Пострадах от врачка.

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Пострадах от врачка.

Мнениеот Надежда » 17 Юни 2014, 14:30

Здравейте,не знам какво да направя и ми трябва съвет.
Ходих няколко пъти на врачка,каза ми,че ми е направена магия и трябва да се развали.Няколко пъти давах доста пари и резултата е никакъв.Продължавам да нямам работа и съпруга ми окончателно ме изостави.Има ли начин да си върна обратно парите от врачката,която нищо не направи да ми помогне,а само обеща и какво мога да направя?
Надежда
Нов
Нов

Re: Пострадах от врачка.

Мнениеот dakota_ » 17 Юни 2014, 15:38

Надежда написа:Здравейте,не знам какво да направя и ми трябва съвет.
Ходих няколко пъти на врачка,каза ми,че ми е направена магия и трябва да се развали.Няколко пъти давах доста пари и резултата е никакъв.Продължавам да нямам работа и съпруга ми окончателно ме изостави.Има ли начин да си върна обратно парите от врачката,която нищо не направи да ми помогне,а само обеща и какво мога да направя?

Наде,първото и най-важното,което трябва да направиш е да опиташ да си върнеш съпруга обратно при теб! Това не става със смяна на врачката,а става с диалог между двете страни /ти и съпруга ти/ и ако нещата не са отишли твърде далече,да станете отново семейство. Като направиш това е важно да говорите помежду си за всичко,което се случва и да търсите варианти за решаване на проблемите,които имаш.
Врачките не намират работа,не събират семейства и не разрешават житейски проблеми.Врачките разрушават всичко,до което се докоснат и такива лекомислени създания като теб губят не само пари,губят си акъла и не знаят накъде са с главите.
Парите едва ли има начин да си върнеш обратно...Може някой да ти даде съвет да пускаш жалби в полицията,в прокуратурата...това е губене на време и разпиляване на излишна енергия... има една приказка "Я камилата,я камиларя..."...
Не знам какво е това магия,не знам яде ли се,пие ли се....как се разбира,че имаш магия,но ще ти дам още един приятелски съвет...Ако решиш да ходиш отново на врачка /което е твърде вероятно/ накарай врачката да ти направи магия,като отидеш в банката,в която имаш пари или започнат да ти превеждат заплатата...Нека направи така,че като застанеш на гишето пред касиерката и напишеш на разписката,че искаш да изтеглиш 100 лв.,касиерката да ти наброи 100 000 лв.... Направи ли това,след това вече можеш спокойно да възлагаш следващи задачи на врачката и може поне малко да й се довериш... Не успее ли да направи тази магия,стой далече от тази врачка и не се занимавай с нея,защото освен да те доведе до просешка тояга,друго нищо не може да ти помогне....
Това можеш да направиш....а в случая за успокоение можеш да си налееш една чаша студена вода,да я изпиеш и да си окачиш една обеца на ухото,друг път по врачки да не ходиш.
Успех и след време,ако решиш можеш да споделиш какво се случва с теб!
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 17 Юни 2014, 21:09

Надежда написа:....Има ли начин да си върна обратно парите от врачката,която нищо не направи да ми помогне,а само обеща и какво мога да направя?

Законен начин няма. Не защото полицаите така сме решили, а защото такъв е закона. Иначе възможности много. Сега си мисля, че въпросната врачка също може да има направена магия, ама да не подозира, но ако някой/някоя "просветени" я светнат - тя с удоволствие би платила или върнала сума, само и само да се развали и нейната магия. Все пак, и ти, и тя сте вярващи хора и никоя от вас не би желала да има проблеми с Фортуна.

За всичко останало послушай колегата dakota_

Успех!
КОМИСАР

Мнениеот Надежда » 19 Юни 2014, 21:36

dakota_ написа:Парите едва ли има начин да си върнеш обратно...Може някой да ти даде съвет да пускаш жалби в полицията,в прокуратурата...това е губене на време и разпиляване на излишна енергия... има една приказка "Я камилата,я камиларя..."...

Защо да няма начин да си върна парите обратно,аз съм измамена от врачка.Вземи ми много пари и никаква работа не ми свърши.Защо да не мога да пусна жалба в полицията и прокуратурата,нали за това са тия служби да защитават правата на гражданите.Не е ли причината,че не ви се занимава?
Надежда
Нов
Нов

Мнениеот dakota_ » 19 Юни 2014, 21:55

Надежда написа:
dakota_ написа:Парите едва ли има начин да си върнеш обратно...Може някой да ти даде съвет да пускаш жалби в полицията,в прокуратурата...това е губене на време и разпиляване на излишна енергия... има една приказка "Я камилата,я камиларя..."...

Защо да няма начин да си върна парите обратно,аз съм измамена от врачка.Вземи ми много пари и никаква работа не ми свърши.Защо да не мога да пусна жалба в полицията и прокуратурата,нали за това са тия служби да защитават правата на гражданите.Не е ли причината,че не ви се занимава?

Може да има начин да си върнете обратно парите и колегата Lord ви е дал насоки относно начина на връщане на парите.
От полицията не може да очаквате съдействие врачката да ви върне парите дадени за разваляне на магия!
Ако сте прочела,попитах ви какво е това "Магия",яде ли се,пие ли се,как изглежда и как може да се определи? Не сте ми отговорила на въпроса!
Сключила сте договор с врачката и сте броила пари договорени помежду вас от едната страна и врачката от другата страна...Някой опря ли ви пистолет до главата и принуди ли ви да броите парите насила?
Платили сте напълно доброволно на врачката.Ще бъда безкрайно честен с вас,наистина на никой не му се занимава с глупости!Глупост е човек да отиде на врачка да му разваля магия и след това да плаче в полицията,че бил измамен.... Нали за това сте отишли на врачка,да ви измамят и да ви вземат парите... Как може врачка да ви върне съпруга и как може врачка да разваля нещо,което не се знае какво е и ако го има,го има в главите на образно казано откачените хора...
Трябва да потърсите помощ от психолог...трябва да потърсите помощ от близък човек,имате нужда от внимание на любим човек... Това е магията от която имате нужда,а не от ходене на врачка...
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот катюша » 23 Юни 2014, 15:20

Надежда написа:

Не е забранено да пуснеш жалба до полицията или Прокуратурата.Даже те съветвам да пуснеш жалба до Прокуратурата,вътре в жалбата подробно ще опишеш,откъде знаеш за тази врачка,има ли пуснати обяви във вестниците,има ли пуснати обяви в интернет,появява ли се по телевизията,работи ли с пощенски записи,изобщо всичко каквото знаеш и събереш като информация.Понеже съм се занимавала с две врачки преди повече от година,има начини врачката да стане обект на интерес на НАП /което никак не е малко/,но е важно да разбереш дали работи с пощенски записи... Бях смаяна какви месечни доходи си докарват тези врачки,по-доходно е човек да става врачка,отколкото депутат ;)
Помисли добре,защо си посетил врачката и дали не си я посетила да ти лекува заболяване и вследствие на нейното лечение си се почувствала още по-зле,това също е важно.
Изобщо,ако сама не сгряваш какво да направиш,послушай колегата,който ти казва да посетиш адвокат,избери си печен адвокат,който сгрява бързо и знае как да ти напише жалбата!
Парите си обратно няма да върнеш,но опитай да направиш добро на останалите като теб и поне на тази измамница да й секне притока на пари от наивни и лекомислени хора.
катюша
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Надежда » 23 Юни 2014, 19:54

Благодаря за разбирането и съвета,значи мога да пусна жалба до прокурора,но все още не мога да разбера,защо да не може да си върна обратно парите.Врачката има пуснати обяви и работи с изпратена снимка и запис,имам няколко квитанции за изпратени записи и мога да ги копирам и да ги покажа.
Не знам към какъв прокурор да се обърна,към окръжен прокурор или районен прокурор и дали да подам жалбата в града на врачката или в моя град,какво ще ме посъветвате да направя?
Надежда
Нов
Нов

Мнениеот dakota_ » 23 Юни 2014, 20:32

Надежда написа:Благодаря за разбирането и съвета,значи мога да пусна жалба до прокурора,но все още не мога да разбера,защо да не може да си върна обратно парите.Врачката има пуснати обяви и работи с изпратена снимка и запис,имам няколко квитанции за изпратени записи и мога да ги копирам и да ги покажа.
Не знам към какъв прокурор да се обърна,към окръжен прокурор или районен прокурор и дали да подам жалбата в града на врачката или в моя град,какво ще ме посъветвате да направя?

