В пресата за МВР...

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот dsuzunov » 19 Авг 2015, 22:53

Нямам навика да коментирам началници, но след като подаде оставка, Пламен Узунов престава да е Директор и мога да кажа и аз няколко слова.
Познавам го от 1993г, когато дойде при нас в БНТЛ като мл. експерт в Дактилоскопията. Изключителна зрителна памет за дактилоскопния рисунък. Има фотографска памет за тях, която немалко пъти му е носила успех. Виждал съм го как се радва като малко дете при съвпадение на следа с отпечатък. (всички се радваме, но той - най-много го показва). Човек с амбиции, при това напълно реални.
Премина във възходящ ред ВСИЧКИ стъпала на йерархията, до върха на нашата Дирекция. Заявил е, че напуска МВР, което означава, че губим експерт в работата.
Жалко!
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 21 Авг 2015, 20:03

Главният секретар на МВР представи новия директор на полицията в Пиринско

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов представи новия шеф на дирекцията на полицията в Пиринско. Това е старши комисар Росен Танушев, който има заповед разписана от министър Румяна Бъчварова за временно изпълнение на длъжността.
Рокадата стана след като досегашният началник Христо Разсолков бе изпратен да оглави дирекцията в Пловдив. Очаква се Разсолков бързо да се ориентира в обстановката, тъй като той е пловдивски зет и съпругата му живее там.

Танушев пък бе представен пред състава, кмета на града, областния управител и представители на окръжна и районна прокуратури и съд.
Той работи в системата на МВР от 2004 година, като в ОД на МВР-Благоевград последователно заема следните длъжности: От 2004г. - разузнавач в РУП-Петрич. От 2013г. - началник група "Криминална полиция" в РУП-Сандански. От 2014г. - началник на РУП-Сандански. От 30.04.2015г. - зам.директор, той и началник отдел "Противодействие на криминалната престъпност при ОДМВР-Благоевград.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4936195
КОМИСАР

Мнениеот dakota_ » 21 Авг 2015, 21:17

Lord написа:Той работи в системата на МВР от 2004 година, като в ОД на МВР-Благоевград последователно заема следните длъжности: От 2004г. - разузнавач в РУП-Петрич. От 2013г. - началник група "Криминална полиция" в РУП-Сандански. От 2014г. - началник на РУП-Сандански. От 30.04.2015г. - зам.директор, той и началник отдел "Противодействие на криминалната престъпност при ОДМВР-Благоевград.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4936195

Дано не му се завие свят ма Росен Танушев от такова шеметно и бързо израстване в кариерата :) Наред с пожеланието, дай Боже всекиму такава кариера /за мен опази Боже/ си задавам и въпроса, какви още длъжности ще му се наложи да заема следващите двадесет години. Не съществува ли опасност да развие синдрома на "бърнаут" и да се стигне до професионално изпепеляване :D
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 22 Авг 2015, 10:37

Ех, dakota_, не ги разбираш ти тези работи и аз не ги разбирам... ;)

Хубаво е човек да сбъдне детските си мечти, пък били те и да пише преди имената ти старши комисар, но казал е народа "Много хубаво - не е на хубаво". :idea:
КОМИСАР

Мнениеот dakota_ » 22 Авг 2015, 13:26

Преди години шефнаставника ми беше казал - пази се да не стане службогонец и пу*копоклонник. Едното ще те отчужди от колегите, другото ще ти щипе от джоба и ще си разбуташ семейството.
Познавам бивш директор, който в момента е на инспекторска длъжност далече от родното си място. Познавам директор, на който предстои да му духа кон зад врата и като го питам защо се е съгласил да стане директор, като в криминална си работеше тихо и спокойно, не може да ми каже друго, освен че съжалява... Лошото е, че голяма част от тези хора се променят като станат директори, имат само слушалка в ухото си, слушат и изпълняват каквото им се каже и се отчуждават от колегите... Като се обърне "палачинката" след това никой не иска да работи с тях, а като ги срещнат на улицата ги подминават с насмешка...
Жаждата за власт е опиат и който не внимава може да се погуби като професионалист и като човек!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот karakashev_1981 » 24 Авг 2015, 20:00

Дако, човек и да не те познава лично, винаги може да научи нещо ново и интересно от теб :)

И между другото, колкото си по-нагоре в йерархията, толкова по-малко се задържат хората, защото трябва да се съобразяват и с едните, и с другите под тях. Обикновено слабите лидери (началници или директори) раболепничат пред по-горестоящите, а мачкат тези под тях. Силните и добри началници и като цяло ръководители намират точния баланс, който наистина си е тънък и си трябва усещане за него, между тези над теб – да направиш така, че те да са доволни, на тези под теб – също да се чувстват удоволетворени и естествено на гражданите. Не е лесно да се постигне това и затова не всеки става началник. Отделно слагам и чисто професионалните знания, умения, опит и т.н.

Не е хубаво да има разделение, но аз виждам през последните години навъждане на началници-комплексари, които се кланят на тези над тях и мачкат тези под тях, което според мен е много грешно, защото имат ниска самооценска за себе си и искат да запълнят този вакуум като станат "Големите началници". Дори и да вземем един прост началник на група в криминална – той е пръв сред равни... и като цяло дори може да приемем, че само поста му е началник, а реално не е никакъв началник. Но аз съм виждал такива началници на групи, че едва ли не трябва да пуснеш молба по пощата, за да говориш с него... еми не става така... :)
karakashev_1981
Нов
Нов

Мнениеот Елена » 09 Сеп 2015, 19:20

Постоянен арест за двама гранични полицаи, взели подкуп

http://frognews.bg/news_97430/Postoiane ... li-podkup/

Постоянен арест за двама гранични полицаи наложи прокуратурата.Веско Арсов и Бисер Иванов от ГПУ-Калотина са обвинени за взимане на подкуп на стойност 700 лева от български гражданин, който е превозвал трима бежанци.

Парите поискани от граничните полицаи, за да не извършат проверка на превозното средство и багажа на бежанците.

Арсов и Иванов са пропуснали автомобила и пътуващите в него лица и не са докладвали за тях.

Ако се увеличи миграционният поток към България, след време ще може да видим и вилни селища със скъпи къщи и автомобили собственост на гранични полицаи :mrgreen:
Няма само митничари и полицейски шефове да се перчат със скъпи имоти и автомобили :lol:
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот сигма3 » 09 Сеп 2015, 20:43

Ти пък недей да завиждаш....все ще остане нещо и за дознателите ... извинете разследващите полицаи:))))
сигма3
Полицай
Полицай

Мнениеот Елена » 09 Сеп 2015, 20:57

Остава и за нас :) Последно имам поднесена благодарност кутия бонбони и кафе, за по чудо върнати златен пръстен и ланец на една жена, а оперативният отнесе шише блек рам. Ще отворим бюфет в управлението :D
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот osata » 09 Сеп 2015, 21:53

И защо пък ако караш скъпа кола и си полицай трябва да си корумпиран??? :?
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса