Алабализми...;-)

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: В днешната преса

Мнениеот Елена » 23 Фев 2015, 18:47

cripti написа:Мислех да не отговарям но..... Елена ти колко пъти изпада в ситуация да слагаш белезници 1 vs 1 аз 2-3 пъти и нещата не са като в школата или по филмите.Второ работя често на тази Метростанция , ако вярваш на вестниците и си РП говори зле за теб, да не ти вадя инфо от кухнята но вярваш ли на Добринка Божилова? Какво значение има колко кг е гражданина? В закона пише под 50 кг да не се използва физическа сила и помощни средства ли ? Чесно искам да те видя в ситуация да ти кажат, че лицето се издирва или да ти посегне и да сложиш сама белезници на 2 лица, и ти стискам ръката.

Моята работа не е да слагам белезници. На който работата е да слага белезници трябва да се научи да се справя със слагането на белезници без да се налага да пребива човека. Според теб като е видял зор със слагането на белезници да беше извадил пистолета и да ги застреля като не може да се справи?
Добринка Божилова я видях по телевизията и видях как изглежда след излизане от стаята на полицая. Камерите не може да бъдат излъгани,влиза здрава,излиза обезобразена и насинена. Това е полицейска свинщина. Може да са създали проблеми в стаята,но не е това начина да се пребие от бой гражданин,че някой е негоден да си свърши работата.
Съда ще си каже думата,полицая няма да лежи цял живот в болницата. Бях казала преди,появи ли се проблем,хванат ли някой в издънка и веднага се разболява и излиза в болнични. Когато е млатил жената не го е боляло нищо,после като усетил,че става напечено и се разболял.
Да беше поне пребил мъжа,щях да повярвам,че е видял зор и го е пребил от зор да го задържи,но да пребие жената е голяма простотия.
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот cripti » 23 Фев 2015, 19:40

Като не ти е работа да слагаш белезници защо коментираш , аз да коментирам нещо от НК, къде видя на камерите, че е посинена като си крие лицето ? Виждаш снимки във ФБ 3-4 дена след инцидента и значи е вярно, да права си няма да споря явно знаеш повече от мен по случая + това аз съм каиш ти си РП, след като съдът ще решава ти защо казваш, видя статия във вестника и хоп. И като тъп каиш са ме учили в школата като има инцидент да се изслушват и двете страни, със здраве :)
cripti
Нов
Нов

Мнениеот Lord » 23 Фев 2015, 20:04

Така и така, като гледам пак ще се телепортират мнения на друго място, та нека се "изцепя" и аз по темата. :oops: Като е такава невинна душица русата мацка защо категорично отказва полиграф? ;) Хайде и сам да си отговоря - щото такъв е съвета на адвоката. А, защо е такъв съвета на адвоката? Айде пак да си самоотговоря - защото знае истината от уж "бушонираната" от полицая своя клиентка. :) Само някой да не почне сега да ми обяснява, че показанията на полиграфа не са годно доказателство по смисъла на нашето законодателство, знам че е така, но също така знам, че уреда може да бъде манипулиран само от един човек на Земята - Чък Норис! :lol:

Нека изчакаме съда и тогава всичко ще стане ясно. :idea:

Елена написа:
Моята работа не е да слагам белезници.....

Е, не се заричай. Не си опитвала, може пък и да ти допадне да го правиш. На "заподозрения" също. ;)
КОМИСАР

Мнениеот Елена » 23 Фев 2015, 23:24

В този случай полиграфа е безсмислен. Това,че не се зачитат резултатите в съда е едно на ръка. В случая е замесен полицай /предполагаем извършител/ и гражданин /предполагаем пострадал/. Според мен не е обективно МВР /заинтересованата страна/ да бъде арбитър и да се провежда изследването с полиграф от МВР. Ако е необходимо на МВР полиграф,нека полиграфа да е извън МВР и да се ползват услугите на лицензирана лаборатория. Така се избягва основателното съмнение да се манипулират резултатите в полза на МВР. Това е хипотетично,защото този резултат не може да се ползва за нищо,освен да се знае като резултат. Относно манипулирането на полиграфа не си прав. Това е една машина и както ни преподаваха в университета,вероятността за грешка на уреда при провеждане на изследване е около 10% . Не става дума за манипулиране на апарата,а за доказан процент на грешка. По филмите показват,че опитни руски милиционери от КГБ с лекота манипулират полиграфа :lol: В милиционерските училища може да са обучавали милиционерите да се справят с полиграфа :lol: Дакота със сигурност може да манипулира резултата на полиграфа :mrgreen:
Не знам съда в България какво решение ще вземе,но жалко за МВР стигне ли се до европейският съд. Последните пари,които плати държавата ни като обезщетение за полицейско насилие довело до смърт е по случаят "Чората" :oops:
Елена
старши Полицай
старши Полицай

Мнениеот dakota_ » 24 Фев 2015, 00:26

Елена написа:В този случай полиграфа е безсмислен. Това,че не се зачитат резултатите в съда е едно на ръка. В случая е замесен полицай /предполагаем извършител/ и гражданин /предполагаем пострадал/. Според мен не е обективно МВР /заинтересованата страна/ да бъде арбитър и да се провежда изследването с полиграф от МВР. Ако е необходимо на МВР полиграф,нека полиграфа да е извън МВР и да се ползват услугите на лицензирана лаборатория. Така се избягва основателното съмнение да се манипулират резултатите в полза на МВР. Това е хипотетично,защото този резултат не може да се ползва за нищо,освен да се знае като резултат. Относно манипулирането на полиграфа не си прав. Това е една машина и както ни преподаваха в университета,вероятността за грешка на уреда при провеждане на изследване е около 10% . Не става дума за манипулиране на апарата,а за доказан процент на грешка. По филмите показват,че опитни руски милиционери от КГБ с лекота манипулират полиграфа :lol: В милиционерските училища може да са обучавали милиционерите да се справят с полиграфа :lol: Дакота със сигурност може да манипулира резултата на полиграфа :mrgreen:
Не знам съда в България какво решение ще вземе,но жалко за МВР стигне ли се до европейският съд. Последните пари,които плати държавата ни като обезщетение за полицейско насилие довело до смърт е по случаят "Чората" :oops:

Не си слушала внимателно на лекциите относно грешката на полиграфа. Процентите са от 93-97% в полза на верните отговори. Зависи как се задават въпросите и кой седи зад полиграфа. Резултатите от полиграфа може и се ползват,но само за оперативна работа,да се потвърди или отхвърли някаква хипотеза или в други случаи...
В случая с пострадалата в метрото,полицая е бил на работното си място,повикан е за съдействие от служителка на метрото /ако не се е налагала неговата намеса,нямало да го вика служителката/. Полицая е оказал съдействие според случая и според конкретната обстановка. Имаме двама подпили граждани. Едно от най-гнусните неща,с които съм се сблъсквал това е пияна жена. В пъти по-долно е от пиян мъж... Бил съм в заведение по служба и с очите си съм видял как пияна жена се хвърля на гърба на колега да спасява от задържане мъжа си... Нямаш си на представа какво значи да се хвърли на гърба,да се вкопчи и да стиска с ръце за гушата и с крака за тялото... Докато не я "маркирахме" в главата,не се пусна от колегата. Резултата,захапан за врата полицай,надран зверски навсякъде докъдето са стигнали ноктите на пияната свиня. Не я застреляхме,макар целта й да беше умъртвяване на колегата,защото в БГ полицията е една от най-хуманните в света.
Остави настрани адвокатските приказки,че това е жена тежаща 45 кг,беззащитна,завалийката е пребита от бой... На адвоката за това му плащат да подсигури сценарии и режисура да защити клиента си. На МВР позицията е като на адвоката,защитава служителят си и застава зад гърба му при изпълнение на служебните задължения.
Има пусната жалба,ще се извърши проверка по жалбата и ако има виновни,ще си понесат наказанието!
Случаят "Чората" няма нищо общо с този случай и сме го обсъждали на друго място. Изплатените пари са нищо на фона на това,че заради един виновен,щяха да изгорят още четирима принудени от обстоятелствата да слугуват на един изрод.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот сигма3 » 25 Фев 2015, 09:36

Елена написа:Моята работа не е да слагам белезници. На който работата е да слага белезници трябва да се научи да се справя със слагането на белезници без да се налага да пребива човека. Според теб като е видял зор със слагането на белезници да беше извадил пистолета и да ги застреля като не може да се справи?
Добринка Божилова я видях по телевизията и видях как изглежда след излизане от стаята на полицая. Камерите не може да бъдат излъгани,влиза здрава,излиза обезобразена и насинена. Това е полицейска свинщина. Може да са създали проблеми в стаята,но не е това начина да се пребие от бой гражданин,че някой е негоден да си свърши работата.
Съда ще си каже думата,полицая няма да лежи цял живот в болницата. Бях казала преди,появи ли се проблем,хванат ли някой в издънка и веднага се разболява и излиза в болнични. Когато е млатил жената не го е боляло нищо,после като усетил,че става напечено и се разболял.
Да беше поне пребил мъжа,щях да повярвам,че е видял зор и го е пребил от зор да го задържи,но да пребие жената е голяма простотия.

Научения да слага белезници отлично знае,че когато има съпротива без да приложи физическа сила,това е трудна задача, а нещата трябва да се правят просто.Може и да е виновен колегата,може и да не е.Камерата не лъже,но за хората не важи:)Може в стаята приятеля и да я налагал,може сама да се е нацелила някъде нарочно,практиката познава много такива случаи,задържаните сами да си посягат.Има основание за задържане,има съпротива,има закон,където е описано прилагането на физическа сила.
сигма3
Полицай
Полицай

Re: Министър Румяна Бъчварова

Мнениеот dakota_ » 05 Май 2015, 18:30

малкия написа:В интерес на истината, рядък случай през последните години - ръководството на Министерството и всички синдикати да са с обща позиция.

Чувал ли си приказката "Отпред с усмивка драга,отзад държи тояга" ;) При положение,че ни управлява коалиция,най-лесният начин е да се вдигнат рамене и да се каже - Коалиционният партньор не прие позицията ни по въпроса с пенсионирането :)
Според мен ще трябва да се промени едно от специфичните изисквания за приемане на полицаи. За младши изпълнителски длъжности не може "Да не са по-възрастни от 40 (четиридесет) години към датата на обявяване на конкурса"... Показват се колеги по телевизията и заявяват,че не може полицай на 50 год. да лови престъпници на улицата...не може пожарникар на 50 години да влиза в огъня и да спасява хора...
Като са обявили "да не са по-възрастни от 40 години" и приемат кандидат на 39 год. какво да го правим този човек и колко години може да го ползваме като пожарникар да влиза в огъня или като патрулен полицай да лови бандити на улицата...Нали за да разбере за какво става дума му трябват минимум 5 год...той ще стане на 45 и чак тогава ще стане полицай или пожарникар... а ние трябва да почваме да му търсим бюро :D
Тия приказки по медиите са обидни за колегите на 50 години и е хубаво като се излиза по медиите и се говори какво може и какво не може,всеки да казва персонално за себе си колко е физически годен и какво персонално може да върши и какво не може... Приказките на ангро не водят до нищо хубаво... При мен имам двама колеги 50 год. в патрула и не ги давам за 3-ма по на 20 години... Сега да ги пусна на изпита по ФП за кандидат-полицаи и ще бият 2/3 от пишман кандидатите за полицаи...
В пожарната се сещам поне за 3-ма на 50 год. възраст в огъня и хвъркат с щурмовата стълба по кулата...
Някакви други мотиви трябва да се измисля като доводи с/у увеличението на пенсионната възраст...
Иначе аз не съм против това,което искат синдикатите и го подкрепям,но не трябва много да опъвате "струната",че от много силно опъване може да се скъса ;)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот кпц » 05 Май 2015, 19:09

Започва пазарлъкът за пенсионната възраст. Грозна дума, но точна и необходима.
Като гарнитура се очертават предстоящите избори.
Аз залагам на 51 години плюс останалите предложения в проекта.
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dakota_ » 05 Май 2015, 20:40

Наближават местните избори,по подразбиране е ясно,че партия Герб ще спечели и тези избори. Синдикатите трябва много да внимават да не се заиграят и да не залитнат по празните приказки на Корнелия Нинова и сие за социална политика и социална справедливост... Ако ще се заиграват с нея,да се заиграват на ядене,пиене...тези три неща ;) но да не закачат социални теми,че от социалната политика и сполуката на БСП ни дойде байгън.
Възрастта е ясно,че трябва да се вдига! Редно е да има и леко,ама много леко и елегантно дърпане и съпротива..Ей така от кумова срама,да не излезе,че лесно се даваме 8-) и нека минем само с това,че всички се знаем колко работим,колко ни е тежко и всички знаем,че извън МВР е в пъти по-тежко и несигурно.
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот dsuzunov » 05 Май 2015, 21:25

Абе...и аз така мисля. А сега, Еленка ще те обвини в политически пристрастия, ще спомене един-два пъти Магнаурската школа, ще въздъхне облекчено и ще си легне доволна, че е за пореден път е изразила гражданяшката си позиция. Амин!
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Извън темите