В днешната преса

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот сигма3 » 09 Юли 2015, 13:14

От малкото работа до момента с к. Панчев съм на същото мнение. Пипа професионално и с него се работи леко и ползотворно.
Определено атаките за в тази насока.
За мен няма прекомерно използване на сила . Не може при оказване на съпротива да поставиш белезници без да използваш сила.
Пак казвам,всеки,който иска да дойде да ми постави белезници,без да има удар!!!Може и по 4-5 човека. Аз съм дребен-75 кг на 173см.
Ако не искат да се използва сила,да се изръсят за по един тейзър на човек и няма да има такива ядове!
сигма3
Полицай
Полицай

Мнениеот катюша » 09 Юли 2015, 13:37

Докато учех в АМВР тренирахме поставяне на белезници. Първоначално един на друг докато свикнем с закопчаването на белезниците, след това инструктора ни разделяше на двойки и задачата беше да поставяме белезници на партньора си, а той да оказва съпротива. След такива занятия съм имала охлузвания по тялото и ръцете. Напълно в реда на нещата е има ли съпротива срещу поставянето на белезници да има и въргал по земята и някои други форми на принуда, докато се сломи съпротивата на задържания. След това се води в управлението, пише се ДЗ, попълват се документи и всичко по реда си.
Който не желае да бъде повалян на земята и да се прилагат спрямо него мерки за принудително изпълнение, нека бъде така добър да изпълнява отдадените полицейски разпореждания. Спазва ли добрият тон и демонстрира ли уважение към закона и проверяващите го полицаи, всичко минава гладко и за броени минути приключва полицейската проверка!
катюша
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Елена » 09 Юли 2015, 14:24

Борисов към Бъчварова за полицейското насилие: Уволняваш без изобщо да има коментар по темата

http://hashtag-bg.com/articles/21769/%D ... 1%82%D0%B0

"Недопустимо е използването на сила от служители на реда срещу хора, които вече са приведени в положение да не могат да оказват съпротива", заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното заседание на кабинета. Той посочи също, че излъчените в последните дни видеозаписи, независимо кога са правени, показват пълна липса на професионализъм от полицаите, заснети на тях. "Респектът от пагона идва от неговия професионален, но и морален образ на улицата", посочи премиерът и поиска най-строги санкции за нарушенията.

"Фактът, че има пияни хора и се държат лошо по улиците, е безспорен, това се прави от векове и има такива хора, които трябва да ги задържат. Моят коментар по темата е, че първо те действат абсолютно непрофесионално. Четирима души арестуват момиче, което е, доколкото разбрах, и пило. Четирима души. И искат подкрепление. Това означава, че във всички дирекции незабавно трябва да се проведат изпити, да се атестират, ако трябва, служителите за това как професионално се задържат нарушители на обществения ред", обясни той.

"Второто недопустимо – когато вече е приведено в невъзможност да се съпротивлява даденото лице, това да му бъде правена инквизиция, да го бият, това са недопустими неща! И просто тук оправдания не трябва да има никой пред теб. Уволняваш без изобщо да има коментар по тази тема. Че е тежка работата – тежка е. Ако това беше терорист, разбирам. Има такива махленски бабаити, където действително трябва да отидат четири-пет души да ги арестуват. Но това е едно момиче!", каза още Борисов.

"Да минат проверките, но не се бави. Тези хора не трябва и дори да жалите за тях, те не са добри професионалисти. Гледах ги внимателно, ритат, блъскат, обиждат – в смисъл, нищо от този служител по-добро не можеш да извадиш за в бъдеще. Чак ме беше срам да гледам как едно момиче пияно четири души го търкалят по земята да му сложат белезниците. Слагането на белезниците е за норматив. То не е да правиш операция, да чакаш да го хване упойката… Това е норматив!", заяви премиерът.

"Сега всеки има телефон и телевизиите непрекъснато подават кадри. Във фейсбук непрекъснато снимат и показват. Във времето на демокрацията полицията действително трябва да си заслужи уважението на хората. А то се заслужава с професионализъм. Никой нямаше да е против тези двамата, които са се напили и нарушават обществения ред, да бъдат арестувани и съдени, или административно наказани, в зависимост от вината им. Никой. Защото другите хора не могат да спят от тях. Но начинът, по който се прави, ни поставя в рядко неудобна ситуация да го коментираме. Ние коментираме тук, защото цялото правителство ни е срам като ги гледаме. На фона на всичките добри неща, които се правят, и старания на всички – ето такива подобни, кел файда, че толкова операции направихте добри! С едно такова движение общественото настроение казва – гледай каква полиция ни пази", коментира Бойко Борисов.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот сигма3 » 09 Юли 2015, 14:34

Никъде не видях употреба на физическа сила без нужда или след задържането. Момата сама се тръшкаше.
Какъв е проблема 4 човека да задържат един? Има тактически минимум,няма максимум. Има и техника за задържане от 4-ма. Иленке,ти си в час,обясни,как се прави тя(бонус -казва се "самолет").
Само човек,който не е задържал агресивни пияни и (или) надрусани хора може да говори такива глупости.
При жените е по-трудно,защото всеки малко или много гледа да не удря много силно.
Ако някой от колегите я беше прострял с един удар и после спокойно да и наместят белезниците,докато е припаднала,по-доволни ли щяхте да сте?
сигма3
Полицай
Полицай

Мнениеот dsuzunov » 09 Юли 2015, 15:06

Изображение
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот сигма3 » 09 Юли 2015, 15:16

Точно в десетката !!!!!
сигма3
Полицай
Полицай

Мнениеот кпц » 09 Юли 2015, 15:20

Що ли Бойко не си взе МВР да си го командва лично, а сложи посредник, тип "сламен човек"?
Пък и бързо забрави казуса "Ало, Ваньо". ;)
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Елена » 10 Юли 2015, 07:42

Битите от полицаи от Първо РПУ разказват (видео)

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo ... eo-6039183

След ареста полицейския произвол продължил. "Вкараха ме в стаята и започнаха да ме питат: „Ти на нашите колеги ли ще се отваряш?”. Получих няколко ритника, няколко шамара”, допълва Александър

Младежите, които бяха бити при полицейски арест, проговарят пред Нова телевизия. Клипчето с акцията по задържането на Веселина и Александър в центъра на София бе излъчено в "Господари на ефира" в понеделник вечер.

Два дни по-късно МВР отстрани четирима служители от Първо РПУ, чиито неправомерни действия бяха заснети от анонимен очевидец на случилото се.

Всичко започва спокойно вечерта на 18 декември 2014 г.

„Почерпихме се, пихме по няколко бири. След това тръгнах да я изпращам към тях, но се скарахме за някакви глупости”, спомня си Александър Грошанов.

Караницата се оказала шумна и будни граждани повикали полиция на ул. "13 март". На сигнала се отзовават двама полицаи от Първо РПУ, легитимират се и искат документите на Александър и Веселина.

Момичето обаче отказва да си даде личната карта.

„Единият полицай ме дръпна за ръката, аз се ядосах много и му казах, че няма да му дам личната си карта”, обяснява Веселина Китова.

Това ядосало униформените. Тогава те повалят момичето на земята, блъскат я неколкократно в паркирана наблизо кола и я ритат.

След ареста полицейския произвол продължил.

"Вкараха ме в стаята и започнаха да ме питат: „Ти на нашите колеги ли ще се отваряш?”. Получих няколко ритника, няколко шамара”, допълва Александър.

И двамата с Веселина са категорични, че с нищо не са провокирали агресията на полицаите.

Благодарение на показанията на двойката обаче четирима от полицаите, които са участвали в бруталния им арест, са отстранени и срещу тях вече се води дисциплинарна проверка.

Най-после показаха лицата на "опасните престъпници" задържани с огромни и нечовешки усилия от петима елитни полицаи с изпратено допълнително подкрепление от 1 - во РУ на МВР в София. :lol: :mrgreen:
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот сигма3 » 10 Юли 2015, 10:00

Елена написа:Най-после показаха лицата на "опасните престъпници" задържани с огромни и нечовешки усилия от петима елитни полицаи с изпратено допълнително подкрепление от 1 - во РУ на МВР в София. :lol: :mrgreen:

Пред камерите и в съда всички са мили и добри и ......невинни. Режат си ноктите,имат кърпички и си изяждат обяда. Били са отличници и надеждата на нацията.
Друга е картинката след "няколко бири" с 1,5 алкохол:)
Но ти Ленче от къде да знаеш,като никога през живота си не си била в подобна ситуация:)От къде да знаеш също,че колкото повече полицаи-толкова по-добре и по-безопасно и за полицаите и за заподозрените и за гражданите.
Момата сама казва,че отказва да представи документ за самоличност,на клипа се вижда ясно,че е агресивна и оказва съпротива.
Вероятно си възхитена от двамата некадърници,които показаха,как се слагат белезници в репортаж по бтв снощи:))))
сигма3
Полицай
Полицай

Мнениеот ТРЕЗОР » 10 Юли 2015, 10:07

Това курве лъжеше,като разпрано.......и какви бяха тези следи от белезници,след повече от 6 месеца....
ТРЕЗОР
младши Полицай
младши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса