Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

dsuzunov написа:Енчев, много точно бе наблегнато на укрепване на товара. Независимо от това, кой те товари, ти носиш отговорност за това, което е в каросерията и за укрепването му. Преди години, в бившите СПТУ по автотранспорт се изучаваше като учебна дисциплина "Превоз на товари". Там се учехме как да подреждаме и укрепваме товара. Преподаваше ни инженер физик и много често наблягаше, че правилното подреждане на товара е изключително задължение на шофьора.

Енчев написа:dsuzunov написа:Енчев, много точно бе наблегнато на укрепване на товара. Независимо от това, кой те товари, ти носиш отговорност за това, което е в каросерията и за укрепването му. Преди години, в бившите СПТУ по автотранспорт се изучаваше като учебна дисциплина "Превоз на товари". Там се учехме как да подреждаме и укрепваме товара. Преподаваше ни инженер физик и много често наблягаше, че правилното подреждане на товара е изключително задължение на шофьора.
Колега,дано не се сърдиш,че ти казвам колега,но и аз съм с техникум по автотранспорт,даже съм завършил и Технически в Русе по специалност ДВГ,на 51 год. съм.Започнах като Н-к на работилница,90-те години се принудих да купя камиони и да се блъскам за хляба.
Ти ще ме разбереш пострадах.Товара беше добе подреден и укрепен,но при рязкото натискане на спирачката да не отнеса единия велосипедист,камиона се усука,тресчотката на единия колан изпуска,трупите огънаха задната климия и се пръснаха на платното.
Щях да напиша и в акта какво са писали,но не се чете от индигото.Сигурно ще трябва да ходя в КАТ да търся четлив екземпляр,защото и адвоката няма да може да го прочете,а ако ме накажат с лишаване ще го жаля.
Мисля да отида до Н-ка на КАТ да питам,ако може максимална глоба да ми определи,но да не ме лишава.
Ако не може,здраве да е,ще си изтърпя наказанието.
Благодаря ви,за съветите,dakota_,ако успея да проточа нещата до зимата ще е добре,тогава имам по-малко работа и ще ми е по-лесно.Поздрави.

Енчев написа:Благодарности към всички,които се включихте със съвети.Оправих с мои средства счупената пътна табела,Днес отидох в КАТ и след среща с един от заместниците,положението е почти както ми го описа dakota_.Началника ме изслуша,запозна се с акта,видя снимки на оправената от мен табела и отсече,че глобата ми ще бъде към 300 лв. и един месец лишаване,просто по закон не може да се избегне лишаването.Доволен съм от резултатаИзлезе ли глобата,ако е така,плащам,оставям книжката в КАТ и един месец почивка
Поздрзви.

zetor написа:.........Какъв съвет мога да получа от вас и какво мога да направя,защото аз не съм нарушил никакъв закон. Дал съм си автомобила за ползване на човек,който е извършил нарушение с него.

zetor написа:Здравейте,ще се прикача към тази тема,защото моя въпрос също е за акт.
Попаднах в много идиотска ситуация и търся съвет как да реша проблем предизвикан от добрината ми.
Дадох си автомобила на приятелка на жена ми да си прекара багаж от един град в друг град. Багажа е прекаран,автомобила ми беше върнат и няколко часа след това на вратата ми се появи полиция. Трима полицаи ме търсеха,че не съм спрял за проверка на главния път около града ни.
Видели са,че жена кара колата,видяха също,че съпругата ми не е с руса коса,обясних на кой съм дал колата да я кара,дадох трите имена на приятелката на жена ми,но пускане няма.
Казаха ми да си взема документите,да сляза до автомобила и ми написаха акт.
Извинявайте господа,че съм в полицейски форум,но за мен това бяха тримата глупака. Самите те казват,че руса жена е управлявала автомобилa,самият аз им казвам имената на жената управлявала автомобила и в същото време ми пишат на мен акт,защото колата се води на мое име.
Какъв съвет мога да получа от вас и какво мога да направя,защото аз не съм нарушил никакъв закон. Дал съм си автомобила за ползване на човек,който е извършил нарушение с него.

Назад към Въпроси от граждани, съвети от служители
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта