Аз съм съгласен с написаното и го подкрепям. Твоето определение за демокрация е точно това,което трябва да бъде демокрацията. Моето е това,което е след Преврата на 10-ти ноември 1989 год. Нищо добро не ни се случи, освен това,че може свободно да се говори и пише и толкова свободно,че и тази свобода се омерзили. Най-лошото на демокрацията е, че няма политическа стабилност в държавата и това не е само в България. Всички видяхме как с една Костинбродска уйдорма повлия на изборите и дойде на власт правителството на задкулисието. Срещу един добър и действен министър на вътрешните работи бяха повдигнати обвинения от задкулисието и макар обвиненията да падат едно след друго,този бивш министър още не може да изчисти името си.
Няма го равенството пред закона,няма го бързото правосъдие. Може да е носталгия по миналото,но по времето на Живков имаше в пъти по-голямо равенство пред закона /изключвам една шепа хора,които бяха недосегаеми/ и съдиите издаваха в пъти по-справедливи присъди от сегашните съдии.
Показват по ТВ г-жа Бъчварова,че е във Варна,нима във Варна сега виждат и чуват, че има джебчии,нима във Варна НАП сега чува и вижда, че джебчиите са построили палати.
Овчев остави такова тежко наследство на г-жа Бъчварова,че не знам до края на мандата на това Правителство дали ще може да се справи само с престъпните назначения на Овчев.