Да спрем войната по пътищата!!!

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Да спрем войната по пътищата!!!

Мнениеот cripti » 07 Апр 2015, 00:11

Елена коментираш, че хората говорят за неправоспособни водачи без да са установени, а ти като си видяла колеги да МАХАТ С ПАЛКИ и да пълнят гуши, защо не подаде сигнал нали си РП. Ти не трябва ли да бориш корупцията, подписвахме декларации ако видим нещо такова да докладваме на началника си. От теб до сега съм чул само негативни коментари към 95 % от униформения състав (каиши като мен). Що не идеш в ЧР да кадруваш да няма такива като мен, а само лаеш (правиш трафик).
cripti
Нов
Нов

Мнениеот Елена » 07 Апр 2015, 09:25

cripti написа:Елена коментираш, че хората говорят за неправоспособни водачи без да са установени, а ти като си видяла колеги да МАХАТ С ПАЛКИ и да пълнят гуши, защо не подаде сигнал нали си РП. Ти не трябва ли да бориш корупцията, подписвахме декларации ако видим нещо такова да докладваме на началника си. От теб до сега съм чул само негативни коментари към 95 % от униформения състав (каиши като мен). Що не идеш в ЧР да кадруваш да няма такива като мен, а само лаеш (правиш трафик).

Дай сега да те светна някои неща. Не коментирам какво говорят хората. Хорските уста никой не може да ги затвори и имат право да коментират.
Коментирам,че е въпрос на огромна по размер простотия,полицай да каже,че не може нищо да направи при явно нарушение на закона,защото имало издадена заповед. В тази заповед никъде не пише - Забранявам на полицаите да реагират при явни нарушения на закона. Със заповед не може да се променя ЗМВР,ако разбираш какво искам да ти кажа.
Аз си знам задълженията и не е нужно да попълвам декларации,че при забелязване на престъпление да сигнализирам. Дали съм сигнализирала до момента,не смятам да го обявявам в публичен форум. Заловените в корупция полицаи са заловени по сигнали и тези сигнали са подавани от граждани каквито сме всички ние.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот spoon » 07 Апр 2015, 21:56

Елена написа:
spoon написа:Колко звена в страната имат коли с камери и микрофони, а още по-малко са тези, които имат 4 пътни полицаи на смяна, за да работят по широкообхватния контрол. Хората в градове и села, освен няколко най-големи областни града се дивят и чудят защо при явни нарушения или управление от неправоспособни водачи униформени служители стоят и наблюдават бездейно и откровено псуват, в синхрон с цивилните им съграждани /съселяни/. Това е безумно и настоящото бездействие трябва да се прекрати веднага, иначе 2015 г. ще е рекордната по отношение на жертви и ранени, откак има статистика у нас!

Това просто не е истина. Изобщо не си запознат със заповедта и ако някъде има унифирмени калъфи да стоят и да гледат,че неправоспособни водачи на МПС пред очите им управляват автомобили. Тия униформени калъфи трябва да си ходят,защото не са за тази работа!

Всички колеги от раз ме разбраха, само ти - не. Нямам намерение безплатно да те ограмотявам.

И все пак ще ти дам безплатно един съвет, промоционално, така да се каже: Когато изразяваш собствено мнение или тълкуване на каквото и да е, изрично уточнявай, че е твое такова, а не го прави, като от последна инстанция. Съвета е за добро, че иначе гледам си докарваш само ненужни "фенове", което е нормално, никой не харесва ментори. Дебатирай, но не поучавай, още по-малко назидавай и може би ще ти се получи да се сдобиеш с поне един съмишленик.
spoon
Полицай
Полицай

Мнениеот Елена » 07 Апр 2015, 22:06

spoon написа:
Елена написа:
spoon написа:Колко звена в страната имат коли с камери и микрофони, а още по-малко са тези, които имат 4 пътни полицаи на смяна, за да работят по широкообхватния контрол. Хората в градове и села, освен няколко най-големи областни града се дивят и чудят защо при явни нарушения или управление от неправоспособни водачи униформени служители стоят и наблюдават бездейно и откровено псуват, в синхрон с цивилните им съграждани /съселяни/. Това е безумно и настоящото бездействие трябва да се прекрати веднага, иначе 2015 г. ще е рекордната по отношение на жертви и ранени, откак има статистика у нас!

Това просто не е истина. Изобщо не си запознат със заповедта и ако някъде има унифирмени калъфи да стоят и да гледат,че неправоспособни водачи на МПС пред очите им управляват автомобили. Тия униформени калъфи трябва да си ходят,защото не са за тази работа!

Всички колеги от раз ме разбраха, само ти - не. Нямам намерение безплатно да те ограмотявам.

И все пак ще ти дам безплатно един съвет, промоционално, така да се каже: Когато изразяваш собствено мнение или тълкуване на каквото и да е, изрично уточнявай, че е твое такова, а не го прави, като от последна инстанция. Съвета е за добро, че иначе гледам си докарваш само ненужни "фенове", което е нормално, никой не харесва ментори. Дебатирай, но не поучавай, още по-малко назидавай и може би ще ти се получи да се сдобиеш с поне един съмишленик.

Аз винаги изразявам само собственото си мнение и ти благодаря за промоцията,но неграмотен не мога да приема да ме ограмотява. Не ми се вярва и да си колега,колегите знаят какво да правят при явно нарушение на закона. Останалите наблюдават безучастно заедно с цивлните им съграждани /съселяни/ и си смучат пръста :lol:
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот spoon » 07 Апр 2015, 22:23

Е, поне опитах.

А по отношение на това:
Елена написа:... Не ми се вярва и да си колега,колегите знаят какво да правят при явно нарушение на закона...
- вярвам на стореното от мен на практика, грамотите зад бюрото ми, подписани от личности на длъжности, на които ти никога няма да бъдеш. И не съм ги получил само заради борба с престъпността, а и заради борба с корупция в МВР, но ти никога няма да разбереш. Има една хубава поговорка - "Когато двама се карат, виновен е по-умният". ;)
Опитах в спора, но за пореден път се убедих, че е безсмислен, когато насрещната страна само излъчва, но не приема. Поне опитах. :mrgreen:
Желая ти да си жива и здрава! :)
spoon
Полицай
Полицай

Мнениеот Елена » 07 Апр 2015, 23:11

spoon написа:Е, поне опитах.

А по отношение на това:
Елена написа:... Не ми се вярва и да си колега,колегите знаят какво да правят при явно нарушение на закона...
- вярвам на стореното от мен на практика, грамотите зад бюрото ми, подписани от личности на длъжности, на които ти никога няма да бъдеш. И не съм ги получил само заради борба с престъпността, а и заради борба с корупция в МВР, но ти никога няма да разбереш. Има една хубава поговорка - "Когато двама се карат, виновен е по-умният". ;)
Опитах в спора, но за пореден път се убедих, че е безсмислен, когато насрещната страна само излъчва, но не приема. Поне опитах. :mrgreen:
Желая ти да си жива и здрава! :)

Чувствам се виновна,че се скарах с участник в СПО "Границата" и с грамоти над бюрото си. Поредният МлПи решил да вземе акъла на гражданите с грамоти над бюрото си и да гледа със съселяните си как водачи на МПС правят явни нарушения на ЗДвП,като обяснява как министерска заповед му пречи да изпълнява задълженията си по ЗМВР 8-)
Не се сърди,може да не успея да бъда никога на длъжностите на хората подписали грамотите над бюрото ти,но нямам и такива амбиции ;) Бъди жив и здрав и се пази,че СПО "Границата" още не е свършило :)
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот сигма3 » 08 Апр 2015, 13:45

Ленче ,пиле,само в суматохата да попитам,ти колко часа имаш работени на улицата?(Като полицай!)
сигма3
Полицай
Полицай

Мнениеот Елена » 08 Апр 2015, 15:31

сигма3 написа:Ленче ,пиле,само в суматохата да попитам,ти колко часа имаш работени на улицата?(Като полицай!)

Не ги броя :) снощи имам посетени 3 МП,на едното доста време отне на улицата,на другите две повече беше пътя с колата. Но часовете на улицата ми се събират повече от тези на някои полицаи от ППД ;) За това и задниците на тези,които рядко излизат от колите са едни такива големи,бухнали като великденски козунак :mrgreen: . Има и такива,които ги засичам често във фитнеса,там положението е съвсем друго,това са любимите ми колеги полицаи,другото са шишковци в униформи :lol:
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dsuzunov » 08 Апр 2015, 16:44

Ти, МП-та без експерт ли ги посещаваш?
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Елена » 08 Апр 2015, 17:05

Не се отделям от експерта,той ме взима,той ме връща,той ме пази :) Миналата година на една кражба на ток в циганската махала,ако не беше експерта не знам какво щеше да се случи с мен и с двамата новоназначени униформени манекен (п_тки в нови килоти- цитирам колагата експерт),които уж са от полицаи от охранителна полиция,,а иначе са си точно това,което експeрта констатира на място :lol: Като налетяха цигани на бой,да видиш как експерта се чуди кого по-напред да опази,мен или манекените. Добре,че бързо дойдоха баш полицаите от упралвлението,та ни спасиха кожите :) Експерта цял месец си лекува ръката и рамото,а няма да ти казвам какви думи изреди по адрес на униформените менекени :oops:
Елена
старши Полицай
старши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България