от dakota_ » 06 Апр 2014, 17:44
Съгласен съм,че Петко се е оказал опасен маниак,но тук отново възникват редица въпроси...
Защо му е издадено разрешително не за едно,не за две или три,а за четири броя ловни оръжия? Нали се е явявал на медицински преглед,нали е проучван...защо Н-ка на РУП е подписал на Петко да притежава 4 броя огнестрелни оръжия?
Следващия въпрос,кой е подписал от психодиспансера,че Петко не страда от психически разстройства и му е издал необходимия документ да го представи в едно с другите документи?
Понеже в задълженията ми влиза издаване на разрешителни за притежаване на ОО,ще споделя,че в психодиспансерите такива бележки се издават от търговци...казвам търговци,защото бележките се издават след едно ровене в картотеката и без задължителния задълбочен медицински преглед от психиатър. Тия лекари за съучастници на Петко.
Ако продължим в тази хронология ще установим,че вероятно и МлПИ на района не си е свършил работата...Започнали са сигнали срещу Петко,че създава проблеми,сигналите са постъпвали в участъка на полицията в Лясковец...понеже МлПИ се отчитат по документи,явно е било достатъчно да се попълни задължителния реквизит от МлПИ и работата по всеки случай възникнал заради Петко е приключвала... Защото според мен Петко не е полудял (ако разбира се е луд) за един ден...всичко се е трупало ден след ден.
Боеприпасите в дома на Петко не са складирани също за един ден..Изобщо нещата са толкова забатачени,че думи нямам и не ми се иска да съм на мястото на никой от отговорните колеги от РУП -Горна Оряховица...
И сега след всичко това,някои се опитват да вадят политически дивиденти от една голяма трагедия...Един колега е убит и семейството му е осиротяло,други двама колеги могат да останат инвалиди за цял живот,да ги подритват навън като никому ненужни и да се чудят как да изхранват семействата си...Не е тайна,че МВР бързо забравя пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители и ако тези колеги останат инвалиди,това ще е само тяхна трагедия и ще трябва да се спасяват сами...
Ще видим какво ще съобщи на 7-ми април г-н Йовчев,но каквото и да каже,убития колега няма да стане от гроба и пострадалите няма да бъдат изцелени...За това всеки трябва да знае,че е по-добре да те съдят трима,отколкото да те носят четирима...