почерни още едно българско семейство.
Ще има комисии, ще има заключения от тези комисии, но за мен некачественият подбор на служителите си казва дума в такива и други случаи.
Да благодарим на Бога, че този път ни опази сред нас да няма жертви!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Border_Officer » 16 Окт 2015, 21:02

dakota_ написа:Чета коментари по интернет форуми, че горната новина едва ли не, е добра новина.
Горната новина за мен е много лоша!
Лоша е заради трагичният инцидент, лоша е в международен план и е много лоша за служителите в МВР!
Навсякъде чета за рикошет във въздуха. Рикошет във въздуха не може да има. Куршум не може да рикошира без да се удари в нещо и да промени посоката си. Инцидента е по оста Дюлево - Аврамовият мост, за да има рикошет "във въздуха" би трябвало изстрела да е произведен под моста.
Да произведеш изстрел във въздуха и да си отдолу под моста, вариантите са два, или си ненормален, или си пълен аутсайдер и не знаеш какво може да причиниш с повереното ти оръжие.
Не ми се мисли, ако куршума наистина е рикоширал и вместо в мигрант, да отнеме живота на колега. Щеше да се почерни още едно българско семейство.
Ще има комисии, ще има заключения от тези комисии, но за мен некачественият подбор на служителите си казва дума в такива и други случаи.
Да благодарим на Бога, че този път ни опази сред нас да няма жертви!

Не мога да обвинявам колегата за това, че е защитил неприкосновеността на границата и е спазил ЗМВР.
(3) Полицейските органи могат да употребяват оръжие без предупреждение при осъществяване на граничното наблюдение:
1. при въоръжено нападение срещу тях;
2. срещу лица, оказали въоръжена съпротива.
Border_Officer
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Иво Тодоров » 16 Окт 2015, 21:03

Дакота,
Може да има още няколко варианта,но явно не може да се сетиш.
Моля те,спри и ти да ръсиш тъпотии.
Иво Тодоров
Полицай
Полицай

Мнениеот dakota_ » 16 Окт 2015, 21:31

Иво Тодоров написа:Да произведеш изстрел във въздуха и да си отдолу под моста, вариантите са два, или си ненормален, или си пълен аутсайдер и не знаеш какво може да причиниш с повереното ти оръжие.

Дакота,
Може да има още няколко варианта,но явно не може да се сетиш.
Моля те,спри и ти да ръсиш тъпотии.

Тъпотии могат да ръсят хора като теб, които нямат хал хабер и им е широко около врата, защото толкова им е акъла в главата!
Да произведеш изстрел във въздуха и над главата ти да има опасност от рикошет е безумие, което само малоумник или неграмотник може да си позволи.
Това е по-опасно от руска рулетка, при нея поне опасността е само за теб,а при рикошет може да убиеш себе си и всеки друг около теб.
На мен не ми дреме за убитият афганистанец!
Щях да застана зад действията на граничният полицай, ако беше стрелял директно в пришълеца! Почувствал се е застрашен, била е тъмна нощ, намалена видимост, били са много пришълци, не са изпълнявали заповедите на наряда, опитали са се да щурмуват наряда...
Но да я свършиш като кучето на нивата не мога да го подкрепя. Да си полицай, да си ловджия, да работиш ежедневно с оръжие и да изложиш на смъртна опасност собственият си живот и живота и здравето на колегите си е голям грях.
Бог е опазил колегите да не заровят в земята някой от тях!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Иво Тодоров » 16 Окт 2015, 22:59

Дакота,още веднъж те моля да спреш с простотиите.
Иво Тодоров
Полицай
Полицай

Мнениеот dakota_ » 16 Окт 2015, 23:30

Иво, виждам, че толкова си можеш!
Вместо да се молиш на мен, ти членуваш в единственият казионен синдикат в МВР, помолете министър Бъчварова и Жоро Костов, да използват случая и да подсигурят по-ефективно и професионално обучение на състава участващ в охраната на ДГ!
Това обучение ще гарантира живота и сигурността на колегите охраняващи границата и ще ни спести "удоволствието" да сме първи в ЕС, не с друго, а с убит от полицай, мигрант на границата!
Не пожелавам на никой да е на мястото на мистър Бъчварова и главният секретар Георги Костов и да му се налага да се обяснява пред световните медии за такъв нелеп инцидент!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот катюша » 17 Окт 2015, 08:02

Иво Тодоров написа:Дакота,още веднъж те моля да спреш с простотиите.

Ивче, това, което пише dakota_ не са простотии, а самата истина през погледа на човек с дълъг професионален опит в полицията.
Представяш ли какво щеше да е в момента, ако заблуденият куршум беше убил някои от колегите. Щеше да има лавина от оставки и уволнения, като почнеш с шефа на ГДГП, някой от заместниците, Н-ка на ГПУ, дежурен и тн.
Подкрепям колегата и стискам палци да се измъкне сух от тази нелепа ситуация и дано няма повече такива новини от границата!
катюша
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот сигма3 » 17 Окт 2015, 09:19

Изобщо не са простотии,а мнение на професионалист.
Дано се измъкне колегата и да не изгори,заради един престъпник, но Дакота е много прав и ако имаш понятие от работата,не може да го отричаш.
сигма3
Полицай
Полицай

Мнениеот Иво Тодоров » 17 Окт 2015, 10:38

Сигурен съм,че колегата от ГПУ Средец не е нито малоумен,нито аутсайдер. Сигурен съм,че се е случило нещо,което ние не знаем и е довело до предупредителен изстрел.Сигурен съм,че колегата е взел всички мерки да защити живота на колегите си.Сигурен съм,че ако беше пусната в движение машината на четири колела,така наречената"Терма" с оборудване за хиляди евро,чието предназначение е да наблюдава и открива незаконно преминаващи границата ни,нямаше да се стигне до плюенето срещу колегата.
Абсурдно е да не работят камерите или както му викат интегрална система за наблюдение на държавната граница,а се очаква от граничарите и командированите да виждат и могат всичко.
Абсурдно е да няма пари за националната сигурност.
Иво Тодоров
Полицай
Полицай

Мнениеот сигма3 » 17 Окт 2015, 11:10

Няма такова нещо,като "предупредителен изстрел"....това е един загубен патрон!
Предупреждение е :"Стой ще стрелям".
И аз не искам колегата да има ядове,не ми пука за престъпника,но факт е ,че обучението на състава е трагедия. Хората не боравят с оръжието не недостатъчно,ами изобщо,стреля се твърде малко...нищожно.
Тактическата подготовка-нула.....много може да се пише...
сигма3
Полицай
Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса