В пресата за МВР...

Преса и коментари

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В пресата за МВР...

Мнениеот малкия » 22 Юни 2015, 19:33

Нещо пак го удари на силни приказки.
Колко да продължават командировките по турската граница?
Още година? Още пет? Още петнайсет?
А как се работи в структурите, които изпращат командированите - за това на някой пука ли му?
А че извънредният труд се трупа?
А 30 милиона за година само за командировъчни и извънреден труд?

Що не спреш да се репчиш и не се съгласиш, че трябва да се НАЗНАЧАВАТ, не да се КОМАНДИРОВАТ служители по турската граница.

А какво са прочели синдикалните лидери и дали са застанали в нечия подкрепа не е твоя работа, доколкото не си синдикален член. На мен пък не ми е работа да обяснявам някои неща в открит форум.
Синдикат

Мнениеот dakota_ » 22 Юни 2015, 20:08

Грешиш, синдикален член съм, членувам в синдикат и една партия и един синдикат за цял живот ми стигат ;)
Командировките по турската граница ще продължат до отпадане на необходимостта от тях!
Необходимостта може да отпадне, ако министерството реши да назначи и обучи служители за охрана на ДГ или спре потока от пришълци и се прецени,че гранична полиция може да се справи с наличният ресурс да охранява ДГ. До тогава командировки ще има, независимо дали това се харесва на синдикатите, независимо дали се трупа извънреден труд!

На който не му харесва горното има различни варианти :D Може да се оплаче на мама си и тате си, може да плаче по форуми, може да си бие пръта и да ходи да работи по специалността си на друго място...има и други варианти, но не са за публичен форум ;)

Не може и не трябва като се изправите пред микрофон да говорите от името на ВСИЧКИ служители в МВР!
Мнозина от вас като се изправят пред микрофон забравяте да кажете, че говорите от името на синдикалните си членове / и то не на всички/ и говорите от името на всички... Получава се нещо от сорта - Ние Борис III Цар на Българите 8-)

Твоя работа е да се съберете отново и да вземете да си уточните мерника, щото се излагате! Едни искате мама, други искате тате... Едни искате г-жа Бъчварова да подаде оставка, другите казват, че никой не ви е упълномощил да искате оставката на г-жа Бъчварова и се получава една работа, не ми е работа, как'Сийке :lol:
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот spoon » 23 Юни 2015, 12:06

МВР по Юнг: политическа мафия, нарцисизъм и бездарие

Бойко Борисов харесва Румяна Бъчварова - направи я вътрешен министър. Румяна Бъчварова също много се харесва. Мечтата й е да я харесват и всички българи. Толкова много го иска, че волно или неволно, влезе в капаните на Юнг. А умният Юнг е описал нещата така: Началният нарцисизъм напира иззад блясъка на очите и отзивчивата усмивка, която не слиза от лицето.

След този, почти невинен период, идва солипсизмът - човек се възприема като център на вниманието, а останалият свят и хората в него кръжат ли кръжат наоколо. Най-сигурният признак на заболяването е бурното му отричане. По този признак нарцисите и алкохолиците си приличат. Докато самовлюбеността (чашката) не ги събори... А това е почти неизбежно.

В последната си телевизионна изява министър Бъчварова говореше като пред огледало. Мисълта й се грижеше единствено за това как изглежда. Какво казва бе на втора и трета линия. Комбинацията обаче ни осигури единствено скука. Щяла да подаде оставка само, ако и я поиска премиерът Бойко Борисов. Ах, Борисов, ах, Боже мой. Подобна позиция, да прощава Бъчварова, не е в комплект с високия интелект. И е унизително незачитане на служителите от МВР, които всъщност поискаха оставката й.

Слаб 2 на пиарите.

Диалог, диалог и пак диалог. Това се иска от нея, а не кипрене пред камерите. Защото като няма разговор с протестиращите полицаи - има напрежение. Като има напрежение - няма афективност в работата. А това означава бум на престъпността. Ако не е това целта, де...

"Все повече се чувствам на мястото си", каза още министър Бъчварова и уточни, че най-трудно е да се преборят предразсъдъците. Тя напомни, че не е единствената жена начело на сектор Сигурност в ЕС. В Швейцария колежката й била музикант, във Великобритания е жена, завършила география, а в Австрия е специалист по маркетинг. Г-жа Бъчварова е социолог и би трябвало да знае, че разликите са по-важни от приликите. Може би затова премълча политическия им опит.

И като стана дума за разликите, нека се спрем на някои примери. На 29 май 2015 г. Тереза Мей, вътрешен министър на Англия заявява: "Няма да се толерират хора, които разпространяват идеи на радикалния ислям! Всеки във Великобритания има отговорности, освен права. Законите са над всичко и за всички."

Такава заявка от устата на Бъчварова не сме чули. Тя твърди, че положението в Гърмен е овладяно. Дори благодари публично на главния секретар на МВР Георги Костов за организацията (направи го след настоятелната препоръка на главния прокурор Цацаров). Министърът обаче скри от гражданите, че месец преди сблъсъците между цигани и българи, кметицата на Гърмен е изпратила писмо до националната полиция, което е докладвано по съответния ред и на Костов, че положението е взривоопасно. И именно Костов неглижирал предупреждението. Ако беше постъпил професионално - сблъсъци можеше и да няма. Вместо да го накаже или да му поиска оставката Бъчварова го потупа пред строя. За да угоди на някого. От което разбираме, че за разлика от Великобритания, тук правилата не важат за всички.

Още малко разлики. Министър Мей започна дълго отлагани реформи в полицейските структури. Направи го, както сама признава, заради гражданския натиск. Промените започнаха с подобряване подбора на кадри и повишаване на професионалните умения на служителите. В приоритет се превърна и тяхната лоялност към работата и обществото. За тези крути мерки тя бе сравнявана с Маргарет Тачър, а наблюдатели й предрекоха бляскава политическа кариера.

Какво е положението у нас. В МВР цари разпад. Причината е в намесата на политически кръгове в работата на ведомството. Немалко структури са под контрола на кръга #Кой, свързван с Делян Пеевски и Ахмед Доган. Това демотивира служителите, които се стремят към кариера чрез доказване на качества и постигане на резултати в борбата с престъпността. Вместо да се заеме с този воденичен камък, Бъчварова ни предлага демагогстване и премълчаване на очевидното.

Да погледнем и към Швейцария. Там секторът Сигурост е в ръцете на Симонета Сомаруга. Добра пианистка и музикантка от класа. Но и доказан политик, направил кариера с идеи и контретни предложения за реформи. На 04.06.2015 г., Симонета Сомаруга заявява пред Съвета на кантоните: "Ще проверяваме всеки сигнал за корупция, който засяга националния и обществен интерес. Без значение за кого се отнася - за политици или за спортни среди. Швейцария ще остане водеща в борбата с корупцията".

Пианистка, пианистка, но май добре познава нотите на обществената чувствителност. Такава позиция от Бъчварова не сме чули до днес.

Как е в Австрия. Вътрешен министър там е Йохана Микл-Лайтнер. Когато поема поста ръзкриваемостта на престъпленията е 74%. След година вече е 87%. При това не става дума за стъкмистика, на каквато тук сме се нагледали, а на автентични данни, получени в условията на голяма прозрачност на полицейската работа.

Като се натиска да се сравнява с Мей, Сомаруга и Микл-Лайтнер, Бъчварова ще трябва да се научи и като тях да понася критиките, а не да се прави, че не съществуват. Да е отворена за гражданските неволи, да контактува не с избрани, а с всички медии, да признава грешките и да говори публично за проблемите в МВР.

Тя очевидно иска да бъде нареждана до колежките си от Великобритания, Швейцария и Австрия, но засега това е възможно единствено по полов признак...

Причините са много.
Професионалното ниво в МВР спада драстично. Повече от две години няма разкрито нито едно крупно престъпление, нито едно започнало дело, да не говорим за присъди.

Няма и резултати от разработки и акции срещу организираната престъпност. ГЕРБ дойде на власт с големи обещания, но нищо не се промени. Системата за сигурност не работи, а кръгът #Кой продължава да кадрува.

Премиерът и министрите заприличват все повече на героя в "Пътуващия проповедник" на Колдуел - циничен, безсъвестен и лицемерен. Единствената им загриженост към населението се изчерпва с изразяване на съболезнования към поредните жертви и техните близки. Съчувствам ви, моите съболезнования, след което костюмираният шофьор от НСО дава газ към следващата точка на проповедническата обиколка.

Турове за овации или траурни думи постфактум под знака на изборната пропаганда.
Самият Ърскин Колдуел описва този тип поведение по следния начин: "Подлостта е на всяка крачка. Тя се храни с безпросветната наивност. Остава да се надяваме, че и двете не са вечни".

Тук обаче това не е сигурно. Примерът с убития 16-годишен Георги Игнатов в Борисовата градина е фрапиращ пример за това. Съчувствието може и да е искрено, но над 20 дни разследването не е мръднало и с милиметър. А това вече е национален проблем.

Въпреки нелепата ситуация Бъчварова кокетничи пред камерите: "Няма нито една отхвърлена версия за момента, но няма и водеща". След което допълва: "Служителите на отдел „Убийства“ в СДВР работят денонощно по разкриването на престъпния пъзел". Очевидно работят денонощно трябва да ни впечатли и дори да ни трогне. Но не е ли това тяхно задължение?

Ако министър Бъчварова има и други амбиции, освен тези, за които се говори из коридорите на МС, би могла да помисли за кадровото оздравяване на ведомството. И не като се допитва до този или онзи "фактор" в държавата, а като проведе най-обикновен тест сред служителите. Нека ръководителите от всякакъв ранг, включително и главният секретар, покажат докъде се простират познанията им за професията. Така ще стане ясно кога за последно са чели учебника по криминалистика на проф. Радостин Беленски, например. Знаят ли кои са проф. Цеко Цеков, Йордан Айдаров и проф. Стойчо Раданов? Да се кажат мнението за теорията на проф. Чезаре Ломброзо; чували ли са за Рудолф Рейс, един от основоположниците на криминалистиката, прочул се с изследванията на криминалните престъпления, извършени от Българската армия по време на Първата световна война. Какво знаят за Франц фон Лист, който пръв предлага да се създаде Интерпол. Познават ли учението на руския проф. Игор Мацкевич, описал последните тенденции за разкриване на убийство в рамките на 10 дни?

Има образовани специалисти, на които знанията се простират далеч извън споменатите имена, но нека г-жа Бъчварова си направи труда да провери колко от тях са останали в системата, колко са прокудени по политико-корпоративни причини и защо кръгът #Кой продължава да ги отстрелва.

Задължително е също Бъчварова да полюбопиства колко от сегашните шефове на служби и важни звена, начело с главния секретар на министерството, са виждали живи бандити, колко хора са вербували, колко престъпници са арестували с доказателства, годни пред съда. Нека резултатите от този тест бъдат оповестени.

По-сигурно е, че Румяна Бъчварова ще се отнесе пренережително към подобни идеи. Защото солипсизмът изключва вслушване в здравия разум. Нека обаче министър Бъчварова знае, че на гражданите им писна от несигурност, неразкрити престъпления, имитация на дейности и лицемерие. Писна им да ги правят на идиоти. И един ден ще потърсят сметка. Не само за диващините на #Кой, но и за слугинажа.

Борис Петков

http://frognews.bg/news_93507/MVR-po-IU ... -bezdarie/
spoon
Полицай
Полицай

Мнениеот малкия » 23 Юни 2015, 15:43

dakota_ написа:Грешиш, синдикален член съм, членувам в синдикат и една партия и един синдикат за цял живот ми стигат ;)
Командировките по турската граница ще продължат до отпадане на необходимостта от тях!
Необходимостта може да отпадне, ако министерството реши да назначи и обучи служители за охрана на ДГ или спре потока от пришълци и се прецени,че гранична полиция може да се справи с наличният ресурс да охранява ДГ. До тогава командировки ще има, независимо дали това се харесва на синдикатите, независимо дали се трупа извънреден труд!

На който не му харесва горното има различни варианти :D Може да се оплаче на мама си и тате си, може да плаче по форуми, може да си бие пръта и да ходи да работи по специалността си на друго място...има и други варианти, но не са за публичен форум ;)

Не може и не трябва като се изправите пред микрофон да говорите от името на ВСИЧКИ служители в МВР!
Мнозина от вас като се изправят пред микрофон забравяте да кажете, че говорите от името на синдикалните си членове / и то не на всички/ и говорите от името на всички... Получава се нещо от сорта - Ние Борис III Цар на Българите 8-)

Твоя работа е да се съберете отново и да вземете да си уточните мерника, щото се излагате! Едни искате мама, други искате тате... Едни искате г-жа Бъчварова да подаде оставка, другите казват, че никой не ви е упълномощил да искате оставката на г-жа Бъчварова и се получава една работа, не ми е работа, как'Сийке :lol:

Е, тогава отправяй въпросите си към ръководството на синдиката, в който членуваш.
Лично аз никога не съм говорил от името на ВСИЧКИ служители на МВР - за това наистина не съм упълномощен. Допускам, че някой може и да има амбиции да се изказва в стил "Ние, Борис...". Даже знам имената на някои, които трябваше да си отидат от нас по повод, близък до тоя.
Дали ще се съберем отново, дали ще си "уточняваме мерника" и подобни зависи до голяма степен от тези, които са ни упълномощили да говорим от тяхно име - предполагам, че е така и в синдиката, в който членуваш.
И докато не излизам встрани от това, за което съм упълномощен, няма как да държа сметка за това, което казват другите.
Синдикат

Мнениеот dakota_ » 23 Юни 2015, 19:25

малкия написа:
dakota_ написа:Грешиш, синдикален член съм, членувам в синдикат и една партия и един синдикат за цял живот ми стигат ;)

Е, тогава отправяй въпросите си към ръководството на синдиката, в който членуваш.
Лично аз никога не съм говорил от името на ВСИЧКИ служители на МВР - за това наистина не съм упълномощен. Допускам, че някой може и да има амбиции да се изказва в стил "Ние, Борис...". Даже знам имената на някои, които трябваше да си отидат от нас по повод, близък до тоя.
Дали ще се съберем отново, дали ще си "уточняваме мерника" и подобни зависи до голяма степен от тези, които са ни упълномощили да говорим от тяхно име - предполагам, че е така и в синдиката, в който членуваш.
И докато не излизам встрани от това, за което съм упълномощен, няма как да държа сметка за това, което казват другите.

Вальо, ние с теб сме на едни години. Не те съдя, че се събираш с курви, лошо е, че се договаряш и вярваш на *урви. Като гледаш кои хора са в ръководството на двете отломки от СФС наричащи се синдикати, не можа ли да видиш колко *урви има сред тях и да не се връзвате на общ протест. Как ти звучи това:
По-лошото е,че след протестите в петък и събота, в неделя по ТВ"Европа" и други чувам нещо различно, заявеното от Валентин Попов предните дни. Вальо,синдикалните организации имахме обща позиция и не е редно да казваш друго,без наше съгласие. Никъде не сме заявявали,че искаме оставката на Бъчварова.

Постави се на мястото на страничен човек, който не знае, че преговаряте и се договаряте с *урви, какво ще си помисли.
Ще си помисли, че образно казано не сте добре с главите и не знаете какво искате!
С тези хаотични и безпредметни действия объркахте дори собствените си синдикални членове!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот малкия » 24 Юни 2015, 08:47

Това на ръководството на твоя синдикат каза ли го?
Синдикат

Мнениеот dakota_ » 24 Юни 2015, 08:49

Разбира се, нали не се съмняваш, че съм до болка откровен и пред синдикално ръководство и на съвещания при Директора :D
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот spoon » 03 Юли 2015, 18:50

Манолова към Бъчварова: Кой управлява МВР? Има ли пилот в самолета, или само стюардесата се е качила? (видео)

От първия ден, в който съм министър, диалогът със синдикатите в МВР е водещ за мен. Това заяви по време на парламентарния контрол вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя отговори на въпрос зададен и от депутатите от БСП-Лява България Кирил Добрев и Мая Манолова. "Близо месец продължава протестът на служителите на МВР, а вие въобще не им обръщате внимание. Според мен МВР е достигнало дъното. Административната реформа е зациклила, което води до проблеми и при пенсионната реформа. Проблемите не са един и два. Не искам да говоря за извънредния труд на полицаите и заплащането му, нито пък за облеклото им. Онзи ден ме спря патрул. Всичките четири полицаи бяха с различни униформи. Въпросът ние какво правите, за да подобрите положението на служителите в МВР", зададе въпроса Добрев. "Протестите не са заради липсата на диалог. На полицаите им бяха дадени конкретни отговори на всички въпроси и искания. Някои от поставените проблеми даже вече са решени. По повод униформите. Бяха отпуснати 5 млн. лева и новите униформи вече се раздават. Просто трябваше техническо време", разкри Бъчварова. "По отношение на пенсионната реформа. МВР не прави пенсионна реформа. Позицията на полицейските синдикати беше представена и защитена от мен пред министър Ивайло Калфин. Някои от техните искания няма как да бъдат приети, защото тук говорим за широка и всеобхващаща реформа. Това им го казах лично и министър Калфин си направи труда да запази всички преференции, които е възможно. Разбирам, че те са срещнали с вашата парламентарна група, в което няма нищо лошо", каза още вицепремиерът. "По отношение на извънредния труд. Това е скъпа мярка и не е добра за нашите служители. Организирали сме конкурси за гранични полицаи. Когато поех поста бяха за 100 души, а сега вече са за 200. Ще се проведат ускорени курсове, за да може тези хора незабавно да започнат работа. Най-сериозната мярка е завършването на оградата по българо-турската граница, която да намали напрежението", посочи вътрешният министър. Червеното острие Мая Манолова пое топката от Кирил Добрев и атакува сериозно Бъчварова. "Очевидно е, че не сте наясно с настроенията на служителите в МВР и не познавате техните проблеми. В момента зрее ново напрежение, защото не си изпълнявате поетите задължения. Говоря за напрежението по българо-турската граница и професионалния стрес, на който са подложени хората. Питам се, като не знаете за тези проблеми, кой управлява МВР? Има ли пилот в самолет или се е качила само стюардесата? Това е единствената институция, в която служителите си отработват отпуските. Приканвам ви да излезем после пред палатката на протеста и да разговаряме с тези хора", обяви Манолова. "Не ви прави чест да давате лековати и жълти изказвания. Явно не сте си синхронизирали опорните точки с тези, които протестират", не се даде Бъчварова. "Информацията ви е стара. Отказвам да изляза с вас, защото сме от двете различни страни на барикадата. Интересно ми е откъде сте толкова добре информирана. За 100 дни като министър винаги съм се ръководила от идеята за диалог и работа в полза на служителите на МВР", завърши вицепремиерът.

http://www.novini.bg/news/292006-%D0%BC ... 0%B5%D0%BE).html
spoon
Полицай
Полицай

Мнениеот Елена » 07 Юли 2015, 07:45

Шокиращи кадри от полицейска бруталност

http://gospodari.com/%D1%88%D0%BE%D0%BA ... 82482.html

Господари на ефира получи зрителско видео на шокиращо полицейско насилие. Виждаме как полицаи удрят шамар на момче и повалят на земята момиче, за да извършат скандален арест.

Язък за разпънатата палатка пред Парламента и язък за усилията да се търси обществена подкрепа за исканията на тези от палтката. Ще се убеди обществото да подкрепи МВР служителите в исканията им, ама в някой друг живот. Такива негодни униформени палячовци трябва да се чистят от МВР.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот mrbean » 07 Юли 2015, 12:08

Това не е ли малко прекалено евтин начин да се накарат овците да блеят? Това видео е на над година. Второ, тия наркоманчета гнусни са строшили стъклото явно на колата дето е паркирана там. Трето, не знам колко железни нерви трябва да имаш като полицай, за да търпиш да ти се репчи някакво наркоманско леке и да ти каже "Аз си тръгвам". Какво се очаква да направят тези полицаи? Да им донесат стерилни спринцовки, капачки и запалки и да ги пратят по живо по здраво?
mrbean
младши Полицай
младши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към В днешната преса