Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

bulgariansoul написа:Като чета коментарите разбирам, че има изключително много хора, които не вярват в способностите си.Общественото мнение, че в МВР назначенията са предварително уредени имат и своята истинска страна, но често този слух се пуска от хора, които неуспешно са преминали конкурсната процедура.Това е така, защото човешкият мозък често има опцията да намира оправдание за собствените ни несполуки.Въпреки, че не съм служител от сектор Сигурност мога смело да твърдя, че има изключително много хора в системата влезли заради собствените си качества.Тук вече може и да се засегне и това, че нормативно сме изостанали в тази област.Не може един кандидат завършил Теология да има равен старт при конкурс изискващ ОКС бакалавар със кандидат завършил примерно цивилна специалност в НВУ,АМВР или ВА.Няма да е зле да се въведе точковата система от армията.

bulgariansoul написа:Най - малко кандидатът от НВУ ще знае къде отива и защо .Но предимството би трябвало да идва от това ,че единият е в направление национална сигурност и най - малкото може да чете закони , има базови познания по управление на конфликти и кризи,антитероризъм и има добра езикова подготовка - балкански/сръбски , румънски , гръцки или турски/ + западен език, което в по - късен етап , когато този човек се развива може да бъде много полезно и икономично за министерството.Далеч съм от мисълта ,че нещата , които аз съм изучавал може да са ми полезни веднага в по - ниските йерархични нива на МВР , но ръководните позиции изискват такива кадри , нима искате да ми кажете,че един експерт по сигурността(който наистина си е давал зор през годините в университета) е еднакво полезен със качества в сравнение с някакъв кандидат без никакви познания в сферата на сигурността независимо дали е завършил Теология , икономика или маркетинг.
А и явно предпочиташ колегата ти да е държал кандило вместо пистолет или автомат?

Назад към Постъпване на държавна служба в МВР
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта