dakota_ написа:Елена написа:Дежурството ми ще започне в отлично настроение![]()
Според мен няма нищо лошо гражданин решил да почерпи полицай за добре свършена работа, да го направи.
При мен имам два такива случая. Първият го споменах, вторият е свързан със залавянето на телефонен измамник и като по чудо върната 4 цифрена сума на наивен човек подведен, че дъщеря му е пострадала и се нуждае от спешна операция. Пред управлението беше дошъл гражданина да почерпи ОР и мен! ОР се дърпаше и не искаше да вземе нищо. Мина секторният на криминална и му каза, взимайте каквото е решил да ви почерпи човека, прави го, че е доволен. Същият човек беше написал и писмо с благодарности до Директора.
Кое е престъпното в случая?
Тук няма подкуп, няма корупция, има една човешка благодарност!
Оставям изброените от теб случаи за пътни полицаите са по-скоро забавни, казах ти случай и за пътен полицай, в който също не намирам нищо лошо, че са го почерпили за здравето на детето.
Пожелавам си днес да контактувам само с доволни от работата ми граждани
Интересно, къде са регламентирани тези взаимоотношения с гражданите в ЗМВР![]()
Така се почва като теб, днес благодарен гражданин ще ти даде кафе и бонбони, утре друг гражданин ще ти подари парфюмерия, после друг ще те заведе на екскурзия да видиш морето и нещата отичат на лека кола и нагоре![]()
В самото ти пожелание да контактуваш само с доволни граждани си пожелаваш да не се прибереш с празни ръце у вас![]()
Абе някъде не пишеше ли какво трябва да ми се случи, ако приема нещо, което не ми се следва, загдето съм извършил действие по служба?

А отделно от това не подписваме ли кажи-речи всяка година, че сме се запознали и с по някоя заповед в тоя дух?