Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Което означава, че като офицер от КП от 2000 г. до 2006 г. е разследвал по ДП, което е с 2 г. повече от твоят стаж. Всъщност всеки може да види статистиката и да установи, че чисто процентно, а и като реален брой обвинителните актове и осъдителните присъди за престъпления от ОХ бяха повече, докато всички служители с полицейски правомощия разследвахме.Елена написа: Още преди да отидем при главният РП ни беше ясно какво ще се случи. Не сме очаквали друго,все пак преди да стане главен РП е бил офицер от криминална ...
Елена написа:Колеги,благодаря ви за отговорите,имам още няколко въпроса. Бюрото,на което работя е куцо.Да,куцо бюро,единият крак на бюрото го няма и на негово място има отрязано и подложено бичме,домакина така казва на парчето дърво подложено да не падне бюрото на земята. Въпроса ми е като се подписвам за бюро,това бюро ли е и ще искат ли от мен при сдаване да предам здраво бюро.
Гардероба ни е пред разпадане. Има две врати,от едната страна си окачвам дрехите аз,от другата страна си окачава дрехите колегата. Гърба на гардероба не е цял и отзад виждам стената,разкован е и палтото ми опира в стената. Въпроса ми е отново същият,при сдаване какво ще сдам и ще се налага ли да плащам за здрав гардероб,защото има опис на имуществото,но няма опис на състоянието на служебното имущество в описа...
Елена написа:...
Правилно ли е,когато Н-ка на РУ е на МП той да ръководи всичко и дежурният в ОДЧ да търси него,а не РП? Има ли право Н-ка на РУП да отменя заповеди на оперативният дежурен в ОДМВР и да се разпорежда еднолично към ОР и патрула. ...
Ами, ако постъпиш разумно и мъдро в отношенията ви, внезапно е възможно да се намери бензин.Елена написа:...
Знам,че зависим от Н-ка на РУ,защото нощем идваше автомобил от патрула и ни взимаше от къщи,след една разправия с Н-ка на РУ,вече няма бензин и всеки ходи с личният си автомобил или както се уреди.
...
И аз това се питам, защо го правите?!Елена написа:...
Колеги,защо воюваме помежду си и защо е този реванш на всяка цена,нали целта и задачата ни е една?

Да, правилно е н-ка да ръководи всичко при извършване на ПСД на МП, и да ОДЧ трябва да търси него, както и е факт, че н-к РУ може да отмени разпореждане на ОД в ОДЧ на ОДМВР, щом така е преценил. Н-к РУ е длъжен да се съобразява и изпълнява само разпореждания на областния директор и над него в йерархията.

С теб бих предпочел да поговорим и да попием, но щом се налага нека поспорим.dsuzunov написа:Тука може да поспорим...
Ми то според НПК има много разпореждания, според НК, тоже, ама Старата Дама и днес ни е пратила "депеша", че първо не ги спазваме, второ има нужда от актуализацията им и пр., което ти знаеш добре.dsuzunov написа:Според НПК, ръководенето на ПСД на МП е на съставящия протокола и всички, участващи в тези действия трябва да изпълняват неговите разпореждания. Според НПК....
Абсолютно съм съгласен!dsuzunov написа:Ако съставящият протокола е наясно с това което прави, никой няма да си позволи, да му се бърка в работата...
Винаги в началото положението е в "кьошето", особено, ако РП не е бил полицай, а идва от академичната банка. Тогава все някой трябва да създава ред на МП, а често дори и някой ОР, който да диктува на РП, което не е лошо само по себе си, никой не се е родил научен. А, ако става въпрос за ПТП на важна артерия, сам отлично знаеш, че телефона на н-ка се зачервява с въпроси от областния директор, пресцентъра, главните дирекции и шефове от ОПУ и АПИ - кога ще се отвори пътя за движение. И когато в повечето случаи МВР не е платило на съответните фирми "Пътна помощ" за над година, та и две назад по предходни досъдебни, въпреки, отдавна издадени фактури, пак съм убеден, че знаеш, че намирането на варианта за извозване на иззетите МПС, както на премахване на авариралите такива няма да нито по възможностите, нито в способностите на РП, съставящ протокола.dsuzunov написа:Ако обаче, се свие в "кьошето" и чака друг да работи вместо него, а той само да пише в протокола (понякога грешно), е съвсем естествено, Началника на РУ да поеме ръководството.
Всичко зависи от това, как ще се "поставиш".

Елена написа:Още преди да отидем при главният РП ни беше ясно какво ще се случи. Не сме очаквали друго,все пак преди да стане главен РП е бил офицер от криминална и не прие никакви доводи,че няма смисъл да се подписваме за гардероби,шкафове,столове. В Прокуратурата и следствието няма такаива описи и подписи не се полагат,а също ползват служебно имущество.
Колеги,благодаря ви за отговорите,имам още няколко въпроса. Бюрото,на което работя е куцо.Да,куцо бюро,единият крак на бюрото го няма и на негово място има отрязано и подложено бичме,домакина така казва на парчето дърво подложено да не падне бюрото на земята. Въпроса ми е като се подписвам за бюро,това бюро ли е и ще искат ли от мен при сдаване да предам здраво бюро.
Гардероба ни е пред разпадане. Има две врати,от едната страна си окачвам дрехите аз,от другата страна си окачава дрехите колегата. Гърба на гардероба не е цял и отзад виждам стената,разкован е и палтото ми опира в стената. Въпроса ми е отново същият,при сдаване какво ще сдам и ще се налага ли да плащам за здрав гардероб,защото има опис на имуществото,но няма опис на състоянието на служебното имущество в описа.
Знам,че трябва да изпълнявам заповедите на Н-ка на РУ макар да не ни е началник и нямаме спорове с Н-ка на РУП по въпроси свързани с дисциплината. Не ходя с пола на работа,има понякога напрежение между РП и ОР,но според мен това е в реда на нещата и част от работната атмосфера.
Правилно ли е,когато Н-ка на РУ е на МП той да ръководи всичко и дежурният в ОДЧ да търси него,а не РП? Има ли право Н-ка на РУП да отменя заповеди на оперативният дежурен в ОДМВР и да се разпорежда еднолично към ОР и патрула. Не заповядва на мен,но ОР изпълнява това,което му разпореди Н-ка на РУ.
Знам,че зависим от Н-ка на РУ,защото нощем идваше автомобил от патрула и ни взимаше от къщи,след една разправия с Н-ка на РУ,вече няма бензин и всеки ходи с личният си автомобил или както се уреди.
Колеги,защо воюваме помежду си и защо е този реванш на всяка цена,нали целта и задачата ни е една?

Елена написа:...Бюрото,на което работя е куцо.Да,куцо бюро,единият крак на бюрото го няма и на негово място има отрязано и подложено бичме,домакина така казва на парчето дърво подложено да не падне бюрото на земята. Въпроса ми е като се подписвам за бюро,това бюро ли е и ще искат ли от мен при сдаване да предам здраво бюро.
Гардероба ни е пред разпадане. Има две врати,от едната страна си окачвам дрехите аз,от другата страна си окачава дрехите колегата. Гърба на гардероба не е цял и отзад виждам стената,разкован е и палтото ми опира в стената....

кпц написа:Елена написа:...Бюрото,на което работя е куцо.Да,куцо бюро,единият крак на бюрото го няма и на негово място има отрязано и подложено бичме,домакина така казва на парчето дърво подложено да не падне бюрото на земята. Въпроса ми е като се подписвам за бюро,това бюро ли е и ще искат ли от мен при сдаване да предам здраво бюро.
Гардероба ни е пред разпадане. Има две врати,от едната страна си окачвам дрехите аз,от другата страна си окачава дрехите колегата. Гърба на гардероба не е цял и отзад виждам стената,разкован е и палтото ми опира в стената....
Елена, как мислиш, дали началникът на "твоето" РУ има такива мебели в кабинета си?
Ако са по-хубави - помисли да му предложиш да ги смените! Не него и без това не му трябват, защото постоянно посещава местопроизшествия и ръководи работата там /това е по новия НПК, дето е в сила от вчера/.

катюша написа:кпц написа:Елена написа:...Бюрото,на което работя е куцо.Да,куцо бюро,единият крак на бюрото го няма и на негово място има отрязано и подложено бичме,домакина така казва на парчето дърво подложено да не падне бюрото на земята. Въпроса ми е като се подписвам за бюро,това бюро ли е и ще искат ли от мен при сдаване да предам здраво бюро.
Елена, как мислиш, дали началникът на "твоето" РУ има такива мебели в кабинета си?
Ако са по-хубави - помисли да му предложиш да ги смените! Не него и без това не му трябват, защото постоянно посещава местопроизшествия и ръководи работата там /това е по новия НПК, дето е в сила от вчера/.
Ти си мислещ човек,дай Боже да не греша. Да помислим двамата пишейки във форума и да видим кой е крив и кой прав. Елена е инспектор,колко инспектори има в едно РУ и колко Началник на РУ?
Мисля,че да се сравнява кабинета на Н-к на РУ с мебелировката на помещенията на инспекторите е неуместно. Това е моето мнение,ти имаш право на твое мнение.
В служебното помещение,в което работя смениха мебелите с нови,но нямаме тапициран диван,какъвто има в кабинета на Н-ка на РУ,според теб налага ли се и в моето работно помещение да има тапициран диван,като в кабинета на Н-ка на РУ! В кабинета на Н-ка на РУ има съвещателна маса,според трябва ли и в другите служебни помещения да има съвещателни маси? В кабинета на Н-ка на РУ има директна градска телефонна линия,трябва ли да има и по другите служебни помещения такива телефонни линии?
Всеки може сам да направи изводи за себе си. Желая ти в твоето работно помещение да има всичко,което по-горе изброих,че го няма в моето

Назад към Полицията в България
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта