Само за работещите на улицата да се зачита 2-ра категория

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Само за работещите на улицата да се зачита 2-ра категория

Мнениеот dakota_ » 12 Ное 2014, 20:12

Иво,става дума за "моите" и "твоите" патрулни полицай :) Един колега,който служи във вашата Дирекция и е на дежурства в ОДЧ,докато слушал какво иска по станцията патрулния полицай,от зор беше измучал насреща му в слушалката... Теглото е голямо и не знам дали патрулните полицаи трябва да се пенсионират при условията на първа категория труд,но колегите работещи с патрулни полицаи задължително трябва да се пенсионират при труд първа категория,защото мъката е голяма и човек от желязо да е,пак ще "избръмчи".
На първо място по опасност от "избръмчаване" слагам дежурните в ОДЧ...патрулните полицаи казват,че "телефонистите" в ОДЧ не вършат никаква работа,но това е толкова вярно,колкото това,че колегите в ОДЧ са само едни телефонисти...
Може и ти да си на тяхното мнение,но моето мнение е,че ОДЧ е сърцето на управлението и труда и отговорността на един дежурен в ОДЧ по нищо не отстъпва от труда на патрулен полицай,който отговаря за шапка,пищов и каиш... и би трябвало дежурните в ОДЧ да се пенсионират при условията на първа категория труд...
Такива ми ти работи за "моите" и "твоите" патрулни полицаи и категориите за пенсиониране :D
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 12 Ное 2014, 21:07

Малко странен ми е този дебат, колеги. Патрулните ни полицаи са еднакви, независимо от дирекциите ни, ОДЧ тоже, ПИ и ОР, също и така нататък по веригата, изобщо индианците са си индианци, проблема обикновено иде от вождовете. ;)

Всъщност аз изобщо не проумявам тези теми за условия, възраст и обезщетения при пенсиониране на колегите /в т.ч. и аз/?! Мамка му, аз ли одъртявам /па колко да одъртявам - 1996 г. постъпих :oops: / или мисленето се променя, вследствие на акселерацията и липсата на елементарни ценности в средностатистическия млад човек? :?

Та кой нормален млад човек започва работа не защото я желае, иска да се реализира, чувства я по негова кройка и има намерение да се развива и реализира, а кандидатства, защото ще се пенсионира при условия на първа категория труд, примерно на около 50 годишна възраст? И изобщо що за млад човек си, ако на 25-30 години започваш работа, с идеята кога ще се пенсионираш? :idea:

И не на последно място, възможно ли е на човек, който не е инвалид основната му мисъл, щение и желание да е да се пенсионира? Аз наистина не разбирам?!
КОМИСАР

Мнениеот dakota_ » 12 Ное 2014, 21:38

Lord написа:И не на последно място, възможно ли е на човек, който не е инвалид основната му мисъл, щение и желание да е да се пенсионира? Аз наистина не разбирам?!

И аз не го разбирам това и други неща свързани с огромното желание за пенсия и пенсиониране,но действителността е следната http://bnt.bg/news/zdrave/broyat-na-inv ... uda-rzhimo

Пенсионната реформа е изправена пред поредния челен сблъсък – този път с непрекъснато растящия брой на инвалидните пенсии. Те са близо 1 милион, като повече от половината плаща НОИ чрез събраните осигуровки, а останалите поема държавата чрез данъците. Само за миналата година новоотпуснатите инвалидни пенсии са 30 хиляди. Заради съмнения в корупция при отпускането на тези пенсии и постоянно задълбочаващия се дефицит в бюджета на НОИ, всяка година от социалното министерство твърдят, че ще предприемат мерки, но засега безрезултатно. Така в тази си част системата стои нереформирана от създаването й.

Това всичко лежи върху нашия гръб... Хора упражняващи една от най-хуманните професии - лекар, са се превърнали в търговци и за дребни суми от порядъка на 100-200-300 лв. произвеждат пенсионери по болест и стават съучастници в престъпление по източване на пари от държавната хазна...В България не е имало война повече от 70 години...а броя на инвалидите се увеличава с всяка изминала година...
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Old Cops » 17 Ное 2014, 13:24

colors написа:Здравейте колеги,има такава тема в сайта police.ba4ka http://www.police.ba4ka.com/viewtopic.php?f=10&t=6907 Темата е започнал някакъв с ник "Паниковски",който се представя за колега.
Сайта police.ba4ka отдавна е умрял като професионален сайт и в него професионално мнение не може да се прочете след напускането на сайта от повечето интелигентни колеги,които вече пишат в този сайт.
Искам да чуя мнението на колегата dakota_ по темата и на колегите Lord и Osata,както и на други уважавани колеги участващи във форума.
Предварително ви благодаря за отговорите,ще се включва и аз след като прочета мненията ви.

М-м-м да-а-а,посочения сайт police.ba4ka отдавна е умрял и сега се ползва за кенеф.
Всеки може да се изходи по голяма нужда в него и радостата на пишман админа MasterCop е огромна,че дори и изходил се по голяма нужда е надраскал нещо по стената докато си е триел задника с пръст :lol: :mrgreen:
Сегашното пенсиониране в този вид ни устройва изцяло и не е нужно хора,които се барат колеги да се упражняват по теми,които не разбират.
Каквото и да решат по отношение на пенсионирането в МВР,няма да е в наша полза. При мен остават още няколко месеца и ще му мисля,до тогава не мисля,че ще се променят условията за пенсиониране ;)
Old Cops
Нов
Нов

Мнениеот nrg » 17 Ное 2014, 14:19

Колеги, искам да споделя своята загриженост за сектора...Вече четвърт век всяко ново правителство "експериментира" върху нас. Сега отново се задава някакво подобие на "реформа" на хоризонта. Резултата е налице - за по-малко от 2 месеца вълна от рапорти за напускане. Говоря за БА, но предполагам и в системата на МВР,НСО, ДАНС и т.н. положението не е по-розово. Лошото е, че напускат подготвени офицери от които човек може само да се учи...а тези като мен които имат още много служба - в един момент може да се получи така, че сме останали почти само млади момчета на служба. Към момента има реална опасност от критичен недостиг на кадри (и то кадри предимно с много опит), ако не спрат постоянните реформи, които демотивират хората и ги карат да напускат. Дано да приключат един път завинаги, макар че лично аз се съмнявам.
Поздрави!
nrg
Нов
Нов

Мнениеот кпц » 17 Ное 2014, 19:54

nrg написа:Колеги, искам да споделя своята загриженост за сектора...Вече четвърт век всяко ново правителство "експериментира" върху нас. Сега отново се задава някакво подобие на "реформа" на хоризонта. Резултата е налице - за по-малко от 2 месеца вълна от рапорти за напускане. Говоря за БА, но предполагам и в системата на МВР,НСО, ДАНС и т.н. положението не е по-розово. .................!

Е, чак вълна за напускане на МВР няма, но то не се знае! Утре медиите може и това да съобщят. Упражненията продължават. ;)
Относно ДАНС и НСО е известно, че трябва да си луд, за да бягаш, освен при много особена ситуация.
кпц
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Предишна

Назад към Полицията в България