Въпрос?

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Въпрос?

Мнениеот Ицо » 01 Май 2015, 21:35

Тази година ще стана на 18 години. Не знам какво да обясня по-подробно. Отидохме с майка ми да потърсим човек да се извиня и да видим какво да правим. На човека май му е минало,но жена му ме направи на нищо и се прибрахме без да мога да се извиня. Знам,че съм виновем,ама полудях като ни заля с помия. Брат ми и майка работят у дома. Нови дрехи купени от брат ми са на петна и нямат изпиране. Тия дрехи струват пари. Виновен съм,че ритах вратата,но и той носи вина,че ни заля с помия. Има ли наказание колкото часове каже съдията за безплатен труд, да се отработят за нарушението без да влизам в затвора?
Ицо
Нов
Нов

Мнениеот Елена » 01 Май 2015, 22:56

Ицо написа:Тази година ще стана на 18 години. Не знам какво да обясня по-подробно. Отидохме с майка ми да потърсим човек да се извиня и да видим какво да правим. На човека май му е минало,но жена му ме направи на нищо и се прибрахме без да мога да се извиня. Знам,че съм виновем,ама полудях като ни заля с помия. Брат ми и майка работят у дома. Нови дрехи купени от брат ми са на петна и нямат изпиране. Тия дрехи струват пари. Виновен съм,че ритах вратата,но и той носи вина,че ни заля с помия. Има ли наказание колкото часове каже съдията за безплатен труд, да се отработят за нарушението без да влизам в затвора?

Хубавото в случая е,че майка ти е поела отговорност и има необходимият родителски капцитет да се погрижи за теб и поеме отговорност за случилото се. Какъвто простак си ти,такъв простак е и човека,който те е залял с мръсотия от апартамента. Ако сте нарушавали нощната тишина е трябвало да повика полиция за вземане на отношение по сигнала,не да хвърля като простак по вас. Влизане в затвора е изключено,в най-лошият случай срещу теб може да се приложи възпитателна мярка по ЗБППМН,като след това трябва да бъдеш изключително внимателен за бъдещите си действия и постъпки.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот сигма3 » 02 Май 2015, 10:13

Е може ли така сухарски бре Ленче?!?!?:)))) Остави младежа да се поизпоти малко с мисли за затвора:).
Иначе -да и двамата са идиоти:)
сигма3
Полицай
Полицай

Мнениеот Lord » 02 Май 2015, 12:19

Ицо написа:...Интересувам се дали ще вляза в затвора...

Не! Други въпроси?
КОМИСАР

Мнениеот Елена » 02 Май 2015, 12:38

сигма3 написа:Е може ли така сухарски бре Ленче?!?!?:)))) Остави младежа да се поизпоти малко с мисли за затвора:).
Иначе -да и двамата са идиоти:)

Мислех да му обясня,че такова нахлуване с взолм в имота на другият простак,може да му струва живота и няма да има превишване на пределите на неизбеждната отбрана. Тази простащина е могла да доведе до много тежки последствия.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот сигма3 » 02 Май 2015, 17:24

Чак живота.....вярно,че има такива,дето може да се престараят,ама по принцип може да му струва няколко шамара или в по-тежък вариант метало-керамика.....
сигма3
Полицай
Полицай

Мнениеот Елена » 02 Май 2015, 18:13

Имам един случай свързан с подобна простотия. Двама простаци се скарват за паркомясто пред блок. Разменят си обиди и ритници. Прибират се по домовете си и след кратко време единият явно по-големият простак взима приятел и по такъв просташки начин разбиват вратата на другият и го ловят да го бият. Нападнатият наръгва с нож единият и добре,че не е умрял. Резултата е изваден бъбрек и някакво сухожилие засегнато. За един никакъв скандал,простака ходи с патерица и без бъбрек. Прокурора прие неизбежна отбрана. Качеството на живот на единият простак е никакво с тези телесни повреди.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот сигма3 » 03 Май 2015, 11:21

Ами ,като няма място за паркиране..... :lol: :lol: :lol:
сигма3
Полицай
Полицай

Мнениеот Gosho » 26 Авг 2015, 18:21

Здравейте, искам да попитам по един въпрос с кражба. Значи така, имам поставена камера на терасата си. Под терасата си вкарвам ремаркето на колата. Сега в петък през нощта ремаркето е откраднато. Прегледах записа и на записа се вижда като на длан кражбата. Двама човека с арматурна ножица, единият се мушка под терасата, другият се оглежда и държи телефон до ухото си. Изкарват ремаркето, дърпат го и до тук. Сигурно го закачават на някаква кола и изчезват. Виках полиция за кражбата, дойде кварталният огледа срязаният синджир, показах му записа, но ми каза, че записа е незаконен и няма да се признае от съда. Ходих при него, пуснах жалба за кражбата и като се върнах показах записа на магазинерката в магазина до нас.
Жената разпозна единият от двамата и каза как се казва и горе-долу къде живее. Хайде пак при кварталният обратно, но пак на камък ударих. Записа бил любителски и не ставал за нищо.
Какво да направя да се привика този човек от полицията и да се опита да се говори с него, да каже къде е ремаркето. Не искам нищо от него само да ми върне ремаркето. Записа може да не е доказателство пред съда, но аз не искам да ходя на съд. Може някой от вас да е разследвал такъв случай, моля да ме посъветвате какво да направя.
Gosho
Нов
Нов

Мнениеот кпц » 26 Авг 2015, 21:05

Gosho написа:Здравейте, искам да попитам по един въпрос с кражба. Значи така, имам поставена камера на терасата си...

Въпреки че е наречен "любителски", видеозаписът е "законен" и може да е доказателство.
Срещни се още утре с началника на Районното управление на МВР и носи видеото на един диск!
Като му разкажеш какво е станало - бързо ще се разшетат.
Ако случайно пак те мотаят, пиши тук какво става!
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Въпроси от граждани, съвети от служители