Жалба можеш да пуснеш и до Президента! Ти попита може ли да си върнеш парите обратно! Отговора е,че полицията и прокуратурата не мога да ти съдействат да си върнеш парите обратно.Няма такъв ред за връщане на такива пари по реда на НК! Дано сега вече е ясно,но пак се съмнявам,че ще ме разбереш!
Катя ти е описа вариант,които може да ти свърши работа,но само като морално удовлетворение и то не е напълно сигурно... Трябва и прокурора да подходи сериозно и оперативния работник да пипне както трябва и НАП да се размърда,че да има резултат...Има един член 222 ал.1 от ЗЗ /Закон за здравето/ за лица,които извършват медицински услуги /лекуват/ без да имат нужната квалификация... Въпроса е дали си лекувана или не...Оказва се,че бавно "вдяваш" и ти трябва адвокат,който да ти свърши работа,но разбере ли,че пишеш по форумите и говориш много,ще ти посочи вратата и няма да се занимава с теб...
dakota_
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот Lord » 23 Юни 2014, 20:40

Надежда написа:Не знам към какъв прокурор да се обърна,към окръжен прокурор или районен прокурор и дали да подам жалбата в града на врачката или в моя град,какво ще ме посъветвате да направя?

Няма никакво значение към какъв прокурор ще се обърнеш, Наде, ако искаш може и към главния на Републиката, защото преписката по повод жалбата ти /всъщност правилният термин е заявление, а не жалба или молба/ в крайна сметка ще се озове при съответния компетентен районен прокурор. Той ще я препрати с негово постановление на компетентния началник РУП, който ще възложи проверката най-вероятно на полицай на длъжност "младши полицейски инспектор" от "Териториална полиция" към районното. След изясняване на всички факти и обстоятелства по сигнала ти, полицаят ще върне преписката на наблюдаващия прокурор с мнение за прекратяване, поради липса на достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. Прокурора ще я прекрати, а ти ще получиш постановление с мотивите за прекратяване.

Никоя законна институция не е в състояние да накара врачката да ти върне парите, освен, ако тя самата не пожелае, в което силно се съмнявам.

Ако търсиш реваншизъм и ще ти стане по-добре от факта, че си успяла да докараш известни главоболия на врачката или пък чисто алтруистично желаеш да предпазиш други потенциални "жертви" на въпросната врачка - възползвай се от съвета на колегата катюша.

Ако пък не желаеш да водиш битки с вятърни мелници и не желаеш да си губиш личното време в борба с безнадеждни казуси, в които сама си се вкарала напълно съзнателно и доброволно - послушай колегата dakota_, налей си чаша студена вода и нека случката ти стане обеца на ухото занапред.

Успех в намирането на работа и търсенето на щастие, но без врачки, а с твоите собствени усилия!
КОМИСАР

Мнениеот Raptor » 25 Юни 2014, 14:39

Много добра и едновременно с това много тъжна тема. :!:
До скоро си нямах представа, колко много хора лесно стават жертви на най-различни измами. Всъщност, врачката не е направила нищо по-различно от който и да било измамник в която и да била сфера на услугите. Нейната измама по нищо не се различава от измамата, която ми направиха в кварталното автосервизче - взеха ми пари за несвършена работа. :roll:
И точно както в случая с врачката не мога да направя почти нищо за да си върна парите или да ги накарам да си свършат работата. Единственото, което със сигурност мога да направя е да не ходя повече при тях и да им правя лоша реклама, като съветвам познатите си да не ходят в този сервиз. Но онези пък ще си намерят други балами... :evil:
http://www.xnetbg.com/

"E pluribus, unum!"
От многото, едно цяло!(лат.)
Аватар
Raptor
КОМИСАР

Следваща

Назад към Въпроси от граждани, съвети от служители