Сега погледнах и ти видях въпроса,защо да не бъде 50 годишна възраст,а да бъде 52г и 10 м. Казвам ти веднага...аз не съм Лиляна Беновска,не съм шушумига журналист от БНР или друга медия... ако пред тях минава лафа "Полицай не може да лови бандити на 50 год. възраст..." пред мен този лаф няма как да мине. Отговора ми е като не може да лови бандити на 50 год. възраст няма да работи като полицай! Няма задължително условия човек да започне работа като полицай и да се пенсионира като полицай... Като събере стажа и прецени,че възрастта му пречи да лови бандити,може да работи на друго място извън МВР...
Но това изобщо не е необходимо,защото това са частни /единични/ случаи...
За мен възрастта трябва да бъде 55 години и по време на службата трябва задължително да има ефективен контрол върху подготовката на полицая! Като почнем от физическата подготовка,стрелковата подготовка и завършим с познанията на нормативната и правна подготовка необходима за изпълнение на съответната длъжност.
В момента в болшинството си имаме едни хора /полицаи/,които много искат,но в болшинството си не могат да дадат и 1/3 от това,което изисква заеманата длъжност! На мен в качеството ми на ръководител,от който искат резултати са ми отрязани "крилата",защото аз не мога да се отърва по моя преценка от хората,които ни пречат със слабата си подготовка да изпълняваме целите и задачите,които са ни поставени.
Става дума за хора със слаба физическа подготовка,със слаба стрелкова подготовка и неграмотни /трудно пишат без фрапиращи правописни грешки,трудно артикулират и не познават нормативната база./
Това са хора далече от 50 годишната възраст,но са негодни за полицейска служба!
В същото време имам хора,които са на 50 годишна възраст и са отличници по изброените по-горе показатели. Извода,който правя лично за себе си е,че не възрастта от 52 г и 10 м. е проблем,а проблема е в заниженият контрол и оставяне на нещата да се карат на самотек.
За всичко това е виновно ръководството на МВР,че не създава условия полицаите да бъдат полицаи,а създава условия да отглеждаме и угояваме в болшинството от случаите едни лентяй,които знаят само да искат и знаят само да се оплакват. Вина за това имате и вие синдикатите. Възползвате се от воплите на тези лентяй и се опитвате да манипулирате обществото,че полицай не може да бъде ефективен на 50 год. възраст.
Истината е,че не могат да бъдат ефективни лентяите и тумбаците. Виждал ли си по улицата самоходни кюфтета в униформи. Тия и на 45 год. не са ефективни и тия са в МВР да направят голям задник и да получават сигурна заплата. Като мъже също не ги бива,щом като погледне надолу и не си вижда "оная работа" от тумбак...
Хубаво е добре да обмислите какво искате. Когато се създаваше СФСМВР и главен/генерален/ секретар на МВР беше един мой приятел..полицай от кариерата,бивш Директор на ОДМВР... Като се е срещнал да преговаря с "Щирлиц" така наричаше един ваш Председател... беше изумен от исканията на "Щирлиц" и условията,които се опитва да налага... Не е за форума,но и аз останах с отворена уста като разбрах какво е поискал...
Няма лошо да искате,но хубаво е да знаете какво и как да си поискате... Ти си заобиколен от хубави жени и знаеш,че няма такава,която да не бута,стига да знаеш как и какво да си поискаш
Имай предвид,че Калфин е прекалено щедър и спокойно може да си стиснете ръцете за 52 год. и 10м. възраст и отговорно може да кажете,че наистина при сегашните условия на държавата сте защитили подобаващо интересите на служителите от МВР!
Желая ви успех!