В днешната преса

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот малкия » 02 Авг 2015, 19:40

Lasciate ogni speranza...
Синдикат

Мнениеот Елена » 08 Авг 2015, 18:01

Почина първородният син на президента Плевнелиев

http://www.dnes.bg/politika/2015/08/08/ ... iev.272666

Почина първородният син на президента Росен Плевнелиев, съобщиха от прессекретариата на президентството. Филип е бил ученик в Първа частна математическа гимназия.

В изявлението от държавния глава и семейство му пише: "Днес, 8 август, ни напусна първородният ни син Филип. Той беше добро и слънчево дете - даряваше радост на нас и на всички, които го познаваха.

В този изключително труден за семейството момент, съпругата ми, двамата ни синове и аз молим да бъдем оставени на спокойствие в скръбта ни."

Никой родител не заслужава такава тежка участ да погребе детето си!
Дано почива в мир и вечна му памет на Филип!
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот Елена » 17 Авг 2015, 08:17

Режат заплатите при пенсиониране за военни и полицаи

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2015/08/1 ... cai.273459

Работна група ще обсъжда три варианта за орязване на екстрите
Твърде вероятно е броят на заплатите, които получават военни и полицаи при пенсиониране, да бъде намален съвсем скоро, съобщава "Труд". В момента служителите на МВР, Министерство на отбраната, НСО, затворите и разузнавачите получават до 20 заплати при напускане на системата.

От септември обаче междуведомствена група ще обсъжда три варианта за орязване на екстрите. Първият е всички да получат по 8 заплати при пенсиониране, вторият - по 12, а третият предвижда 8 да получат хората от по-нисшия персонал, а по 12 - началниците.

Общо над 100 млн. лева на година отиват за обезщетения на служители в силовия сектор, твърди изданието. Само преди броени дни вътрешният министър Румяна Бъчварова поиска допълнително 16 млн. лева, за да изплати обезщетенията на пенсионирани служители от МВР.

Такъв проблем обаче има не само в МВР, но и в МО. По разчети на финансовите експерти в Министерство на отбраната до края на годината трябват най-малко 40 млн. лв. за покриване на разходите за заплати.

Трябва да бъде редуциран броя на заплатите изплащани като обезщетение при пенсиониране както за МВР, така и за военните.
Двадесет заплати обезщетение са много пари и безсмислено се задължава държавата да плаща такива огромни суми.
Сигурна съм, че приемат ли промени в тази посока, МВР ще се изчисти от милиционери и всякакви мързеливци натрупали години за пенсия, които не се пенсионират и мислят да векуват в МВР!
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 17 Авг 2015, 11:48

Елена написа:Режат заплатите при пенсиониране за военни и полицаи

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2015/08/1 ... cai.273459

Работна група ще обсъжда три варианта за орязване на екстрите
Твърде вероятно е броят на заплатите, които получават военни и полицаи при пенсиониране, да бъде намален съвсем скоро, съобщава "Труд". В момента служителите на МВР, Министерство на отбраната, НСО, затворите и разузнавачите получават до 20 заплати при напускане на системата.

От септември обаче междуведомствена група ще обсъжда три варианта за орязване на екстрите. Първият е всички да получат по 8 заплати при пенсиониране, вторият - по 12, а третият предвижда 8 да получат хората от по-нисшия персонал, а по 12 - началниците.

Общо над 100 млн. лева на година отиват за обезщетения на служители в силовия сектор, твърди изданието. Само преди броени дни вътрешният министър Румяна Бъчварова поиска допълнително 16 млн. лева, за да изплати обезщетенията на пенсионирани служители от МВР.

Такъв проблем обаче има не само в МВР, но и в МО. По разчети на финансовите експерти в Министерство на отбраната до края на годината трябват най-малко 40 млн. лв. за покриване на разходите за заплати.

Трябва да бъде редуциран броя на заплатите изплащани като обезщетение при пенсиониране както за МВР, така и за военните.
Двадесет заплати обезщетение са много пари и безсмислено се задължава държавата да плаща такива огромни суми.
Сигурна съм, че приемат ли промени в тази посока, МВР ще се изчисти от милиционери и всякакви мързеливци натрупали години за пенсия, които не се пенсионират и мислят да векуват в МВР!

Не позна за това в червеното 8-)
Милиционерите започнахме служба при втора категория труд и заплатите в брой при пенсиониране бяха почти наполовина по-малко, но това не ни създаваше никакви проблеми да служим и да си вършим работата :D Мен изобщо няма да ме сбърка и да спрат да изплащат обезщетения при пенсиониране. На моите години да се докарам до положение да чакам точно тези пари е несериозно и трябва да съм доста изпаднал и закъсал, че да мисля дали ще намалят обезщетенията, колко ще ги намалят и др... Най-важното е човек да е жив и здрав и не е важно какво обезщетение получава човек при пенсиониране и какъв е размера на пенсията, а е важно колко дълго ще може да си харчи парите. Ще станеш на моите години и ще разбереш какво ти казвам, защото сега вятър те вее на бял кон :lol:
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dsuzunov » 17 Авг 2015, 13:52

Обикновено, тези слухове се пускат за да може МВР да се освободи безболезнено от онези, които са тук, само и единствено заради заплатата. Това е един от начините да се освободим от носещите се като свободни електрони по течението. Някога, когато почвахме на служителите от НМ се изплащаха 6 заплати и бяха ||-ра категория, а на ДС даваха 12 заплати, съчетани с |- ва категория.
Аз също смятам да се пенсионирам, когато АЗ преценя, а не когато решат слуховете.
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 17 Авг 2015, 18:26

От МВР отричат да се обсъжда намаляване на обезщетението за съкращение

Не се обсъжда намаляване на броя на заплатите, изплащани при прекратяване на правоотношенията на служители на МВР. Това съобщиха официално от Вътрешното министерство.
Не е създадена междуведомствена работна група с тази цел, продължават от МВР. Разпространените в медиите твърдения, че се подготвя редуциране на обезщетенията, не отговарят на истината, кълнат се от Вътрешното министерство. Основен принцип в работата на медиите би трябвало да бъде разпространяването на потвърдена информация, която не подвежда аудиторията, добавят от МВР.
Ръководството на МВР ще продължи да провежда политика за запазване на размера на полагащите се обезщетения по Закона за Министерството на вътрешните работи и по Кодекса на труда.
Съгласно чл.234, ал 1 от Закона за МВР, при прекратяване на служебното правоотношение държавните служители имат право на обезщетение в размер на толкова месечни възнаграждения, колкото прослужени години имат, но не повече от 20.

http://society.actualno.com/Ot-MVR-otri ... 90472.html

а тук е и официалното становище на ръководството на МВР по въпроса: https://press.mvr.bg/NEWS/news150817_02.htm
КОМИСАР

Мнениеот малкия » 17 Авг 2015, 22:15

Елена написа:...
Трябва да бъде редуциран броя на заплатите изплащани като обезщетение при пенсиониране както за МВР, така и за военните...

Аз пък мисля че не е зле да бъде редуцирано и допълнителното възнаграждение за ССД на някои РП - тези, при които е най-високо.
Интересно ми е колко от тях след това ще останат повече от шест години в системата. :D
Синдикат

Мнениеот dsuzunov » 17 Авг 2015, 23:11

Сега ще почнат едни вопли: -"Какво прави синдиката? А?"
И Вальо пак ще трябва да отговаря- :lol:
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот малкия » 18 Авг 2015, 00:08

Няма да трябва да отговаря. ;)
Синдикат

Мнениеот Елена » 18 Авг 2015, 08:12

малкия написа:
Елена написа:...
Трябва да бъде редуциран броя на заплатите изплащани като обезщетение при пенсиониране както за МВР, така и за военните...

Аз пък мисля че не е зле да бъде редуцирано и допълнителното възнаграждение за ССД на някои РП - тези, при които е най-високо.
Интересно ми е колко от тях след това ще останат повече от шест години в системата. :D

Дори ти предлагам това, което мислиш да го внесеш като предложение пред МВР, или ако опъвате отново палатка това да присъства в исканията към г-жа Бъчварова. Моето ССД е най-високо и наистина може да се редуцира, даже може и да ни лишат от ССД :D . Мен никой не ме е вързал в МВР, като не ми харесва ще напусна и ще отида на работа в друго ведомство. Да му мислят РП без юридическо образование, нямат мърдане до пенсия от МВР, няма къде да отидат на друго място с тяхното образование :D
Бъди пич и внеси предложение да се намали възнаграждението за ССД на някои от РП, ще си заслужава да се види резултата :lol:
Както казва при нас н-ка на РУ, какво искате повече, платен ви е тока, водата, топло е в управлението, неблагодарници такива :lol: :mrgreen:
Елена
старши Полицай
старши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса