Да спрем войната по пътищата!!!

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Да спрем войната по пътищата!!!

Мнениеот Lord » 02 Фев 2015, 22:32

И аз благодаря, Нинова, за откровения отговор!
Много ми е трудно да опонирам на последния ти пост. Има неща, с които не съм съгласен, но поставяйки си на твое място те разбирам, почти напълно. Съжалявам, че е така, включително и със заплащане на административното наказание, посредством постерминал, но какво ли бих могъл да променя?! Неотдавна колеги ми звънят, че баща ми /който е пенсионер от полицията/ е спрян и бил без колан, казаха ми, че го пуснали, само с предупреждение. Аз им отговорих, че следващият път трябва да го санкционират с акт. Няма да влизам в детайли, но законът трябва да е закон. За всички!
КОМИСАР

Мнениеот gentleman » 02 Фев 2015, 23:11

Много добре казано от Дакота. ;)
gentleman
Нов
Нов

Мнениеот кпц » 03 Фев 2015, 00:11

Все пак - да се върнем на "войната" по нашите пътища!
Към края на 2013 г. броят на ранените и убитите /не проумявам, защо в официалната статистика ги наричат "убити", но ще се правя, че не забелязвам/, намалява постоянно, спрямо предходни периоди. Причините са много, но полицията има своята основна роля.
През 2014 г. влошаването на обстановката е видимо и без анализ.
Причината за това ми се вижда в едно определяемо място.
Във всички доклади на Европейската комисия /т.нар. евродоклади/ се пише и за изоставането в борбата с корупцията. Имат предвид голямата, а не тази на Тръпков.
Тъй като борбата с голямата е трудничка ;), решиха да смачкат малката - в пътната полиция, и да се отчетат за следващия евродоклад. Ограничиха контрола, похарчиха по 5000 лв. на автомобил, създадоха нова автоматизирана информационна система, организираха презентация, и забравиха ранените и тези с причинена смърт при пътно-транспортни произшествия. Защото тези ранени и с причинена смърт ги няма в евродоклада, няма и да ги има! Те са политически незабележими.
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот mrbean » 03 Фев 2015, 10:22

Искам да питам как действа полицията срещу безмозъчните дебили с джиБове и БеиМВета, които изпреварват в завои цели колони и от време на време очистват някое невинно семейство, каращо спокойно и без да подозира, че в завоя ще му излезе въпросния безмозъчен нерез. Ние гражданите виждаме това. И номера му виждаме. Ама това не се е променило от 95 насам(поне от тогава имам лични наблюдения на пътя). Защо няма механизъм подобни изверзи да се отстраняват от пътя? Вярно, всеки път им пожелавам в завоя да им излезе един голям ТИР, но пожеланията ми рядко се сбъдват, за съжаление.
mrbean
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот катюша » 03 Фев 2015, 13:59

Полицията действа съгласно ЗДвП. Някои от тези,които изброяваш се самоотстраняват като умират при ПТП,други в резултат от наложените санкции по ЗДвП остават временно без СУМПС. Това е начина,по които работи полицията. Не може да всеки един водач на МПС да стои полицай и да го следи как и с каква скорост кара.
катюша
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот mrbean » 03 Фев 2015, 14:19

То хубаво вие действате по здвп, но на тия здвп им е през левия крачол! Вярно - и аз си позволявам извън града на прав, широк път, да натисна с 10-15км отгоре. Което не е правилно и си е мой кусур, но по-лошото е, че с колкото и да карам, винаги има достатъчно тиквеници, които минават край мен все едно съм спрял. И колкото и иронично да е, да - основно това са разни паркетни джипки с някой мамин келеш вътре. Не знам, но е като на война на пътя...
mrbean
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот gentleman » 04 Фев 2015, 21:39

Полицията прави всичко което й е позволено от закона за да следи за спазване на закона за движение по пътищата. Но трябва всеки да поеме своята отговорност за всичко което се случва в държавата, не само по пътищата. Не мислите ли че е по добре да поискате да се изградят по-хубави пътища и магистрали отколкото да се оплаквате от джиповете.
gentleman
Нов
Нов

Мнениеот dsuzunov » 04 Фев 2015, 22:17

gentleman написа:Полицията прави всичко което й е позволено от закона за да следи за спазване на закона за движение по пътищата. Но трябва всеки да поеме своята отговорност за всичко което се случва в държавата, не само по пътищата. Не мислите ли че е по добре да поискате да се изградят по-хубави пътища и магистрали отколкото да се оплаквате от джиповете.

Да, ама някои реват, че щели асфалт да ядат!
Димитър Узунов - БНТЛ Пловдив
Аватар
dsuzunov
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот osata » 04 Фев 2015, 22:49

О, с новите "антикорупционни" правила още по-зле ще става.
Ей сега да се стопли и да дойдат и румънците.... като знаят, че не могат да ги спират :)
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот кпц » 04 Фев 2015, 22:59

gentleman написа:...Полицията прави всичко което й е позволено от закона за да следи за спазване на закона за движение по пътищата....

Звучи като реклама на стока.
Достатъчно е да я купиш, за да разбереш, че това не е точно така.
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

ПредишнаСледваща

Назад към Полицията в България