Иво Тодоров написа:Дакота,виждам,че отново добре се справяш с плуването в л...а. Надявам се най-скоро време да постъпиш като мъж и да напишеш поне кой си. А ако искаш си остани с партизанското си име тук.За разлика от теб,"любимите"ти герои поне излизат с името си и носят отговорност за казаното. Дакота,не е важно количеството,а качеството. Казал го е велик пълководец.Има ли смисъл да си мерим ония работи? Важно е кой каква я върши.Ако я свърши добре,съответно постигнатото ще засегне всички. Но най-важното е какво им е на колегите когато достигнат възраст 50 години-дали могат да се справят със задълженията си и прочие. В това министерство, политическото и професионалното ръководство не са си направили труда да видят здравните книжки на голяма част от колегите. Да се види когато е започнал какво му е здравословното състояние и така през 5 години. Ще се види как на всеки според направлението,по което работи му се "лепва" определена болест и няколко,ей така да има.
По темата. В пресата и къде ли не се писа,че синдикатите и министър Бъчварова са с обща позиция по пенсионната реформа - 50 години минимална възраст и гратисен период. В последствие тя се разграничи. По-лошото е,че след протестите в петък и събота, в неделя по ТВ"Европа" и други чувам нещо различно, заявеното от Валентин Попов предните дни. Вальо,синдикалните организации имахме обща позиция и не е редно да казваш друго,без наше съгласие. Никъде не сме заявявали,че искаме оставката на Бъчварова. Напротив,тя трябва да остане докато се научи да носи отговорност. Никъде не сме заявявали,че се отказваме от общите ни искания.
И те така.
Здраве и успех на всички!
Иво,преди много години един милиционерски началник с много служба, като се издънехме новобранци и се опитвахме да се измъкнем ни казваше - Момчета, пътя по който сега вървите, аз се връщам по него и го засирам..."
При положение,че имам над 30 год. служба в МВР и съм тръгнал от най-ниското стъпало, няма как хора на твоята служба да не вървите по пътя, по който аз сега се връщам...
Съгласен съм, че не е важно количеството, а качеството, но когато става дума за секс и жени... Когато става дума за синдикална дейност и поставяне на искания е много важно количеството /бройката/ на синдикалните членове.
Трябва да се знае като сяда някой да преговаря и да поставя условия, какво количество / брой членове/ представлява. Не може неуспял сержант станал офицер с помощта на тъста си от първият си брак, да се изживява като синдикален гуру! Да сяда на масата за преговори и да поставя искания, без да казва колко човека представлява. Не ми говори за никакво качество, мен вашето качество не ме интересува. Чувал ли си за непоискано добро... в повечето случаи това е чисто зло...
Който достигне 50 годишна възраст и не е в състояние да изпълнява функционалните си задължения, моите уважения, но е редно да смени направлението, ведомството и да продължи на друго поприще. Недей да бъркаш МВР със социално подпомагане. Някой може и преди 50 годишна възраст да почувства, че е негоден за служба... пътя е медицинска комисия,временно или постоянно трудоустрояване...
Навсякъде във всяка сфера на трудовият живот хората лепват по някоя болест...с напредването на възраст също се обаждат болежки и затруднения, но това не е повод за ранно пенсиониране.
Правилно г-жа Бъчварова се разграничи от първоначалната си подкрепа за ранно пенсиониране. Г-жа Бъчварова не разполага с пари да плати цената на тази екстра!
Ако синдикатите разполагате с нужните средства, преведете сумата и ще договорите исканата възраст. Чувал ли си, че който плаща, той поръчва музиката...
Като не ти харесва музиката, пускаш се от хорото и се ловиш на друго хора, което е по силите ти.
Не съм адвокат на Вальо, но СФС има право да поиска оставката на г-жа Бъчварова. За мен лично това е имбецилно искане, но аз не съм член на СФС!
Като не сте съгласни от вашият синдикат / идиотията да има шест синдиката в МВР/ с това искане на СФС, разпънете и вие с Щирлиц една палатка, монтирайте кюмбето, ударете тупана, поканете някой с микрофон и си кажете и вие исканията.
По този начин още по-добре ще декларирате, че при синдикатите в МВР всичко се случва като във вица - Събрали се чекист, белогвардеец и бандит...
Ако питаш мен, вдигайте седянката и се ловете на работа, че х... е голям и вас чака...