Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Лазаров написа:Здравейте колеги, използвам темата на колегите да задам и аз един въпрос, който не мога да разреша сам и не мога да получа конкретен отговор дори от службата, от която зависи решаване на моя въпрос.
Пуснал съм заявление за преназначение, на длъжност изискваща първоначална полицейска подготовка, но без да притежавам такава. Заеманата сега длъжност е равна на тази на която искам да бъда преназначен, но не изисква предварителна полицейска подготовка и за това нямам такава. Какво трябва да направя да ходя на конкурс или може да бъда преназначен. Едни казват конкурс, други, че мога да бъда преназначен. Колега беше преназначен без да ходи на конкурс. Какви са възможностите и как се случват при вас такива преназначения. Благодаря на отзовалите се.

Лазаров написа:Здравейте колеги, използвам темата на колегите да задам и аз един въпрос, който не мога да разреша сам и не мога да получа конкретен отговор дори от службата, от която зависи решаване на моя въпрос.
Пуснал съм заявление за преназначение, на длъжност изискваща първоначална полицейска подготовка, но без да притежавам такава. Заеманата сега длъжност е равна на тази на която искам да бъда преназначен, но не изисква предварителна полицейска подготовка и за това нямам такава. Какво трябва да направя да ходя на конкурс или може да бъда преназначен. Едни казват конкурс, други, че мога да бъда преназначен. Колега беше преназначен без да ходи на конкурс. Какви са възможностите и как се случват при вас такива преназначения. Благодаря на отзовалите се.

малкия написа:Важи не само за първоначалната полицейска...
Класически Параграф 22:
"Искам да кандидатствам за друга длъжност, но не отговарям на изискванията. Заеманата длъжност обаче не изисква да премина подготовка, след която да отговарям на тези изисквания."
Кариерно развитие? Вятър...
Че дори и по хоризонтала.
Я ми кажи, приятелю, какъв реален шанс има при това положение един младши разузнавач да стане младши експерт, примерно? Или обратното...

dakota_ написа:Лазаров написа:Здравейте колеги, използвам темата на колегите да задам и аз един въпрос, който не мога да разреша сам и не мога да получа конкретен отговор дори от службата, от която зависи решаване на моя въпрос.
Лазаров, компетентна служба по твоят случай се нарича Директор на ОДМВР!
В неговите правомощия е да разгледа подаденото от теб заявление за преназначение /ако изобщо си подал такова заявление/ и да реши дали да те преназначи от длъжност без предварителна полицейска подготовка на длъжност изискваща предварителна полицейска подготовка. Такива преназначения могат и се извършват, но това не означава, че Директора е задължен пуснеш ли заявление за преназначение и има ли свободна позиция да те преназначи щом позицията е свободна.
Вместо да питаш във форума, питай Директора на ОДМВР представлява ли кандидатурата ти някакъв интерес за него и има ли желание да те преназначи без предварителна полицейска подготовка на длъжност изискваща полицейска подготовка!
Лично аз съм против такива преназначения и ако трябва аз да ти дам отговор, отговора ще бъде отрицателен.
Не виждам смисъл да преназнача някой, който няма необходимата подготовка за съответната позиция и след това да се занимавам с изпращане на обучение...

Лазаров написа:Работя като техник по поддръжката на интегрираната система за наблюдение към гранична полиция. Защо сте против да ме преназначат за граничен полицай като отговарям на изискванията за граничен полицай, дори съм със завършено висше образование. Против сте, защото не предлагам рушвети. Така е направена системата, че без рушвет или вуйчо киомисар няма мърдане.
Не съм пускал Заявление за преназначаване, но ми казаха от човешки ресурси, че не може да бъда преназначен, а в същото време се правят преназначения.

Лазаров написа:Работя като техник по поддръжката на интегрираната система за наблюдение към гранична полиция. Защо сте против да ме преназначат за граничен полицай като отговарям на изискванията за граничен полицай, дори съм със завършено висше образование....

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта