Алабализми...;-)

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Министър Румяна Бъчварова

Мнениеот Кадет » 08 Май 2015, 22:00

Курсант съм в АМВР и се включвам за да ви кажа,
че не съм влязъл в АМВР заради ранно пенсиониране и заради 20-те заплати при пенсиониране. Влязох в АМВР от желание да работя като полицай. Искам да ви кажа, че курсантите в АМВР не се интересуваме на колко години ще се пенсионираме и дали при пенсиониране ще получваме по 20 заплати. Срамота е колеги да се правят такива пазарлъци дали ще е на 50 или на 52 години. Срамота е по медиите да се показва нашият помощник ректор и да се пазари за пари и пенсионна възраст. Срамота е помощник ректор на АМВР, които е завършил военно училище да не може да пробяга 100 метра без да се задъха. Срамота е да не може да направи едно коремно на лоста. Срамна работа е преподаватели в АМВР да се пенсионират при същите условия като действащи полицаи. Защо не поискате от министъра да категоризира хората, които имат право да претендират за ранно пенсиониране. Нима труда на един помощник ректор или преподавател в АМВР може да се отнесе по тежест към труда на един полицай от охранителна или криминална полиция. Нямам против някои полицаи да имат право на ранно пенсиониране, но имам против хора, които цял живот са били на топло и приятно място да бъдат приравнявани към хора, които цял живот са блъскали в студ и пек на улицата по всяко време на денонощието.
Кадет
Нов
Нов

Re: Министър Румяна Бъчварова

Мнениеот dsuzunov » 09 Май 2015, 08:51

Абе, то и аз когато постъпвах в МВР на 21 години въобще не се замислях, при какви условия ще се пенсионирам. На тази възраст, човек кипи от енергия и е много "далече" от такива мисли. Но все някога настъпва и този момент. Макар че, съм изпълнил всички условия към момента, изобщо не ми тежи работата, независимо че я изпълнявам при различни условия (50/50 е на улицата и на бюро). Тези дни ще станат 25 години от първото ми дежурство като експерт и може и да ви почерпя виртуално :lol:
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот dakota_ » 08 Юли 2015, 23:06

сигма3 написа:Личното ми мнение е ,че клипа се пуска сега,поради същата причина,поради която направиха репортажите за Игнатиево- да махнат сегашното ръководство на Варненската дирекция. Явно работят и много бъркат нещата около идващите избори. Никой не ангажирам с мнението си!

Това трябва да го прочетат от синдикатите и да не дрънкат глупости по медиите, че клипа се пуска заради полицейските протести :D Клипа се пуска точно за това, което казва Ясен, да се омаскарят двама добри професионалисти начело на ОДМВР - Варна! Не случайно в паралел с този клип пускат и клипа със скъсаното полицейско яке!
Голям грях ще имат синдикатите с прибързаната си подкрепа на протест срещу полицейското насилие!
Както би казал Премиера "Валентин Попов работи перфектно, но съм му дал една задача само: щом има постановка "Език мой, враг мой” веднага да отива да я гледа ;)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот малкия » 09 Юли 2015, 03:35

Що не вземеш да се запознаеш по-добре с глупостите, дето сме дрънкали? Щото като гледам, май цитираш цитати.
Като ми знаеш годините, за наистина тъп ли ме имаш, та смяташ, че можеш да ми обясняваш за Политбюро нещо, което не знам?
Като говорим за професионални задължения, в момента си ги изпълнявам на турската граница. Не съм ги зарязал, ако това намекваш. Нито съм оставил някой друг да ми върши работата. За да се "излагам" - както ти смяташ - използвам лично време. Крада го от семейството си.
Любо Еленков и аз го познавам. И "Огнеборец" познавам. И не мога да се начудя на странния феномен, че напоследък пожарникари напускат "Огнеборец".
Колкото до разбирането, може да си мислиш, че разбираш много неща. Но това, че си го мислиш, не го прави непременно вярно.
И - понеже те имам за зрял и умен мъж - да ти кажа, че малко се увличаш с някои квалификации. Твоя си работа, ама ако смяташ да продължиш да ръсиш обиди, ще ти кажа, че минаваш границите на нормалния колегиален тон. Не че нещо, просто напоследък епитетите, които използваш, са доста повече от аргументите. Изразявам лично мнение, разбира се. И не твърдя, че си длъжен да се съобразяваш с него. Твоя работа си е...
Синдикат

Мнениеот dakota_ » 09 Юли 2015, 08:06

малкия написа:Що не вземеш да се запознаеш по-добре с глупостите, дето сме дрънкали? Щото като гледам, май цитираш цитати.
Като ми знаеш годините, за наистина тъп ли ме имаш, та смяташ, че можеш да ми обясняваш за Политбюро нещо, което не знам?
Като говорим за професионални задължения, в момента си ги изпълнявам на турската граница. Не съм ги зарязал, ако това намекваш. Нито съм оставил някой друг да ми върши работата. За да се "излагам" - както ти смяташ - използвам лично време. Крада го от семейството си.
Любо Еленков и аз го познавам. И "Огнеборец" познавам. И не мога да се начудя на странния феномен, че напоследък пожарникари напускат "Огнеборец".
Колкото до разбирането, може да си мислиш, че разбираш много неща. Но това, че си го мислиш, не го прави непременно вярно.
И - понеже те имам за зрял и умен мъж - да ти кажа, че малко се увличаш с някои квалификации. Твоя си работа, ама ако смяташ да продължиш да ръсиш обиди, ще ти кажа, че минаваш границите на нормалния колегиален тон. Не че нещо, просто напоследък епитетите, които използваш, са доста повече от аргументите. Изразявам лично мнение, разбира се. И не твърдя, че си длъжен да се съобразяваш с него. Твоя работа си е...

Вальо, аз съм се запознал с част от глупостите, може да съм пропуснал някоя друга глупост, но бях отпуска и не всичко съм успял да проследя. Запознах се с глупостта да поискате оставката на г-жа Бъчварова, която оставка уж я искали всички синдикати, но се оказа, че някои синдикати не стоят зад това искане. Запознах се с глупостта да искате оставката на главен комисар Николов, но се оказа, че синдиката "Огнеборец" не стои зад това искане и няма нито един професионален мотив в искането на оставката на Николов. Няма и нито един от вас, които разбира от пожарна и да е компетентен по въпроси свързани с пожарната безопасност. Изключват пенкилери на ниво "фатмак", които миислят, че знаят всичко.
Спирам до тук и задавам въпроса, къде бяхте по времето на Овчев и защо не поискахте оставката на Овчев? Къде бяхте когато Овчев уволни кадърни професионалисти Директори на ОДМВР, защо не защитихте Директора на СДВР Валери Йорданов със смешният и жалък мотив, че пред очите му продавали циогари без бандерол. Тия цигари продължиха да се продават и пред очите на новият Директор на СДВР... Защо не защитихте комисар Станимир Парашкевов, освободен от длъжност за слаби резултати. Няколко месеца по-късно Овчев награди над десет полицаи от същата дирекция за отлични резултати и всички тези отлични резултати са постигнати по времето и ръководството на Станимир Парашкевов. Няма да изброявам още уволнения от Овчев, но протести и искания на синдикатите за оставки нямаше по времето на Овчев.
Не е нормално да се срещате с представители на БСП, какво очаквате от Благоденствие, Сигурност, Промяна ? На Манолова ли може да се доверите за помощ, че тя и компанията им 14 месеца разсипваха държавата и министъра ни още не може да вкара в ред министерството след Овчев.
Обидни думи не съм ползвал, но ако си се обидил от някоя моя дума се извинявам.
Казвам всичко това да може от страничен човек да си свериш часовника, около теб няма изявени професионалисти и хора, които разбират от полиция и ръководство.
За това може да има заблуда и тя да води до излагане...
Напълно добронамерен съм към работата ви и за това поставям на вниманието ви различни спорни въпроси.
По отношение не "Огнеборец", че има напуснали членове, това е нормално. Има хора, които членуват в синдикат само заради облаги, като видят, че не могат да се облажат от членството си в синдикат казват - Е*ал съм им мамата на синдикатите, няма да им пълня гушите с членски внос.
Апропо, има напуснали членове и на СФСМВР...по същата причина. По-сериозни причини не могат да посочат, защото нямат толкова акъл да разберат какво е синдикат и какво е синдикална работа.
Може да съм пресилил с Политбюро, но го приеми като отрезвяване!
Има неща, които не стават само с искам и дай! Трябва да има социална справедливост и трябва да има пари за всички!
Спирам и ти пожелавам лека служба на границата! Както живи и здрави сте тръгнали с колеги, така живи и здрави да се приберете при семействата си!
Успех!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Елена » 10 Юли 2015, 07:49

