Въпрос за Академия на МВР.

Модератори: ribaflic, Lord, Raptor, osata

Re: Въпрос за Академия на МВР.

Мнениеот slaron » 21 Юли 2012, 11:00

Sig Sauer написа:Ами то и аз бях чул, че тая година може директно в АМВР да ни шитнат, но не ни се размина :D! А тея спициалности 4 години ли ще ги учим или само тази, а другата ще избираме други?

Да си "избирате" ли? По мое време тези предмети бяха задължителни. :roll: :roll: Всяка година изучаваните предмети са различни. ;)
Няма бивши ченгета...
http://vbox7.com/play:2f27141b
Аватар
slaron
MASTER

Мнениеот SentineL » 21 Юли 2012, 15:47

Sig Sauer написа:Ами то и аз бях чул, че тая година може директно в АМВР да ни шитнат, но не ни се размина :D! А тея спициалности 4 години ли ще ги учим или само тази, а другата ще избираме други?

И да ви бяха "шитнали" в АМВР директно, пак 2 седмици щяхте да марширувате...Повярвай в Пазарджик е в пъти по - добре...
Другата година избирате други...Тези, които си остават през всичките години са стрелковата подготовка, личната защита и езиците. Всички останали се сменят, ако не всеки семестър, то всяка година
SentineL
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Sig Sauer » 29 Юли 2012, 14:05

А след подготовката в Пазарджик директно в АМВР ли отиваме или ще ни освободят за няколко дена? Питам щот на нас не ни дадоха почти никаква информация!
Sig Sauer
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот SentineL » 31 Юли 2012, 23:43

Около ден, два, три ви оставят...Да стегнете багажа и дим да ви няма в София :)
SentineL
младши Полицай
младши Полицай

Въпрос за Академия на МВР?

Мнениеот KOBBRA » 15 Окт 2012, 14:06

Здравейте не успях и тази година да влезна в АМВР, но ме приеха във ВТУ специалност "Управление и контрол на транспорта" Доста колеги тук да не кажа 50-60% са униформени полицай, цивилни абе има всякакви явно имало реализация в МВР след завършването. Така ми казаха повечето учители, въпроса ми е следния, мога ли след 1-ва година да се прехвърля в АМВР? Дори и положа преравнителни на 90% от предметите който те изучават ги изучаваме и ние? Ако някой е компетентен по-темата нека отговори!

Благодаря предварително!
Аватар
KOBBRA
младши Полицай
младши Полицай

Re: Въпрос за Академия на МВР?

Мнениеот Li40 » 17 Окт 2012, 17:57

KOBBRA в академията се учи само право и физическа подготовка, до колкото ми е известно. Съмнявам се да може да се преместиш от тази специалност, а и местата в АМВР са под бройка за курсанти. Не искам да те отчайвам нека някой по-компетентен да се изкаже. И аз търся начин да се преместя в академията (аз уча право), но до сега удрям на камък
Li40
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот osata » 17 Окт 2012, 22:51

Не можеш да се преместиш в Академията. Първо там редовното обучение е във вид на курсанти, второ се подписва договор за работа в МВР минимум 10 години след завършването.
Можеш да завършиш каквото и да е висше образование, и в последствие да кандидатстваш за длъжност кат. Г в МВР (инспектор) когато има обявени конкурси тук - http://www.dhr.mvr.bg/Competition/Entrance/default.htm
http://www.vbox7.com/play:cef4ad9e
В памет на загиналите служители от МВР
Аватар
osata
КОМИСАР

Мнениеот KOBBRA » 21 Окт 2012, 20:16

E да хубаво това аз, че ще завърша ще завърша, но в университета ми специално моя казаха, че след завършване има реалицазия в МВР. А въпроса ми е дори и да кандидаствам ще ми признаят ли стажовете който имах в КАТ? Смисъл имам ли някакво преимущество този стаж при конкурс?
Колкото до АМВР имам поне 2-3 случай близки познати са се местили след 1-ва година и чак тогава подписват договора за 10-години, но никой не казва каква е процедурата явно пак опираме до връзки... иначе мерси за бързия отговор Оса!
Аватар
KOBBRA
младши Полицай
младши Полицай

Мнениеот Lord » 22 Окт 2012, 18:51

KOBBRA написа:E да хубаво това аз, че ще завърша ще завърша, но в университета ми специално моя казаха, че след завършване има реалицазия в МВР. А въпроса ми е дори и да кандидаствам ще ми признаят ли стажовете който имах в КАТ? Смисъл имам ли някакво преимущество този стаж при конкурс?

Не, няма подобни "преимущества". Важното е да имаш придобита степен на висше образование "бакалавър" или по-висока, да отговаряш на останалите критерии и просто следиш конкурсите и подаваш заявление за участие. Оттам нататък всичко зависи само от представянето ти на съответните тестове и интервюта.
КОМИСАР

Мнениеот DANI_09 » 26 Яну 2013, 11:17

Li40 написа:KOBBRA в академията се учи само право и физическа подготовка, до колкото ми е известно. Съмнявам се да може да се преместиш от тази специалност, а и местата в АМВР са под бройка за курсанти. Не искам да те отчайвам нека някой по-компетентен да се изкаже. И аз търся начин да се преместя в академията (аз уча право), но до сега удрям на камък

Ти учиш право и искаш да се преместиш в АМВР.....? :roll: Ами то РП можеш да станеш винаги, когато завършиш разбира се!
Автомобила ти е роб, не ти на него!
DANI_09
Полицай
Полицай

ПредишнаСледваща

Назад към Постъпване на държавна служба в МВР