spoon написа:Елена написа:Обвиненият за убийството на студентката бил с 6 присъди
http://dnes.dir.bg/news/ubiystvo-veroni ... v-18624673
Ако Н-ка на РУ в Казанлък си е бил свършил работата и е задържал свободно пътуващият обявен за ОДИ Илиян Здравков,нямаше да се случи това зверско убийство във Велико Търново.
Този човек е знаел,че никой не го издирва и се е движел необезпокояван от никой. Посещавал е ж.п гари,срещал се е с полицаи на улицата и никой не го е закачал за нищо. Никой не е отишъл до дома на бившата му жена да види,че обявеният за ОДИ престъпник свободно си джитка и върши престъпление след престъпление,никой не го е потърсил при брат му,но всички отговорни са си получавали заплатите.
Еленче, линка ти е към неактуална новина и е от 7-ми, това първо. Второ, главицата ти и идея няма от процеса на издирвателната дейност в МВР, имаш ли си идея колко лица се издирват в момента, то са деца, то са старци, то са и лица, с влезли в сила присъди. Към всички се подхожда изключително отговорно, но най-отговорно се подхожда към тези с влезли в сила присъди, някъде може и да има пропуски, но в повечето случаи се правят 100% справочни мероприятия, и за роднини, и за приятели, и за бивши съкилийници, и за любовници, и още много. На всеки адрес, придобит по явен или негласен начин се извършва проверка, пише се докладна, но ти няма как да знаеш това.
Извън това началника на районното в Казанлък пък каква вина да носи, подстрекател ли е, подбудители ли е, съучастник ли е, или е извършил престъпно бездействие?! Ти просто нямаш и бегла идея каква е системата на издирване у нас, и практически, и теоретично, което и не ти влиза в длъжностната характеристика и е обяснимо, и е неукоримо, в твоят случай. Ама защо изобщо коментираш нещо, което не си учила, не си практикувала, а и не ти е работа. А да си чувала за Главна дирекция 'Изпълнение на наказанията' и за това какво работят там?
Линка ми е към напълно актуална и в момента новина. Нямам вина,че не разбираш какво е актуално и какво не е актуално!
Толкова сериозно се е подходило към издираването на Илиян Здравков,че никой не се е сетил да го потърси на адреса на бившата му съпруга в Мъглиж. Града е колкото едно голямо село и е било въпрос само някой да си размърда мързеливият задник и да разбере,че издирваният е там.Колкото са го потърсили в Мъглиж,толкова са го потърсили и при брат му.
Може да се правят "брилянтни" издирвателни мероприятия на всеки адрес,но практиката ми показва,че като обявя някой за ОДИ обикновено го залавят не при "брилянтните" справочни мероприятия,а при някоя пиянска издънка в заведение или при някой скандал на улицата посетен от полицейски патрул. Така хубаво си вършат работата "издирвачите",че жална ни майка,ако разчитаме на тях. Коментирам точно това,което работя и имам поглед върху него. Всички виждат резултата от справочното издирване на убиеца на Вероника. За пореден път лъсва по медиите колко "качествено" работят определени служби в МВР!