Полицаите на опреснителни курсове как се слагат белезници без бой

МВР ще организира допълнително обучение на полицаите как да прилагат техники за задържане. Това каза в интервю пред "24 часа" вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова. В сряда премиерът Бойко Борисов нареди униформените да преминат отново курсове как да арестуват без насилие.

Борисов към Бъчварова за клиповете: Уволняваш без изобщо да има коментар

Мерките са заради клип, който показа как 4-ма полицаи бият момиче и момче при арест в центъра на София.

"Не бягам от отговорност, но тези кадри са снимани, когато не съм била министър", заяви Бъчварова. Според нея тези записи се използват за атака срещу ръководството на МВР.

Бъчварова проверява и сигналите за полицейски произвол, за да се направи извод дали кадрите от клипа са изключение, или практика.

Брутален случай на полицейско насилие над младежи (ВИДЕО)

Предаването „Господари на ефира" по Нова телевизия излъчи любителски видеоклип, в който се вижда как полицаи спират момче и момиче за документна проверка. След кратка размяна на реплики с двамата младежи полицаите ги нападат. Момичето е повалено на земята и многократно блъскано, ритано и обиждано.

Случаят е от 19 декември 2014 година, а полицаите, които нанасят побой над младежите, са служители в столичното Първо районно полицейско управление. Срещу четиримата униформени започна дисциплинарно производство за упражняване на прекомерна сила при задържането на младежите. Те са временно отстранени от длъжност.

Много по-добре ще бъде да освободят от работа всички негодни да слагат белезници без преди това да пребият от бой задържания.
Напълнило се е със селски чобани в полицейски униформи, които вместо да си пасат овцете на село, са се хванали да опазват общественият ред и спокойстввието на гражданите.
Заради тях срама и позора е за всички работещи в МВР!
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот ТРЕЗОР » 10 Юли 2015, 09:48

Елена написа:Полицаите на опреснителни курсове как се слагат белезници без бой

МВР ще организира допълнително обучение на полицаите как да прилагат техники за задържане. Това каза в интервю пред "24 часа" вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова. В сряда премиерът Бойко Борисов нареди униформените да преминат отново курсове как да арестуват без насилие.

Борисов към Бъчварова за клиповете: Уволняваш без изобщо да има коментар

Мерките са заради клип, който показа как 4-ма полицаи бият момиче и момче при арест в центъра на София.

"Не бягам от отговорност, но тези кадри са снимани, когато не съм била министър", заяви Бъчварова. Според нея тези записи се използват за атака срещу ръководството на МВР.

Бъчварова проверява и сигналите за полицейски произвол, за да се направи извод дали кадрите от клипа са изключение, или практика.

Брутален случай на полицейско насилие над младежи (ВИДЕО)

Предаването „Господари на ефира" по Нова телевизия излъчи любителски видеоклип, в който се вижда как полицаи спират момче и момиче за документна проверка. След кратка размяна на реплики с двамата младежи полицаите ги нападат. Момичето е повалено на земята и многократно блъскано, ритано и обиждано.

Случаят е от 19 декември 2014 година, а полицаите, които нанасят побой над младежите, са служители в столичното Първо районно полицейско управление. Срещу четиримата униформени започна дисциплинарно производство за упражняване на прекомерна сила при задържането на младежите. Те са временно отстранени от длъжност.

Много по-добре ще бъде да освободят от работа всички негодни да слагат белезници без преди това да пребият от бой задържания.
Напълнило се е със селски чобани в полицейски униформи, които вместо да си пасат овцете на село, са се хванали да опазват общественият ред и спокойстввието на гражданите.
Заради тях срама и позора е за всички работещи в МВР!

Ленче , защо не пишеш в темата ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО ,а ръсиш мозъци там , където не си компетентна......като беше на школа в Академията на МВР - КОЛКО ПЪТИ ПОСТАВИ БЕЛЕЗНИЦИ ......
ТРЕЗОР
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Елена » 10 Юли 2015, 10:44

Пиша в която тема искам и казвам какво мисля. За разлика от теб, който не казва нищо, защото не знаеш нищо и не притежаваш необходимото образование да взимаш отношение по въпроси дали има нарушения на закона или няма.
За младши експерт се иска каквото и да е средно образование и един курс. Толкова по твоя въпрос, мислех да те подмина, но ще вземе да помислиш, че си казал нещо съществено, а всъщност си осрал темата с некомпетентността си.
Хайде лека и доходна ти желая и си ръси мозък, но не се занимавай с мен!
На мен ако ми се налага да слагам белезници, ще се науча да ги слагам по-добре от тия плужеци, които са назначени без необходимата подготовка. Станахме за смях със затлъстeли полицаи в униформи, с увиснали тумбаци да се разкарват по улиците и да уронват престижа на МВР с идиотските си действия. Станахме за смях и с тъпи полицейски изпълнения по улиците и после да се чудят управляващите в МВР как да обясняват поведението на подопечните си служители.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот ТРЕЗОР » 10 Юли 2015, 11:13

Елена написа:Пиша в която тема искам и казвам какво мисля. За разлика от теб, който не казва нищо, защото не знаеш нищо и не притежаваш необходимото образование да взимаш отношение по въпроси дали има нарушения на закона или няма.
За младши експерт се иска каквото и да е средно образование и един курс. Толкова по твоя въпрос, мислех да те подмина, но ще вземе да помислиш, че си казал нещо съществено, а всъщност си осрал темата с некомпетентността си.
На мен ако ми се налага да слагам белезници, ще се науча да ги слагам по-добре от тия плужеци, които са назначени без необходимата подготовка. Станахме за смях със затлъстeли полицаи в униформи, с увиснали тумбаци да се разкарват по улиците и да уронват престижа на МВР с идиотските си действия. Станахме за смях и с тъпи полицейски изпълнения по улиците и после да се чудят управляващите в МВР как да обясняват поведението на подопечните си служители.

Ленче , миличко - полека,че ще дигнеш кръвното ;) .....преди да бъда мл.експерт , преди 20 години съм започнал , като полицай ППД , бил съм и квартален и през 2000 година съм си правил огледи на МП и други процесуални действия - нищо , че съм бил прост гл.сержант със средно образование и няколко курса :P .....а за нивото на голяма част от РП - е вие имате ВИШУ убразувание и сте много начетени , затова при огледи на МП постоянно звъните на прокурорите - сакън да не се издъните.....
ТРЕЗОР
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Елена » 10 Юли 2015, 11:15

ТРЕЗОР написа:
Елена написа:Пиша в която тема искам и казвам какво мисля. За разлика от теб, който не казва нищо, защото не знаеш нищо и не притежаваш необходимото образование да взимаш отношение по въпроси дали има нарушения на закона или няма.

Ленче , миличко - полека,че ще дигнеш кръвното ;) .....преди да бъда мл.експерт , преди 20 години съм започнал , като полицай ППД , бил съм и квартален и през 2000 година съм си правил огледи на МП и други процесуални действия - нищо , че съм бил прост гл.сержант със средно образование и няколко курса :P .....а за нивото на голяма част от РП - е вие имате ВИШУ убразувание и сте много начетени , затова при огледи на МП постоянно звъните на прокурорите - сакън да не се издъните.....

Понеже явно страдаш от деменция и си забравил, че преди малко се охлаби в друга тема с тази информация, прочети отново какво съм ти отговорила вече :mrgreen:
Може да си почнал и преди 30 години в МВР, да си минал през ППД и квартален и пак да си тъп и нищо да не знаеш както в моменнта. Аз също мога да напиша книга за тъпи полицаи от ППД, за смотани експерти и некомпетентни началници намерили топли и уютни местенца да си клатят ку.р и да казват преди колко години са започнали в МВР.
Като ти стига толкова, вдигай си гащите и дим да те няма :lol: :mrgreen:
Осмърдя темата само и само да разберем, че си бил в ППД и квартален :mrgreen: :lol:
Елена
старши Полицай
старши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите