Здравейте,
Аз съм една от тези,които предпочитат да си "платят" на полицая и ви казвам веднага по каква причина. Срам и позор за МВР е това като ти съставят акт на пътя,след това да почва едно ходене по мъките за глобения водач. Взимат ти контролният талон като доказателство и след това започва голямото чакане,минава седмица,минава втора,минава трета,минава месец и чакането да излезе наказателно постановление не свършва. Трябва да се ходи по няколко пъти в деловодството,да се проверява и да се губи ценно време. В същото време в МВР са назначени една купчина плашипутарници,които подпират с лакти главите си и чакат,чакат ли чакат да дойде края на месеца да получат заплата. По гишетата няма случайни хора,коя пикла е на някой началник дъщеря,коя пикла е на някой началник любовница,коя е нещо друго. За това е много по-лесно да се плати на полицая и човек да си гледа работата без да си губи времето.
Държавата е виновна,че толкова години не може да реши един елементарен въпрос,да направи така,че да облекчи данъкоплатеца да си плаща бързо и без губене на време данъците,таксите и глобите.
Никога не бих подала пари за подкуп на полицай,ако имаше вариант да си платя глобата по най-бързия начин и да не ми се губи времето в чакане.
Какъв е проблема като ми пише полицая фиш за глоба,да платя глобата на място. Какъв е проблема като се напише акт в рамките на 10 дни наказанието да е излязло и да мога да го платя веднага на място като си получавам контролния талон.
Какви са тия опашки и какви са тия гишета в КАТ за регистрация на автомобил,това го няма в цяла Европа,какво е това да се реди човек от гише на гише и пред всяко гише да чка и да си губи времето,като може да се уредят нещата всичко да се върши на едно гише при един служител.
В МВР времето е спряло,МВР не може да погледнат по далече от носа си и да разберат,че подкупи ще се дават и ще се взимат до момента в който МВР не се оттърве от бюрокрацията,от това чиновници да наказват гражданите с безцелно и мъчително чакане и губене на време.
Оправдавам напълно водача от клипа подал банкнота от 20 лв. оправдвам и полицая взле парите на водача. Докато умните се наумуват, лудите се налудуват.
Не се сърдете на никой водач на автомобил,че е пожелал да плати на пътя,защото не всички са съгласни държавата да ги прави на луди с бюрокрацията и мързеливите си чиновници.