малкия написа:Що не вземеш да се запознаеш по-добре с глупостите, дето сме дрънкали? Щото като гледам, май цитираш цитати.
Като ми знаеш годините, за наистина тъп ли ме имаш, та смяташ, че можеш да ми обясняваш за Политбюро нещо, което не знам?
Като говорим за професионални задължения, в момента си ги изпълнявам на турската граница. Не съм ги зарязал, ако това намекваш. Нито съм оставил някой друг да ми върши работата. За да се "излагам" - както ти смяташ - използвам лично време. Крада го от семейството си.
Любо Еленков и аз го познавам. И "Огнеборец" познавам. И не мога да се начудя на странния феномен, че напоследък пожарникари напускат "Огнеборец".
Колкото до разбирането, може да си мислиш, че разбираш много неща. Но това, че си го мислиш, не го прави непременно вярно.
И - понеже те имам за зрял и умен мъж - да ти кажа, че малко се увличаш с някои квалификации. Твоя си работа, ама ако смяташ да продължиш да ръсиш обиди, ще ти кажа, че минаваш границите на нормалния колегиален тон. Не че нещо, просто напоследък епитетите, които използваш, са доста повече от аргументите. Изразявам лично мнение, разбира се. И не твърдя, че си длъжен да се съобразяваш с него. Твоя работа си е...
Вальо, аз съм се запознал с част от глупостите, може да съм пропуснал някоя друга глупост, но бях отпуска и не всичко съм успял да проследя. Запознах се с глупостта да поискате оставката на г-жа Бъчварова, която оставка уж я искали всички синдикати, но се оказа, че някои синдикати не стоят зад това искане. Запознах се с глупостта да искате оставката на главен комисар Николов, но се оказа, че синдиката "Огнеборец" не стои зад това искане и няма нито един професионален мотив в искането на оставката на Николов. Няма и нито един от вас, които разбира от пожарна и да е компетентен по въпроси свързани с пожарната безопасност. Изключват пенкилери на ниво "фатмак", които миислят, че знаят всичко.
Спирам до тук и задавам въпроса, къде бяхте по времето на Овчев и защо не поискахте оставката на Овчев? Къде бяхте когато Овчев уволни кадърни професионалисти Директори на ОДМВР, защо не защитихте Директора на СДВР Валери Йорданов със смешният и жалък мотив, че пред очите му продавали циогари без бандерол. Тия цигари продължиха да се продават и пред очите на новият Директор на СДВР... Защо не защитихте комисар Станимир Парашкевов, освободен от длъжност за слаби резултати. Няколко месеца по-късно Овчев награди над десет полицаи от същата дирекция за отлични резултати и всички тези отлични резултати са постигнати по времето и ръководството на Станимир Парашкевов. Няма да изброявам още уволнения от Овчев, но протести и искания на синдикатите за оставки нямаше по времето на Овчев.
Не е нормално да се срещате с представители на БСП, какво очаквате от Благоденствие, Сигурност, Промяна ? На Манолова ли може да се доверите за помощ, че тя и компанията им 14 месеца разсипваха държавата и министъра ни още не може да вкара в ред министерството след Овчев.
Обидни думи не съм ползвал, но ако си се обидил от някоя моя дума се извинявам.
Казвам всичко това да може от страничен човек да си свериш часовника, около теб няма изявени професионалисти и хора, които разбират от полиция и ръководство.
За това може да има заблуда и тя да води до излагане...
Напълно добронамерен съм към работата ви и за това поставям на вниманието ви различни спорни въпроси.
По отношение не "Огнеборец", че има напуснали членове, това е нормално. Има хора, които членуват в синдикат само заради облаги, като видят, че не могат да се облажат от членството си в синдикат казват - Е*ал съм им мамата на синдикатите, няма да им пълня гушите с членски внос.
Апропо, има напуснали членове и на СФСМВР...по същата причина. По-сериозни причини не могат да посочат, защото нямат толкова акъл да разберат какво е синдикат и какво е синдикална работа.
Може да съм пресилил с Политбюро, но го приеми като отрезвяване!
Има неща, които не стават само с искам и дай! Трябва да има социална справедливост и трябва да има пари за всички!
Спирам и ти пожелавам лека служба на границата! Както живи и здрави сте тръгнали с колеги, така живи и здрави да се приберете при семействата си!
Успех!