Въпрос за Академия на МВР.

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Въпрос за Академия на МВР.

Мнениеот Lord » 26 Яну 2013, 13:36

Рестарт на темата, започва поредната кампания за кандидатстване в АМВР - 2013

http://www.academy.mvr.bg/Reception/default.htm

Успех на всички!
КОМИСАР

Мнениеот BARETATA » 26 Яну 2013, 16:35

Чл. 5-ЗМВР: "Служителите на МВР,при изпълнение на служебните си задължения,са физически неприкосновени и се ползват с особената закрила на закона."
Аватар
BARETATA
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот inspektora » 07 Фев 2013, 22:09

Здравейте!Тази година ще кандидатствам в академията.Изчетох всичко,но не разбирам една информация в сайта.като отвора сайта и вляза да видя документите за прием ми излиза едно Приложение № 5.Та,въпросът ми е :Защо са дадени само оценките по математика,химия,български език и литература,физика,история и ДЗИ по бел?Нали се взима общият среден успех от цялата диплома?Какво става с предметите ,като география,биология ?И другият въпрос:Оценката по история само от 12 клас,тоест българската история,или от 10,11,12?Надявам се ,че не ви затормозявам с отговора.Ще се радвам да ми отговорите.Благодаря предварително.
inspektora
Нов
Нов

Мнениеот kkarakashev » 08 Фев 2013, 16:20

inspektora написа:Здравейте!Тази година ще кандидатствам в академията.Изчетох всичко,но не разбирам една информация в сайта.като отвора сайта и вляза да видя документите за прием ми излиза едно Приложение № 5.Та,въпросът ми е :Защо са дадени само оценките по математика,химия,български език и литература,физика,история и ДЗИ по бел?Нали се взима общият среден успех от цялата диплома?Какво става с предметите ,като география,биология ?И другият въпрос:Оценката по история само от 12 клас,тоест българската история,или от 10,11,12?Надявам се ,че не ви затормозявам с отговора.Ще се радвам да ми отговорите.Благодаря предварително.

Там е описано точно кой оценки трябва да се нанесат. По въпроса Ви за Историята пише:
Из Приложение № 5.
оценки от дипломата за средно образование

среден успех от държавни зрелостни изпити ...........................................
български език и литература ....................................
история на България ....................................
математика ....................................
физика ....................................
химия ...................................
общ успех(среден успех) ...................................

Има ли написано в дипломата ВИ История на България ......6....... -> вписвате 6
Има ли в дипломата само История ......5....... -> вписвате 5
Другите неща се четат и попълват. Защо няма рисуване и език - ми не са нужни за балообразуването ;)
http://www.vbox7.com/play:7f4f0694 - В памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебният си дълг.
http://www.vbox7.com/play:46376107dc - Химн на гр.Пловдив
Аватар
kkarakashev
ИНСПЕКТОР
ИНСПЕКТОР

Мнениеот SentineL » 08 Фев 2013, 22:16

Ако беше прочел всичко в сайта на АМВР, относно кандидатстването, щеше да си отговориш на въпросите.
Като цяло точно тази част от формуляра се попълва от администрацията на АМВР, така че няма особено значение за теб кое и как се пише, но ...
Тези оценки имат значение, когато:
1. Кандидатстваш за ф-т Полиция - съответно история и литература
2. Кандидатснаш за ф-т ПБЗН - съответно оценките по химия, физика и математика,
защото влизат в балообразуването, както следва:

за ф-т Полиция - балът се образува като сума от: удвоената оценка от задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература, среден успех от държавните зрелостни изпити, общия успех от дипломата, оценката по предмета, включващ изучаването история на България от дипломата; /ето я историята.../
2. при кандидати за специалностите по т. 1 в дипломите, на които няма задължителни държавни зрелостни изпити, балът се образува като сума от: удвоен общ успех (среден успех) от дипломата, удвоената оценка по български език и литература и оценката по предмета, включващ изучаването история на България от дипломата; /вече имаме отговор и за литературата/
3. за специалностите „Пожарна и аварийна безопасност“ и „Кризисен мениджмънт„ - като сума от: средния успех от държавните зрелостни изпити, общия успех (среден успех) от дипломата, удвоената оценка от държавен зрелостен изпит по математика или оценката по математика от дипломата, умножена по коефициент 1,5, и оценките по предметите, включващи изучаването на физика и химия от дипломата; /ето ги и физиката, химията и математиката/
4. при кандидати за специалностите по т. 3 в дипломите, на които няма задължителни държавни зрелостни изпити, балът се образува като сума от: удвоен общ успех (среден успех) от дипломата, оценката по математика от дипломата, умножена по коефициент 1,5, и оценките по предметите, включващи изучаването на физика и химия от дипломата (Приложение № 13).

Относно другият въпрос - макар да пише История на БЪЛГАРИЯ, която се изучава само в 12 клас, се има предвид оценките от 9,10,11 и 12 клас.
SentineL
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот inspektora » 09 Фев 2013, 18:50

Благодаря ви много!Попринцип Математика,Физика и Химия не ми вървят,и като погледнах това Приложение много се притесних.И аз помислих,че може да е така,но предният коментар малко ме притесни.Наистина съм ви много благодарен.Явно не съм разбрал правилно.
inspektora
Нов
Нов

Мнениеот SentineL » 09 Фев 2013, 19:07

Технически погледнато, дори и да кандидатстваш за ф-т Полиция, математиката, химията и физиката пак ще окажат някакво влияние, тъй като влизат в общия успех от дипломата, наред с биология, география, труд и техника :lol: , за които попита по - рано. ;)
SentineL
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот osata » 09 Фев 2013, 23:12

Най-голямата глупост с прием по диплома продължава!
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот vasililiev » 23 Фев 2013, 12:52

Тази година ще се пробвам в академията. Бих искал да Ви попитам дали имам шанс с диплома 5,20 да влезна ?
vasililiev
Нов
Нов

Мнениеот SentineL » 23 Фев 2013, 22:32

Освен, ако не се случи някакъв колапс - не, предвид бала от последните три години. :roll:
SentineL
младши Полицай
младши Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Постъпване на държавна служба в МВР