Закон за ''хладно оръжие''

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Закон за ''хладно оръжие''

Мнениеот dakota_ » 26 Юни 2014, 23:38

DedoViMraz написа:Джобят ме , защото като видят младо момче очакват да му намерят някой джоинт в джоба и да се занимават с това вече декриминализирано по цял свят (цивилизован) провинение, вместо да се занимават с истински престъпления (или да изкарат 50 лева, знам за поне 3 такива случаи ). И не става дума само за мен, ами за почти всички мои познати. Живеете в заблуда.

Чл. 69. (1) Полицейските органи могат да проверяват личните вещи на лица:
1. в случаите по чл. 61, ал. 1, т. 1, 2 и 4, чл. 62, ал. 1, т. 1 и 3 и чл. 63, ал. 1, т. 3, 4, 6 и 7;
2. когато са налице достатъчно данни, че се укриват веществени доказателства за извършено престъпление;
3. в други случаи, определени със закон.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 88 от 2010 г., в сила от 09.11.2010 г.) Проверка на превозно средство и на вещите, превозвани в него, може да бъде извършена, когато:
1. има данни за извършено престъпление или нарушение на обществения ред;
2. има сигнал в ШИС за извършване на специфичен контрол.

"опитай в Австрия да посегнеш на полицай, да видиш кво те чака" :D . Каза го все едно в БеГето полицаят ще ми се извини като го ударя....
А корупция има по цял свят, така е, но в България няма нужда да се самозаблуждаваме, че е извън всякакви граници. За всеки акт, написан от кат, има 10 рушвета.

Имам син и дъщеря,все млади хора,нито един път не са ги "джобили" да търсят в тях наркотични вещества... Нямам спомен и мои племенници да са се оплаквали от подобни "екстри"... Всичко е както се поставиш,в каквато среда се движиш и каквото впечатление създадеш...Подчертах ти в червено на какво основание те "джобят"... Имаш право,ако не си съгласен да се жалваш по съответния ред...
В България "джоинта" попада в категорията на наркотичните вещества и чл. 354а от НК е категоричен какво те очаква...Ако не ти харесва правната уредба на страната,сега вече е демокрация,купуваш си билета и пътуваш в такава дестинацията,която отговаря на претенциите ти... Както се казва "Това е Минке положението,дръж се естествено... " ;)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот DedoViMraz » 27 Юни 2014, 00:22

"когато са налице достатъчно данни, че се укриват веществени доказателства за извършено престъпление"
И къде ги достатъчното данни :lol: ? В суичъра и кецовете?

Искам да кажа за "средата" , че тя се състои предимно от хора от най-елитните гимназии в солицата, каквато завърших и аз. Не с наркомани и т.н., а с много интелигентни хора. Това, че твоите деца не са ги спирали си е много добре за тях, но за да се състави социологическо проучване се взима по-голяма извадка от двама души.
Уточнявам. Не ме притесняват безкрайно подобни полицейски своеволия, защото няма какво да крия. очевидно и швейцарското ножче е напълно легално да си го нося.
Ще завърша със следното:
Някои полицаи разправят "еми има и много черни овце сред редиците, но повечето сме .."
Вие , другарю милиционер, обаче, си затваряте очите и искате да оправдаете всяко действие на всеки боклук , който облича униформата, за да избива комплекси и под чадъра на МВР да си е легален хулиган, вместо да го прави за да защитава гражданите и техните права. Отричайте колкото желаете, но това няма да ви направи прав и няма да промени цялостната ситуация. Най-лесно е да игнорираме проблемите.
Прав сте, всичко е за наше добро и родната милиция ни пази ;)
DedoViMraz
Нов
Нов

Мнениеот dakota_ » 27 Юни 2014, 01:26

Данните са там,където трябва...а ти ако имаш претенции по начина на проверката се жалвай...
Не правя и социологически проучвания...просто казвам,че крушката си има опашка ;)
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот DedoViMraz » 27 Юни 2014, 03:53

Има, но не е там, където мислите.....То не е баш мисъл, ами инат, ама карай. повтаряйте си го "безгрешни са колегите, тоя е някаква утрепка рецидивист, естествено че ще го джобят. Моите ангелчета със сигурност са в пъти повече от това ла*но." Така е най-лесно. Да се самозаблуждаваме и да ни пее веско маринов на ушенце каква е гордост да служим в редовете. Ай сиктир.
DedoViMraz
Нов
Нов

Мнениеот катюша » 27 Юни 2014, 08:15

Мисля,че причината е в лошото качество на стока,която ползваш.Варианта е или да смениш стоката или доставчика :mrgreen:
катюша
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот PAOLON » 27 Юни 2014, 23:28

До колкото разбрах,известно количество колеги са се наговорили и постоянно джобят младежа.Интересно с какво ги предизвиква?
Някои хора са като 1 стотинка. Двулицеви са и не струват нищо.
PAOLON
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Предишна

Назад към Въпроси от граждани, съвети от служители